Soorten kozijnen

Bij uw zoektocht naar nieuwe kozijnen zult u er al snel achter komen dat er heel veel verschillende soorten kozijnen zijn: van kozijnen in verschillende materialen en verschillende merken tot verschillende soorten kozijnen profielen. 

Houten, kunststof en aluminium kozijnen

Allereerst zijn kozijnen natuurlijk in verschillende materialen beschikbaar. Veruit de meest gebruikte materialen zijn hout, kunststof en aluminium. Om tot een goede materiaalkeuze te komen, doet u er goed aan om deze materialen zorgvuldig met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk verkiezen vele mensen kunststof kozijnen tegenwoordig boven houten en aluminium kozijnen vanwege de vele voordelen

Verschillende soorten kozijnen door verschillende merken

Bij de keuze voor een materiaalsoort bent u er natuurlijk nog niet. Kozijnen zijn namelijk ook in verschillende merken te verkrijgen. Elk merk heeft zo zijn eigen kwaliteiten en kozijneigenschappen die ze belangrijk vinden en waar op gefocust wordt. Daarnaast bieden de meeste merken vaak meerdere kozijnprofielen aan. 

Voorbeelden van merken voor kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld Schüco en Veka. Stel dat u dan voor het merk Veka gaat, kunt u vervolgens o.a. voor het Veka Topline of Veka Softline profiel kiezen.

Verschillende soorten kozijnen profielen

Vrijwel iedereen is ervan op de hoogte dat kozijnen in verschillende materialen en in verschillende merken verkrijgbaar zijn. Wat veel mensen echter niet weten, is dat u er met een materiaalkeuze nog niet bent. Wist u namelijk dat er voor zowel houten, kunststof als aluminium kozijnen ook verschillende soorten kozijnprofielen zijn? 

Kozijnprofielen zijn te verdelen in twee soorten: het vlakke en het verdiepte profiel. Deze twee profielen zijn zowel voor hout, als voor aluminium en kunststof beschikbaar.

Vlak profiel: bij kozijnen met een vlak profiel staat het raam iets verder naar binnen door de grote inbouwdiepte (> 100 mm.). Deze profielen hebben een strakke uitstraling. 
Verdiept profiel: bij kozijnen met een verdiept profiel staat het raam juist iets verder naar binnen door de kleine inbouwdiepte (< 100 mm.). Deze profielen hebben de uitstraling van een typisch Nederlands kozijn en zijn in Nederland dan ook het meest populair.

Kunnen we u verder helpen?

Bij KozijnPlan leveren en monteren we Schüco en Veka kunststof kozijnen. Heeft u vragen of wilt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat inplannen? Vul dan een contactformulier in of bel ons op 088-6001300. We helpen u graag verder!

Kunststof kozijnen antraciet

Wist u dat antracietgrijs dé trendkleur is van dit moment? Door uw standaard witte kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen antraciet  geeft u uw woning een compleet andere uitstraling! Bent u er al uit en gaat u voor kunststof kozijnen RAL 7016 (antracietgrijs)? U koopt ze bij KozijnPlan! U kunt contact met ons opnemen voor het plannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

De uitstraling van kunststof kozijnen antraciet

Antracietgrijze kunststof kozijnen passen erg goed bij een lichte gevel. Met het contrast tussen licht en donker creëert u een mooie uitstraling waarbij zowel uw gevel als uw kozijnen goed naar voren komen. Ook geeft deze combinatie, met name met een witte gevel, een chique en moderne uitstraling. Daarnaast kan het ook zorgen voor een industriële uitstraling. Dit is vooral het geval wanneer het antracietgrijze kozijn wordt geplaatst in een gevel van baksteen. 

Als u gaat voor een industriële, chique of moderne look zijn kunststof kozijnen antraciet dus een uitstekende keuze.

Zwart, grijs of antracietgrijs: waar kies ik voor?

Doordat kunststof kozijnen in zo veel verschillende RAL-kleuren beschikbaar zijn, is het soms lastig kiezen. Voor elke kleurtint zijn er vele verschillende mogelijkheden en vaak lijken deze ook nog eens sterk op elkaar. Hoe kunt u dan een keuze maken? Voor industriële, chique of moderne kunststof kozijnen zijn zwarte en grijze kunststof kozijnen namelijk ook een goede optie. 

Veel mensen twijfelen dan ook tussen deze kleuren, maar vaak valt de keuze toch op antracietgrijs. De kleur grijs is voor veel mensen net wat te licht van kleur en is vaak een minder mooie combinatie met uw gevel. Voor zwarte kozijnen geldt dat de uitstraling vaak wat te hard wordt. Met antracietgrijze kunststof kozijnen heeft u ook mooie donkere kozijnen, maar is de uitstraling net wat zachter dan bij zwarte kunststof kozijnen. 

Antracietgrijs ook mogelijk voor uw nieuwe kunststof deuren, schuifpui of gevelbekleding

Naast onze kunststof kozijnen zijn ook onze deuren, schuifpuien en gevelbekleding in vrijwel alle RAL-kleuren te verkrijgen. Bent u op zoek naar een antracietgrijze kunststof voordeur, achterdeur, schuifpui of zoekt u wellicht openslaande deuren of Keralit gevelbekleding in de kleur antracietgrijs? Ook daarvoor bent u bij KozijnPlan aan het goede adres! 

Kies een kleur waar u achter staat

Het is niet verstandig om te kiezen voor antracietgrijs alleen omdat die kleur nu eenmaal volgens de trends is. Kunststof kozijnen gaan jarenlang mee en het zou zonde zijn als al na enkele jaren de kleur niet meer naar wens is. Denk daarom altijd goed na voordat u een kleurkeuze maakt.

U kunt ook kleuren combineren!

Kiest u liever voor kunststof kozijnen in 2 kleuren? Ook dat is mogelijk! Voor de buitenzijde kunt u het voor het vaste deel en het draaideel een eigen kleur kiezen. Vaak zien we dat mensen die kunststof kozijnen antraciet combineren met wit of crème wit (RAL 9010 of RAL 9016). Hierbij is het draaideel meestal uitgevoerd in de kleur antracietgrijs.   

Aanbieding op maat voor kunststof kozijnen antracietgrijs

Eén van onze adviseurs komt graag bij u thuis langs voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kunt u al uw vragen stellen en worden de mogelijkheden en uw wensen besproken. Na afloop van het gesprek ontvangt u een aanbieding op maat. Voor een gratis en vrijblijvende afspraak kunt u ons bellen of een contactformulier op de website invullen
 

Stijging energieprijzen: kies voor energiebesparing met kunststof kozijnen

De energieprijzen waren nog nooit zo hoog en dat zult u gaan merken in uw portemonnee. Helaas is er niets te veranderen aan deze hoge prijzen en is energie besparen de enige manier om toch nog iets te kunnen doen aan die hoge energierekening. U kunt met kleine aanpassingen al energie besparen, maar met iets grotere aanpassingen kunt u zelfs heel veel energie besparen!

Tips energiebesparing

Energiebesparing kan al met hele simpele, kleine en goedkope oplossingen:

 • Verbruik minder warm water. Dit kan al door iets minder lang te douchen.
 • Kies voor Ledverlichting en doe lampen in een kamer uit als je daar niet bent. 
 • Voorkom sluipverbruik: laat apparaten niet in de stand-by stand staan, maar zet ze uit.
 • Doe tussendeuren dicht zodat de kachel niet onnodig ook andere ruimtes moet verwarmen.
 • Trek warmere kleding aan zodat de verwarming niet aan hoeft.

Door bovenstaande tips toe te passen, zult u al een verschil merken in de energierekening. Het zijn simpele oplossingen, maar het vraagt vaak wel om een gedragsverandering. 

Kunststof kozijnen energiebesparing

Wilt u echt veel energie besparen? Dan is het belangrijk om uw woning goed te isoleren. Veel mensen denken meteen aan dakisolatie of vloerisolatie, maar ook isolerende ramen, deuren en kozijnen dragen bij aan een goede isolatiewaarde van uw woning. Wist u bijvoorbeeld dat kunststof kozijnen met HR++ glas al kunnen zorgen voor een flinke energiebesparing? Zowel kunststof kozijnen als HR++ glas beschikken over uitstekende isolatiewaardes. Hierdoor hoeft u in de winter uw kachel minder vaak én minder hoog aan te zetten en kunt u toch genieten van een lekker warm huis. 

Nu tijdelijk subsidie voor kunststof kozijnen

De overheid vind het belangrijk dat huizen goed geïsoleerd zijn en stimuleert daarom woningisolatie. Met de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) kunt u nu tijdelijk extra voordelig kunststof kozijnen aanschaffen.

Start nu met besparen en betaal later

Wilt u ook energie besparen, maar zijn kunststof kozijnen op dit moment een te grote uitgave? U kunt ook middels een betaalplan kunststof kozijnen aanschaffen! Bij KozijnPlan heeft u de mogelijkheid om uw kunststof kozijnen in termijnen te betalen. Zo bent u al vanaf €39,- per maand eigenaar van nieuwe kunststof kozijnen. Zo kunt u al direct profiteren van de voordelen van kunststof kozijnen en besparen op de hoge energierekening!

Ik wil kunststof kozijnen voor energiebesparing! 

Onze kunststof kozijnen beschikken niet alleen over goede isolatiewaardes, ze zijn ook onderhoudsarm, hebben een lange levensduur en zijn inbraakwerend. We geven dan ook met een gerust hart 20 jaar garantie. Wilt u nieuwe kunststof kozijnen voor energiebesparing? Neem dan contact met ons op middels een contactformulier of bel ons tijdens kantooruren. We komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat.
 

Kozijnen leveranciers

Bent u op zoek naar geschikte kozijnen leveranciers? Als u online zoekt naar kozijnen leveranciers zult u heel veel verschillende leveranciers tegenkomen en tegelijkertijd zult u waarschijnlijk ook heel veel merken en fabrikanten voorbij zien komen. Dit kan erg verwarrend zijn en ervoor zorgen dat u niet meer weet wat u moet zoeken. We helpen u graag op weg op bij uw zoektocht naar kozijnen leveranciers. 

Kozijnen fabrikanten, kozijnen merken & kozijnen leveranciers: waar begin ik?

Als u nog aan het begin van uw zoektocht naar nieuwe kozijnen zit, kan het moeilijk zijn om ergens te beginnen. Om een goed begin te maken is het verstandig om eerst de verschillen tussen deze termen goed in beeld te hebben.

Kozijnen fabrikanten: fabrikanten maken een kozijnprofiel.
Kozijnen merken: een kozijnprofiel krijgt de naam van een merk.
Kozijnen leveranciers: de leverancier verwerkt het kozijnprofiel tot een compleet kunststof kozijn inclusief het hang- en sluitwerk.

Kies eerst een goed merk voordat u een kozijnen leverancier kiest 

Veel mensen gaan in eerste instantie op zoek naar een kozijnen fabrikant / merk die voldoet aan hun wensen. Hiervoor dient u natuurlijk ook eerst te weten of u kiest voor kunststof, houten of aluminium kozijnen. In de meeste gevallen wordt er uiteindelijk gekozen voor de bekendere merken in de markt die hun kwaliteit bewezen hebben. Voor kunststof kozijnen kunt u hierbij bijvoorbeeld denken aan Veka, Schüco, Finstral, Weru of Gayko. 

En nu is het tijd om kozijnen leveranciers te vergelijken!

Zodra u weet welke kozijnen u wilt aanschaffen kunt u op zoek gaan naar een geschikte leverancier. Sommige leveranciers leveren slechts één soort kozijn. Denk bijvoorbeeld aan een houten kozijnen leverancier of een kunststof kozijnen leverancier. Maar er zijn natuurlijk ook leveranciers die bijvoorbeeld zowel houten als kunststof kozijnen leveren. Daarnaast is er dus ook nog een onderscheid te maken in het merk kozijn. Ook hierbij geldt dat een aantal leveranciers één merk leveren en anderen twee of meer. 

Ga dus op zoek naar leveranciers die het kozijn leveren waar u naar op zoek bent. Vervolgens kunt u deze leveranciers vergelijken om tot een goede keuze te kunnen komen. 

Wat zijn goede kozijnen leveranciers?

Maar hoe weet u nu wat een goede leverancier is? Waar kunt u de leveranciers op vergelijken en hoe komt u tot een goede keuze? Door de leveranciers op onderstaande punten te vergelijken, heeft u een beter beeld van de mogelijkheden en kunt een goede keuze maken die past bij uw wensen.  

 • Standaard kozijnen of kozijnen op maat? Als u bijvoorbeeld antracietgrijze kunststof kozijnen wilt of een bijzondere maat kozijn is het belangrijk om te kijken of de leverancier deze mogelijkheid aanbiedt.
 • Hoe wordt het kozijn profiel bewerkt? Het kozijnprofiel kan bijvoorbeeld versterkt worden met staal voor een betere kwaliteit en meer stevigheid. Daarnaast zal het kozijn ook voorzien worden van hang- en sluitwerk. Het is belangrijk om ook hier naar de kwaliteit te kijken. 
 • Welke montagewijze wordt er toegepast? Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is de montagewijze van groot belang. In de meeste situaties is montage op (kunststof) stelkozijnen de beste montagewijze.
 • Hoe lang bestaat de leverancier al? Over het algemeen is een leverancier die al 20 jaar bestaat een betrouwbaardere partij dan een leverancier die slechts 1 jaar bestaat. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar als u voor zekerheid wilt gaan is het goed om dit punt bij uw vergelijking mee te nemen.
 • Wat zeggen klanten? Wie kan u nu beter wat vertellen over de ervaringen met een leverancier dan de klanten? Lees dan ook altijd de reviews over de leveranciers.
 • Welke service en garantie wordt er geboden? De service en garantie is overal anders. De ene leverancier geeft 10 jaar garantie en de ander 20 jaar. Ook hier kunt u de leveranciers dus op vergelijken.

Het is in ieder geval belangrijk om te onthouden dat een kozijn profiel nog zo goed kan zijn, door een slechte bewerking of montage van een kozijnen bedrijf kan het alsnog een slecht product worden. 

KozijnPlan is uw betrouwbare kunststof kozijnen leverancier

Bij KozijnPlan staat kwaliteit voorop en daarom verkopen we alleen de beste kunststof kozijnen. Onze Veka en Schüco kunststof kozijnen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en onze VCA gecertificeerde monteurs zullen uw kunststof kozijnen vakkundig monteren. Met méér dan 20 jaar ervaring, 20 jaar garantie en betaling ná montage heeft u met KozijnPlan een betrouwbare partner. 

Maak een gratis en vrijblijvende afspraak!

Een van onze adviseurs komt graag bij u thuis langs voor een adviesgesprek op maat. Bel ons op 088 6001300 of vul een contactformulier in en we helpen u graag verder.
 

Update kunststof kozijnen subsidie 2021

Sinds 1 januari 2021 is er kunststof kozijnen subsidie beschikbaar via de ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame energie en Energiebesparing). De regeling loopt dus inmiddels al enkele maanden. Hoog tijd dus voor een update! U kunt namelijk nog tot eind 2021 gebruik maken van deze subsidie. 

Hoe zat het ook alweer met de kunststof kozijnen subsidie?

Als woningeigenaar kunt u bij het nemen van 2 of meer (isolatie)maatregelen al subsidie aanvragen. De maatregelen zijn verdeeld in verschillende categorieën: aansluiting op een warmtenet, warmtepomp, isolatiemaatregelen en zonneboiler. Om in aanmerking te komen voor de subsidie kunt u bijvoorbeeld kunststof kozijnen met HR++ glas (isolatiemaatregel) en een warmtepomp aanschaffen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook twee isolatiemaatregelen nemen; denk bijvoorbeeld aan dakisolatie en gevelisolatie. 

Wilt u nog meer informatie over de subsidie? Via de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u alle informatie over deze subsidie. Hier vindt u bijvoorbeeld alle voorwaarden om de subsidie aan te kunnen vragen en kunt u de benodigde bestanden voor de aanvraag vinden. 

Ook te combineren met lokale subsidies!

Heeft u al een subsidie ontvangen van uw gemeente of provincie voor een van de maatregelen die onder de ISDE vallen? Ook dan kunt u gewoon nog gebruik maken van de ISDE. U leest meer over lokale subsidie in combinatie met de ISDE op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemen Nederland (RVO)

Hoe staat het ervoor met de subsidie?

Een belangrijke vraag nu de subsidie al lange tijd beschikbaar is. Er is namelijk een maximaal budget beschikbaar voor deze subsidie. 

De laatste update van de RVO gaat over de periode van januari 2021 tot en met augustus 2021. In deze periode zijn door particuliere woningeigenaren al 22.634 aanvragen ingediend. Met deze aanvragen is al een bedrag van €41,9 miljoen geclaimd. Vele mensen gingen u dus al voor!

Gelukkig is het nog niet te laat, want er is nog budget vrij! U kunt dus nog steeds subsidie aanvragen als u dit jaar 2 of meer (isolatie)maatregelen neemt.  

En kan ik ook in 2022 subsidie aanvragen?

Ja, dat kan! De ISDE subsidie voor isolatiemaatregelen en warmtepompen loopt in 2022 namelijk gewoon door. Het is nog niet bekend of de subsidie er exact hetzelfde uit gaat zien, maar daar zal de overheid eind van dit jaar meer over bekend maken. Er is bijvoorbeeld een kans dat de subsidiebedragen verhoogd zullen worden. We zullen u uiteraard op de hoogte stellen als de overheid meer bekend heeft gemaakt over de ISDE-subsidie voor 2022.

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan? Onze kunststof kozijnen met HR++ glas hebben uitstekende isolatiewaardes en vallen daarmee ook onder de isolatiemaatregelen van de ISDE. Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat en kunnen u tijdens dit gesprek ook verder informeren over de kunststof kozijnensubsidie.

U kunt ons bellen voor meer informatie of om een adviesgesprek op maat in te plannen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook ons contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Beslagen hoogrendementsglas

Van hoogrendementsglas (HR-glas) bestaat vaak onterecht het beeld dat dit glas niet mag beslaan. Veel mensen zijn dan ook verbaasd als het HR-glas wel beslaat en vragen zich af of dit wel goed is. Het antwoord is ja! Het is juist goed als uw HR-glas aan de buitenkant beslaat. Hieruit blijkt dat u uitstekend isolerend glas heeft!

Hoe kan het dat ramen beslaan?

Om uit te kunnen leggen waarom het goed is dat uw ramen beslaan, is het belangrijk om te weten waarom de ramen beslaan. Dit heeft te maken met de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid. Bepaalde combinaties tussen deze temperatuur en vochtigheid zullen ervoor zorgen dat uw raam aan de binnen- of buitenkant kan beslaan. 

Hoe ontstaat condensvorming aan de buitenkant van het HR-glas?

Aan de buitenkant van het raam zal er condens optreden als uw ramen goed geïsoleerd zijn, de temperatuur buiten laag is en de luchtvochtigheid hoog. Dit gebeurt meestal in de ochtenden in het voor- en najaar en deze condensvorming is niet te vorkomen. In de loop van de ochtend zal de buitentemperatuur toenemen en de luchtvochtigheid afnemen, waardoor de condens op de ramen vanzelf weer zal verdwijnen. 

Het kan voorkomen dat u overal in huis dezelfde glassoort heeft, maar dat niet elk raam (evenveel) beslaat. Dit veroorzaakt vaak verwarring of de condensvorming wel goed is. Ook dit is niet erg en is goed te verklaren. Of een raam wel of niet beslaat is namelijk ook afhankelijk van bijvoorbeeld de wind en de mate van beschutting. Zo zal de kans op condensvorming bijvoorbeeld kleiner zijn als er veel wind op het raam staat. 

Hoe ontstaat condensvorming aan de binnenkant van het HR-glas?

Er zal condens optreden aan de binnenkant van het raam als er een groot verschil is in de temperatuur binnen en buiten. Dit doet zich bijvoorbeeld voor wanneer u aan het douchen of aan het koken bent en er veel warme lucht vrijkomt in huis, terwijl het buiten koud is. Ook hier geldt dat het meestal voorkomt in het voor- en najaar. Naarmate de temperaturen buiten stijgen, zal de kans op condensvorming aan de binnenzijde afnemen. 

In principe is het niet erg als het glas aan de binnenkant beslaat, maar het is wel verstandig om hier iets aan te doen of om het op te lossen. Het duidt er namelijk op dat uw huis te vochtig is en dat is niet goed voor uw gezondheid als dit te vaak voorkomt. De luchtkwaliteit wordt hierdoor aangetast en denk bijvoorbeeld eens aan de schimmel die kan ontstaan als uw huis vaak vochtig is. De oplossing voor vochtproblemen in uw woning is om goed te ventileren. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verlaagd en is de kans op condensvorming aan de binnenkant van uw glas kleiner.

Hoe ontstaat condensvorming tussen het HR-glas?

Dit is de enige vorm van condensvorming die niet goed is. Zodra condens zich tussen de twee glasplaten bevindt, is de kans groot dat het glas lek is. Heeft u condens tussen het glas? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de glasleverancier.

Heeft u nog geen HR-glas?

HR-glas heeft vele voordelen te bieden, waaronder de uitstekende isolatie. In combinatie met kunststof kozijnen heeft u een goed isolerend geheel en geniet u niet alleen van warmte-, maar ook van geluidsisolatie. U zult meer wooncomfort ervaren én u verhoogt de waarde van uw woning.

Wilt u uw huidige kozijnen en glas vervangen en kiest u voor een goed geïsoleerd huis met isolerende kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas? Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat!
 

Kozijnen aanschaffen: de 5 do’s en don’ts

Zodra u heeft besloten dat het tijd is voor nieuwe kozijnen begint de zoektocht naar informatie en bedrijven. Het aanschaffen van nieuwe kozijnen is niet iets wat u dagelijks doet en tijdens uw zoektocht wordt u hoogstwaarschijnlijk overspoeld met informatie. Het is dan ook niet gek als u niet zo goed weet welke van deze informatie belangrijk is en wat u juist beter wel of juist beter niet kunt doen. Om u een eindje op weg te helpen vertellen we u graag de do’s en don’ts voor het aanschaffen van kozijnen. 

De 5 do’s bij het aanschaffen van kozijnen

Natuurlijk zijn er meer dan vijf dingen waar u naar kunt kijken, maar deze vijf zaken zijn in ieder geval belangrijk om mee te nemen. 

 1. Lees u goed in over de kwaliteit van verschillende soorten kozijnen.
 2. Ga in gesprek met een medewerker van het bedrijf. 
 3. Bekijk zelf het uitgevoerde werk van een bedrijf.
 4. Lees de ervaringen en reviews van klanten.
 5. Ga op zoek naar de service en garantie die door een bedrijf wordt geboden.

De kwaliteit van kozijnen
U wilt natuurlijk lang genieten van uw nieuwe kozijnen en de kwaliteit van de kozijnen is dan ook van groot belang. Het is daarom verstandig om u goed in te lezen over de kwaliteit van verschillende soorten kozijnen voordat u tot aanschaf over gaat. Kwaliteitskozijnen zijn bijvoorbeeld kozijnen van de merken Schüco en Veka. 

Vraag een medewerker om meer informatie
Het is ook altijd aan te raden om een medewerker van het bedrijf om meer informatie te vragen. Zo weet u zeker dat u volledig geïnformeerd bent. Bij de meeste bedrijven kunt u in ieder geval telefonisch om advies en informatie vragen, maar bij sommige bedrijven zult u ook een afspraak kunnen plannen met een adviseur bij u thuis. 

De referenties van het bedrijf
Foto’s zeggen vaak meer dan woorden. Of u nu kunststof kozijnen kiest voor een betere isolatie, een duurzame woning of meer veiligheid: het is natuurlijk ook belangrijk dat het er goed uit ziet. Door te kijken naar de referenties van het bedrijf kunt u zien hoe de producten eruit zien als ze eenmaal geplaatst zijn en kunt u kijken of dit naar wens is. Veel bedrijven hebben foto’s van één of meerdere referenties en soms wordt de mogelijkheid geboden om een referentie adres te bezoeken.

Benieuwd naar de referenties van KozijnPlan? Op de website van Benitech (waar KozijnPlan onderdeel van is) vindt u een uitgebreid referentie overzicht

De ervaringen van klanten
Ook niet onbelangrijk zijn de ervaringen van klanten, want wie kan er nu beter vertellen of de aankoop van de kozijnen bij een bepaald bedrijf tot tevredenheid heeft geleid? Tegenwoordig heeft vrijwel elk bedrijf de mogelijkheid om online een review achter te laten als klant. Dit is voor u als potentiële klant erg makkelijk zodat u meteen kunt zien wat de verschillende ervaringen zijn van de klanten. 

De reviews van Benitech en KozijnPlan kunt u vinden op The Feedback Company. 

De geboden service en garantie
Als laatste is het ook van belang om u te verdiepen in de service en garantie die een bedrijf te bieden heeft. Hoe meer service en garantie, hoe meer zekerheid bij de aankoop van uw nieuwe kozijnen. Het is hierbij wel verstandig om ook te kijken naar hoe lang een bedrijf al bestaat. U heeft namelijk logischerwijs minder zekerheid bij een bedrijf die nog maar 2 jaar bestaat en 20 jaar garantie geeft dan bij een bedrijf dat al 25 jaar bestaat en 20 jaar garantie geeft. 

De 5 don’ts bij het aanschaffen van kozijnen

We horen vaak van klanten dat ze bij hun vorige aankoop van kozijnen iets niet helemaal handig hebben gedaan. Hierdoor zijn ze achteraf niet tevreden en pakken ze het bij een volgende aankoop anders aan. Op basis van deze ervaringen kunnen we u onderstaande vijf don’ts meegeven voor de aanschaf van kozijnen.

 1. Kozijnen online bestellen.
 2. Blindelings voor de goedkoopste optie kiezen.
 3. Eindeloos aanbieders met elkaar vergelijken.
 4. Een aanbetaling doen voor uw kozijnen.
 5. Voor een bedrijf kiezen dat nog maar net bestaat. 

Kozijnen online bestellen
We kunnen tegenwoordig bijna alles online bestellen en ook met kunststof kozijnen is dat mogelijk. Doordat kunststof kozijnen een grote uitgave zijn is dit niet altijd verstandig en wordt het meestal dan ook afgeraden. Bij een online aankoop moet u allereerst zelf de kozijnen inmeten. Dit is niet eenvoudig en een verkeerde maat zal voor veel problemen zorgen.

Daarnaast kiest u een kozijn op basis van een plaatje die u op de computer ziet. Dit is vaak heel anders dan hoe het kozijn er in het echt uit ziet en ook het kiezen van een kleur is online niet altijd makkelijk. Zo weet u eigenlijk nooit zeker of u een goede keuze heeft gemaakt. Het advies is dan ook om een bij een bedrijf langs te gaan of om iemand van het bedrijf bij u langs te laten komen zodat u een (klein) voorbeeld van de kozijnen in het echt kunt zien. 

Blindelings voor de goedkoopste optie kiezen
Helaas horen we nog wel eens dat mensen blindelings voor de goedkoopste optie kiezen zonder de offertes op álle punten goed te vergelijken. Ze kijken bijvoorbeeld alleen naar het kozijnprofiel dat een bedrijf aanbiedt en als deze hetzelfde is, kiezen ze voor de goedkoopste. Het prijsverschil is in de meeste gevallen echter goed te verklaren. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in montagewijze, de afwerking of de garantie. Het is dus belangrijk dat u goed kijkt naar wat u precies koopt en wat er allemaal wel of niet inbegrepen is. 

Eindeloos aanbieders met elkaar vergelijken
Waar sommige te weinig vergelijken, zullen anderen juist teveel vergelijken. Ook dit is niet altijd verstandig. Er zijn zo ontzettend veel kunststof kozijnen aanbieders in Nederland waardoor u steeds maar blijft vergelijken. Zodra u weet waar u naar op zoek bent (denk aan het kozijnprofiel, kleur, montage, service, betalingsmogelijkheden enzovoort), kunt u het beste naar een aantal bedrijven zoeken die aan deze wensen kunnen voldoen en deze bedrijven met elkaar vergelijken. Als u dan bij een van deze bedrijven een goed gevoel heeft kunt u ook het beste de knoop doorhakken en met dat bedrijf in zee gaan.  

Een aanbetaling doen voor uw kozijnen
Het kan heel logisch klinken om een aanbetaling te doen voor uw nieuwe kozijnen. Een aanbetaling wordt immers vaak gevraagd bij grotere aankopen. Dit is echter helemaal nergens voor nodig! Er zijn veel risico’s verbonden aan een aanbetaling voor u als klant. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het feit dat een bedrijf failliet kan gaan voordat uw kozijnen zijn geleverd en gemonteerd. Er zijn ook genoeg kozijnen bedrijven die zonder aanbetaling werken waardoor u geen groot financieel risico hoeft te nemen en dus met een gerust hart nieuwe kozijnen kunt aanschaffen. Ook bij KozijnPlan werken we zonder aanbetaling!

Een bedrijf kiezen dat nog maar net bestaat
Het is natuurlijk wel mogelijk om te kiezen voor een kunststof kozijnen bedrijf dat net bestaat, maar over het algemeen wordt het afgeraden. Dit geeft u namelijk weinig zekerheid. U kunt (vrijwel) geen recensies lezen en referenties bekijken en het is ook maar afwachten of het bedrijf lang zal bestaan en kwaliteit levert. We horen bijvoorbeeld ook vaak van klanten dat het bedrijf waar de kunststof kozijnen vandaan komen niet meer bestaat en dat ze nergens terecht kunnen bij problemen.

Bedrijven die al langer bestaan zijn natuurlijk geen garantie voor kwaliteit en een goed verloop van het hele proces, maar het geeft u wel meer zekerheid. 

De voordelen van KozijnPlan

Bij KozijnPlan vinden we het belangrijk dat u als klant goed geïnformeerd bent, u zo min mogelijk risico loopt en natuurlijk dat u kwalitatieve kozijnen koopt.

 • Veka en Schüco kunststof kozijnen van topkwaliteit.
 • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat.
 • VCA gecertificeerde monteurs.
 • 20 jaar garantie.
 • We hebben meer dan 20 jaar ervaring.

Vele klanten gingen u al voor, kies ook voor KozijnPlan!

Vul een contactformulier in of bel ons. We helpen u graag verder en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs voor u inplannen.

Aangepaste openingstijden zomerperiode 2021

In de zomervakantie hanteert KozijnPlan aangepaste openingstijden.

Bereikbaarheid Klant Contact Center

Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 30 juli (week 28, 29 & 30) is ons Klant Contact Center iets minder lang bereikbaar dan u van ons gewend bent, namelijk van 09:00 uur tot 18:00 uur.

Na deze periode is ons Klant Contact Center weer gewoon bereikbaar volgens de reguliere openingstijden. Dit betekent dat u vanaf maandag 2 augustus het Klant Contact Center weer kunt bereiken vanaf 09:00 uur tot 20:30 uur.

U kunt dus de hele zomer telefonisch contact opnemen met ons Klant Contact Center! U kunt ook een contactformulier invullen en dan neemt een van onze medewerkers contact met u op.

Productie- en montageafdeling 

Van maandag 26 juli tot en met vrijdag 13 augustus is de bouwvak en zal onze productie- en montageafdeling gesloten zijn.

Fijne vakantie!

De medewerkers van KozijnPlan wensen u een hele fijne vakantie!

Openingstijden KozijnPlan zomerperiode 2021

 

Wat kosten kunststof kozijnen?

Een van de belangrijkste dingen die u graag wilt weten als u nieuwe kozijnen gaat kopen zijn de kosten. Dat is heel begrijpelijk, maar het blijft altijd lastig om een reëel kostenplaatje te schetsen. De kosten van nieuwe kunststof kozijnen zijn namelijk altijd afhankelijk van een aantal diverse factoren.

Hoe worden de kosten voor kunststof kozijnen bepaald?

Er zijn vele keuzemogelijkheden voor uw nieuwe kunststof kozijnen. Denk bijvoorbeeld aan het profiel en merk dat u kiest, het glas en de afmetingen. Al deze zaken spelen mee in de prijsbepaling van de kozijnen. Zo zal HR++ glas duurder zijn dan gewoon dubbel glas. Een groot kozijn is duurder dan een klein kozijn en een vast raam zal goedkoper zijn dan een kiepraam. 

Pas als alle keuzes met betrekking tot de nieuwe kunststof kozijnen definitief zijn, kunnen de kosten van het kozijn bepaald worden. 

Kijk altijd naar de prijs-kwaliteitverhouding

Het kan zijn dat u bij een aantal aanbieders precies dezelfde wensen doorgeeft, maar dat er toch een prijsverschil is te vinden tussen deze aanbieders. Dit is dan vaak te vinden in een kwaliteitsverschil.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de montagewijze. De ene aanbieder monteert op (kunststof) stelkozijnen als dat technisch mogelijk is, terwijl de ander stompe montage toepast. Montage op (kunststof) stelkozijnen is duurder, maar zorgt er ook voor dat u van een aantal aantrekkelijke voordelen kunt genieten. Zo zorgen de stelkozijnen zorgen onder andere voor een langere levensduur, een betere isolatiewaarde en een betere vormvastheid van het kozijn. 

Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook verschil zitten in het merk profiel dat wordt aangeboden door het kunststof kozijnen bedrijf. Zo zullen kozijnprofielen van kwaliteitsmerken duurder zijn dan profielen van B-merken. 

Als u meerdere aanbiedingen heeft ontvangen doet u er dus goed aan om niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit te vergelijken. Het is ook aan te raden om te kijken naar de verschillende voordelen die een bedrijf aan te bieden heeft. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de garantievoorwaarden, de service die het bedrijf levert, de betalingsmogelijkheden en betaaltermijn. 

Kom erachter wat de kosten zijn voor uw nieuwe kunststof kozijnen

Bent u benieuwd naar wat uw nieuwe kunststof kozijnen zullen kosten? Maak dan een afspraak met een van onze ervaren adviseurs! Zij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat. Hier worden al uw vragen met betrekking tot kozijnen beantwoordt en bespreekt u samen de mogelijkheden en uw wensen. Ook zal de adviseur een visuele inspectie doen en de maten van uw kozijnen nemen. Op deze manier kan de adviseur met een aanbieding op maat komen waar de precieze kosten voor uw renovatie in zullen staan.
 

Kunststof kozijnen laten plaatsen

Als u nieuwe kozijnen aanschaft is niet alleen de keuze voor een kozijn van belang, maar ook de montagewijze. Veel mensen kiezen ervoor om de kozijnen te laten plaatsen door ervaren monteurs. Dat is een verstandige keuze, omdat het zelf plaatsen van kozijnen veel risico’s met zich meebrengt. Bent u op zoek naar een bedrijf die de kunststof kozijnen voor u plaatst? Bij KozijnPlan koopt u uw kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wanneer u besluit om de kozijnen te laten plaatsen, wilt u natuurlijk wel weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe het plaatsen van de kozijnen precies in zijn werk gaat. Wij zetten deze informatie graag voor u op een rijtje. 

Wie gaat uw nieuwe kunststof kozijnen plaatsen?

Als u heeft besloten om uw kunststof kozijnen te laten plaatsen, dient u eerst nog een keuze te maken voor een partij die ze komt plaatsen. Een logische en gebruikelijke keuze is om het bedrijf waar de kozijnen gekocht zijn ook de plaatsing te laten doen. U doet dan zaken met slechts één partij en dat zal u vele voordelen opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld alleen al aan de verantwoordelijkheid. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan zit u niet tussen twee partijen in en hoeft u niet met beide partijen iets te regelen. Het bedrijf zelf is dan verantwoordelijk en zal dan ook zelf met een oplossing komen.

Daarnaast is het natuurlijk wel mogelijk om uw kozijnen te kopen bij de ene partij en een andere partij het te laten monteren. Dit wordt echter in de meeste gevallen sterk afgeraden. Mocht u toch besluiten om dit te doen, kijk dan goed of dit consequenties zal hebben voor bijvoorbeeld de garantie op de kozijnen. 

Het belangrijkste is in ieder geval dat u goed vooronderzoek doet en dat u kiest voor een bedrijf die de kozijnen op een correcte wijze monteert, waar kwaliteit belangrijk is en waar u ook kunt rekenen op service en garantie. 

Stappenplan kunststof kozijnen laten plaatsen

Ondanks dat u de kozijnen niet zelf plaatst, is het natuurlijk wel goed om te weten hoe de kozijnen geplaatst gaan worden. 

 Stap 1: Kozijnen nameten  Vooraf heeft een technisch inmeter de maat van uw kozijnen bepaalt. Voor een perfecte montage 
 wordt gecontroleerd of de maatvoering van de geleverde kozijnen klopt. 
 Stap 2: Demontage oude kozijnen  Eerst worden de draaidelen en het glas verwijderd waarna het frame van het kozijn doormidden 
 gezaagd wordt zodat ook het kozijn verwijderd kan worden. Alle overgebleven resten worden 
 opgeruimd en de spouw wordt vrij gemaakt.  
 Stap 3: Plaatsing van de kozijnen  Er zijn meerdere mogelijkheden om de kozijnen te plaatsen waarbij montage op kunststof 
 stelkozijnen vaak de beste manier is
. In dat geval wordt eerst het stelkozijn in de spouw geplaatst 
 met behulp van slagpluggen waarna alle ontstane kieren gedicht worden. Vervolgens wordt het 
 kozijn waterpas geplaatst en wordt het goed afgesteld. Daarna wordt er gekit en wordt een kantlat   
 geplaatst die openingen en daarmee tocht moet voorkomen. Als laatste wordt het glas en het
 beslag geplaatst en kan de beschermfolie van het kozijn verwijderd worden. 
 Stap 4: Afwerking van de kozijnen  Voor een perfect resultaat worden uw kozijnen aan de binnen- en buitenzijde afgewerkt. Ook
 worden er vensterbanken en indien gewenst horren geplaatst. Als laatste worden de ramen ook 
 voorzien van slotjes voor de inbraakveiligheid.  
 Stap 5: Opruimen  Onze monteurs zorgen ervoor dat ze alles netjes achterlaten. 
 Stap 6: Eindcontrole  De monteurs doen samen met u een eindcontrole. U kijkt of alles naar wens geplaatst is en of alles 
 naar behoren werkt.

Kosten kunststof kozijnen laten plaatsen

Hoeveel kozijnen moeten er worden geplaatst? Hoe groot zijn de kozijnen? Moet er een steiger aan te pas komen? Hoeveel dagen werk zit erin? Hoeveel monteurs komen uw kozijnen plaatsen?

Dit zijn slechts een aantal vragen die beantwoordt dienen te worden voordat er een schatting van de kosten kan worden gemaakt. Het is dan ook erg lastig om een prijs te noemen die voor elke situatie geldt. Om deze reden werken we bij KozijnPlan dan ook altijd met een aanbieding op maat. Eén van onze adviseurs komt bij u langs voor een adviesgesprek op maat en een visuele inspectie. Op basis hiervan kan onze adviseur bepalen wat de totale kosten zullen zijn. Zo voorkomen we dat u een prijsindicatie krijgt die veel hoger of juist veel lager is dan de uiteindelijke kosten.

Het zal hoe dan ook duurder zijn om uw kozijnen te laten plaatsen dan wanneer u de kozijnen zelf plaatst. De voordelen van het laten plaatsen zijn echter erg groot en voor veel mensen is de keuze dan ook snel gemaakt; zij kiezen voor zekerheid en laten het plaatsen van kozijnen over aan ervaren monteurs.

Kunststof kozijnen laten plaatsen door KozijnPlan

Bij KozijnPlan koopt u uw nieuwe kunststof kozijnen altijd inclusief montage. We werken met VCA gecertificeerde monteurs en plaatsen we zo veel mogelijk op kunststof stelkozijnen (indien de situatie het toelaat). Daarnaast heeft u bij ons 20 jaar garantie en onze service afdeling staat altijd voor u klaar. Denkt u erover om uw kozijnen te laten vervangen door KozijnPlan? U kunt een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs bij u thuis. Zo kunt u alles rustig bespreken en na afloop krijgt u een vrijblijvende aanbieding op maat. 
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

17 Nov

Bij uw zoektocht naar nieuwe kozijnen zult u er al snel achter komen dat er heel veel verschillende soorten kozijnen zijn: van kozijnen in verschil

4 Nov

Wist u dat antracietgrijs dé trendkleur is van dit moment?

22 Oct

De energieprijzen waren nog nooit zo hoog en dat zult u gaan merken in uw portemonnee.