Soorten kozijnen

Bij uw zoektocht naar nieuwe kozijnen zult u er al snel achter komen dat er heel veel verschillende soorten kozijnen zijn: van kozijnen in verschillende materialen en verschillende merken tot verschillende soorten kozijnen profielen. 

Houten, kunststof en aluminium kozijnen

Allereerst zijn kozijnen natuurlijk in verschillende materialen beschikbaar. Veruit de meest gebruikte materialen zijn hout, kunststof en aluminium. Om tot een goede materiaalkeuze te komen, doet u er goed aan om deze materialen zorgvuldig met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk verkiezen vele mensen kunststof kozijnen tegenwoordig boven houten en aluminium kozijnen vanwege de vele voordelen

Verschillende soorten kozijnen door verschillende merken

Bij de keuze voor een materiaalsoort bent u er natuurlijk nog niet. Kozijnen zijn namelijk ook in verschillende merken te verkrijgen. Elk merk heeft zo zijn eigen kwaliteiten en kozijneigenschappen die ze belangrijk vinden en waar op gefocust wordt. Daarnaast bieden de meeste merken vaak meerdere kozijnprofielen aan. 

Voorbeelden van merken voor kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld Schüco en Veka. Stel dat u dan voor het merk Veka gaat, kunt u vervolgens o.a. voor het Veka Topline of Veka Softline profiel kiezen.

Verschillende soorten kozijnen profielen

Vrijwel iedereen is ervan op de hoogte dat kozijnen in verschillende materialen en in verschillende merken verkrijgbaar zijn. Wat veel mensen echter niet weten, is dat u er met een materiaalkeuze nog niet bent. Wist u namelijk dat er voor zowel houten, kunststof als aluminium kozijnen ook verschillende soorten kozijnprofielen zijn? 

Kozijnprofielen zijn te verdelen in twee soorten: het vlakke en het verdiepte profiel. Deze twee profielen zijn zowel voor hout, als voor aluminium en kunststof beschikbaar.

Verdiept profiel: bij kozijnen met een verdiept profiel staat het raam iets verder naar binnen door de grote inbouwdiepte (> 100 mm.). Deze profielen hebben de uitstraling van een typisch Nederlands kozijn en zijn in Nederland dan ook het meest populair.
Vlak profiel: bij kozijnen met een vlak profiel staat het raam juist niet zo ver naar door de kleine inbouwdiepte (< 100 mm.). Deze profielen hebben een strakke uitstraling.

Kunnen we u verder helpen?

Bij KozijnPlan leveren en monteren we Schüco en Veka kunststof kozijnen. Heeft u vragen of wilt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat inplannen? Vul dan een contactformulier in of bel ons op 088-6001300. We helpen u graag verder!

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

23 May

Wilt u liever eerst met eigen ogen zien hoe onze kunststof kozijnen er in het echt uitzien voordat u de kozijnen koopt? Dat kan vanaf nu!

4 May

Het lijkt een simpele vraag, maar dat is het niet. Het antwoord is helaas dus ook niet zo simpel.

20 Apr

Zijn uw oude kozijnen aan vervanging toe en bent u tot de conclusie gekomen dat u voor kunststof kozijnen wilt gaan?