Verminder geluidsoverlast met geluidsisolerende kunststof kozijnen en deuren

Het zal velen bekend zijn dat kunststof kozijnen en deuren zorgen voor een goede isolatie van uw woning. Door de uitstekende isolatiewaardes geniet u in de koude periodes van een warm huis tegen een lagere energierekening. Waar veel mensen echter niet bij stil staan is dat de goede isolatiewaardes van kunststof deuren en kozijnen niet alleen warmte-isolerend zijn, maar ook geluidsisolerend!  

Neem maatregelen om geluidsoverlast te verminderen!

Geluidsoverlast in uw woning is een erg vervelend probleem waar u veel last van kunt ondervinden. Het is dan ook goed om te weten dat u hier iets aan kunt doen, namelijk met behulp van geluidswerende of geluidsisolerende materialen. Dit kan een simpelere en goedkopere oplossing zijn, zoals het plaatsen van grote meubels (zoals kasten) tegen de muren of het gebruiken van een tochtstrip. Dit zorgt echter lang niet altijd voor het gewenste effect. 

U kunt ook een grotere investering doen, zoals het vervangen van uw oude ramen, deuren en kozijnen. Deze oplossing is dan wel duurder, maar ook veel effectiever! Kunt u niet zo veel geld missen? Dat is bij KozijnPlan geen probleem! Bij ons kunt u namelijk ook in maandelijkse termijnen betalen. 

Waarom uw oude ramen, deuren en kozijnen vervangen?

Oude ramen, deuren en kozijnen vertonen na verloop van tijd vaak (kleine) gebreken. Deze kunnen opvallend zijn zoals gaten in het kozijn of houtrot, maar het kunnen ook minder opvallende gebreken zijn. Ook deze gebreken kunnen er echter voor zorgen dat het raam, de deur of het kozijn niet goed isoleert en daarmee ook veel geluiden doorlaat. Daarnaast is er bij oude kozijnen en deuren vaak ook nog gebruik gemaakt van slecht isolerend enkel glas. 

Daarnaast zijn de kozijnen door de jaren heen steeds beter ontwikkelt en daarmee is ook de isolatiewaarde steeds beter geworden. Ook als uw kozijnen en deuren nog geen gebreken vertonen, kunnen nieuwe kunststof kozijnen en deuren wel degelijk voor een groot verschil zorgen op het gebied van geluidsisolatie. 

Door uw oude ramen, deuren en kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas zult u meteen verschil merken in geluidsisolatie. De kunststof kozijnen beschikken namelijk over meerdere luchtkamers die voor een uitstekende isolatiewaarde zorgen. Daarnaast draagt ook het HR++ glas bij aan de geluidsisolatie. Dit glas isoleert niet alleen beter dan enkel glas, maar ook beter dan dubbel glas. Dit komt doordat de spouw gevuld is met gas in plaats van lucht en doordat er gebruik wordt gemaakt van een speciale coating. 

Zorg voor een vakkundige montage 

Om ook daadwerkelijk te kunnen genieten van de goede geluidsisolatie van kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas is het van belang dat er op de juiste manier gemonteerd wordt. Een belangrijk onderdeel van de montage is de afwerking, de randen moeten goed afgedicht worden zodat er geen kieren ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kozijnen op kunststof stelkozijnen worden gemonteerd (indien de situatie dit toelaat*).

Wilt u ook geluidsoverlast verminderen met geluidsisolerende kunststof kozijnen, ramen en deuren?

Neem dan contact met ons op door te bellen of een adviesformulier in te vullen! Bij KozijnPlan werken met de kwaliteitsmerken Schüco en Veka die bekend staan om de goede isolatie van hun kunststof kozijnprofielen. Daarnaast koopt u uw kunststof kozijnen bij KozijnPlan altijd inclusief montage. Onze monteurs zullen uw kunststof kozijnen op kunststof stelkozijnen monteren* en ook op vakkundige wijze afwerken, zodat u optimaal kunt genieten van de geluidsisolatie en alle andere voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben.

 

* Er wordt gestreefd naar montage op kunststof stelkozijnen, maar in een aantal uitzonderlijke situaties zal dit niet mogelijk zijn. Onze bouwtechnisch inmeter zal altijd per situatie bekijken wat de beste montagewijze is. Voor meer informatie over (de mogelijkheden van) montage op stelkozijnen kunt u verder lezen op onze stelkozijnen pagina.

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

15 Jun

Als u nieuwe kozijnen aanschaft is niet alleen de keuze voor een kozijn van belang, maar ook de montagewijze.

1 Jun

Wist u dat kunststof kozijnen in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn?

18 May

Wanneer u besloten heeft om nieuwe kozijnen te kopen, is de eerste stap het inmeten van de kozijnen.