Soorten glas

Glas kennen we in bijzonder veel soorten en afwerkingsvormen en hoewel we het allerliefste HR++ glas aanraden vertellen we u graag over andere soorten. We kennen enkel glas of float glas, dubbel of HR++ glas en triple of HR+++ glas. Deze zijn leverbaar in vele afwerkingen en met verschillende coatings, u zou echt helemaal los kunnen gaan hierop. Maar let wel - elke extra optie brengt extra kosten met zich mee.

Isolatiewaarde

Handig om te weten: De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in Watt per vierkante meter per graad temperatuurverschil, W/m2K. Lager is dus beter!

Enkel- of float glas

We passen deze soort glas nooit toe bij kunststof kozijnen. Het wordt tegenwoordig bijna uitsluitend toegepast bij binnendeuren wegens de geringe isolatie waarde. En natuurlijk als basisproduct voor verdere verwerking tot dubbel, tripel en gelaagd glas.

Dubbel- of HR++ glas

Dit is op dit moment het meest verkochte glas. Het isoleert heel goed en is heel betaalbaar. Dankzij de uitstekende isolatie bespaart u per jaar honderden euro’s op het stoken en verdient u de investering vanzelf terug. De isolatiewaarde is zelfs zo goed dat hij vaak die van de omliggende muren overtreft. Ons HR++ glas heeft een isolatiewaarde van 1,1W/m2K en een geïsoleerde spouwmuur ongeveer 1,7W/m2K. Dan is het zonde om bijna het dubbele te betalen voor triple glas vinden wij. Alleen als uw muren al bijzonder goed geïsoleerd zijn zowel in de spouw als aan de binnen of buitenkant dan heeft het zin om tripel glas te kiezen.

Triple of HR+++ glas

Dit is het best isolerende glas en haalt bijna de dubbele isolatiewaarde van dubbel glas. De kosten zijn ook ongeveer het dubbele maar de besparing op het stoken echter niet omdat andere factoren zoals de isolatiewaarde van de muren dan roet in het eten gooien. Veel mensen kiezen daarom dan ook voor HR++ glas. Een reden om toch voor triple glas te kiezen kan zijn vanwege de betere geluidsdemping, bijvoorbeeld als u aan een drukke straat woont. Het grote nadeel van triple glas geplaatst in onze zeer isolerende profielen is dat u tot aan het einde van de middag grote condens plekken op de ramen kunt krijgen. Dit is voor ons ook de reden dat we voor particulier gebruik géén triple glas zullen leveren.

Coatings

Dankzij moderne technieken kennen we hierin diverse innovaties zoals zonwerende, warmtewerende, zelfreinigende en anti-condens coatings.

Zonwerende coating

Zonwerend wordt toegepast op plaatsen waar bijna de hele gevel uit glas bestaat en het dus heel lastig is om het in de zomer koel te houden. Deze coating reflecteert een deel van de warmte terug naar buiten. Veelal wordt hier ook gekozen voor een vorm van getint glas welke de warmte absorbeert.

Warmtewerende coating

Deze zien we in het normale HR++ glas terug en reflecteert een deel van de warmte terug naar binnen en dat is natuurlijk waar we de warmte willen houden. Dit is ook één van de redenen waarom HR++ glas zo goed isoleert! Deze coating bestaat uit lagen zilver en metaaloxiden die zijn aangebracht door middel van kathodische vacuüm-pulverisatie. Dankzij dit proces is er bijna geen sprake meer van een andere kleurbeleving dan bij helder glas.

Zelfreinigende coating

Deze coating zorgt ervoor dat onder de inwerking van uv licht samen met hemelwater het raam zichzelf reinigt. We zien hierin een toepassing op moeilijk bereikbare plaatsen. Nadeel van dit systeem is dat sommige mensen klagen over “paarse strepen” op de ruit hoewel dit lang niet voor iedereen geldt.

Anti condens coating

Dit is een harde, isolerende  coating aan de buitenzijde van het glas. Dit vermindert de kans op condensvorming en verbetert dus het zicht met name in de morgen. In de praktijk wordt dit weinig toegepast door de relatief hoge kosten.

Verschillende afwerking

Bijna iedereen kiest voor gewoon transparant vlak glas maar bij voordeuren is er meer variatie. Daar wordt regelmatig gekozen voor figuurglas of glas met een textuur er in. Dit glas is wel wat kostbaarder maar wordt gezien als passend bij een voordeur mede door de privacy. Zelfs glas in lood of kruisroedes kunnen worden verwerkt in het dubbel glas zodat er altijd wat te kiezen is.

Onze adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden en de toepassing van dit glas in onze kunststof kozijnen.

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

7 Jul

Ook bij KozijnPlan staat de zomervakantie voor de deur en dat betekent dat we aangepaste openingstijden hanteren.

19 Jun

Roeden kunnen een perfecte aanvulling zijn voor uw nieuwe

9 Jun

Wilt u geld lenen voor kozijnen omdat u zelf het geld niet heeft? Heel begrijpelijk!