Kunststof kozijnen laten plaatsen

Als u nieuwe kozijnen aanschaft is niet alleen de keuze voor een kozijn van belang, maar ook de montagewijze. Veel mensen kiezen ervoor om de kozijnen te laten plaatsen door ervaren monteurs. Dat is een verstandige keuze, omdat het zelf plaatsen van kozijnen veel risico’s met zich meebrengt. Bent u op zoek naar een bedrijf die de kunststof kozijnen voor u plaatst? Bij KozijnPlan koopt u uw kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wanneer u besluit om de kozijnen te laten plaatsen, wilt u natuurlijk wel weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe het plaatsen van de kozijnen precies in zijn werk gaat. Wij zetten deze informatie graag voor u op een rijtje. 

Wie gaat uw nieuwe kunststof kozijnen plaatsen?

Als u heeft besloten om uw kunststof kozijnen te laten plaatsen, dient u eerst nog een keuze te maken voor een partij die ze komt plaatsen. Een logische en gebruikelijke keuze is om het bedrijf waar de kozijnen gekocht zijn ook de plaatsing te laten doen. U doet dan zaken met slechts één partij en dat zal u vele voordelen opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld alleen al aan de verantwoordelijkheid. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan zit u niet tussen twee partijen in en hoeft u niet met beide partijen iets te regelen. Het bedrijf zelf is dan verantwoordelijk en zal dan ook zelf met een oplossing komen.

Daarnaast is het natuurlijk wel mogelijk om uw kozijnen te kopen bij de ene partij en een andere partij het te laten monteren. Dit wordt echter in de meeste gevallen sterk afgeraden. Mocht u toch besluiten om dit te doen, kijk dan goed of dit consequenties zal hebben voor bijvoorbeeld de garantie op de kozijnen. 

Het belangrijkste is in ieder geval dat u goed vooronderzoek doet en dat u kiest voor een bedrijf die de kozijnen op een correcte wijze monteert, waar kwaliteit belangrijk is en waar u ook kunt rekenen op service en garantie. 

Stappenplan kunststof kozijnen laten plaatsen

Ondanks dat u de kozijnen niet zelf plaatst, is het natuurlijk wel goed om te weten hoe de kozijnen geplaatst gaan worden. 

 Stap 1: Kozijnen nameten  Vooraf heeft een technisch inmeter de maat van uw kozijnen bepaalt. Voor een perfecte montage 
 wordt gecontroleerd of de maatvoering van de geleverde kozijnen klopt. 
 Stap 2: Demontage oude kozijnen  Eerst worden de draaidelen en het glas verwijderd waarna het frame van het kozijn doormidden 
 gezaagd wordt zodat ook het kozijn verwijderd kan worden. Alle overgebleven resten worden 
 opgeruimd en de spouw wordt vrij gemaakt.  
 Stap 3: Plaatsing van de kozijnen  Er zijn meerdere mogelijkheden om de kozijnen te plaatsen waarbij montage op kunststof 
 stelkozijnen vaak de beste manier is
. In dat geval wordt eerst het stelkozijn in de spouw geplaatst 
 met behulp van slagpluggen waarna alle ontstane kieren gedicht worden. Vervolgens wordt het 
 kozijn waterpas geplaatst en wordt het goed afgesteld. Daarna wordt er gekit en wordt een kantlat   
 geplaatst die openingen en daarmee tocht moet voorkomen. Als laatste wordt het glas en het
 beslag geplaatst en kan de beschermfolie van het kozijn verwijderd worden. 
 Stap 4: Afwerking van de kozijnen  Voor een perfect resultaat worden uw kozijnen aan de binnen- en buitenzijde afgewerkt. Ook
 worden er vensterbanken en indien gewenst horren geplaatst. Als laatste worden de ramen ook 
 voorzien van slotjes voor de inbraakveiligheid.  
 Stap 5: Opruimen  Onze monteurs zorgen ervoor dat ze alles netjes achterlaten. 
 Stap 6: Eindcontrole  De monteurs doen samen met u een eindcontrole. U kijkt of alles naar wens geplaatst is en of alles 
 naar behoren werkt.

Kosten kunststof kozijnen laten plaatsen

Hoeveel kozijnen moeten er worden geplaatst? Hoe groot zijn de kozijnen? Moet er een steiger aan te pas komen? Hoeveel dagen werk zit erin? Hoeveel monteurs komen uw kozijnen plaatsen?

Dit zijn slechts een aantal vragen die beantwoordt dienen te worden voordat er een schatting van de kosten kan worden gemaakt. Het is dan ook erg lastig om een prijs te noemen die voor elke situatie geldt. Om deze reden werken we bij KozijnPlan dan ook altijd met een aanbieding op maat. Eén van onze adviseurs komt bij u langs voor een adviesgesprek op maat en een visuele inspectie. Op basis hiervan kan onze adviseur bepalen wat de totale kosten zullen zijn. Zo voorkomen we dat u een prijsindicatie krijgt die veel hoger of juist veel lager is dan de uiteindelijke kosten.

Het zal hoe dan ook duurder zijn om uw kozijnen te laten plaatsen dan wanneer u de kozijnen zelf plaatst. De voordelen van het laten plaatsen zijn echter erg groot en voor veel mensen is de keuze dan ook snel gemaakt; zij kiezen voor zekerheid en laten het plaatsen van kozijnen over aan ervaren monteurs.

Kunststof kozijnen laten plaatsen door KozijnPlan

Bij KozijnPlan koopt u uw nieuwe kunststof kozijnen altijd inclusief montage. We werken met VCA gecertificeerde monteurs en plaatsen we zo veel mogelijk op kunststof stelkozijnen (indien de situatie het toelaat). Daarnaast heeft u bij ons 20 jaar garantie en onze service afdeling staat altijd voor u klaar. Denkt u erover om uw kozijnen te laten vervangen door KozijnPlan? U kunt een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs bij u thuis. Zo kunt u alles rustig bespreken en na afloop krijgt u een vrijblijvende aanbieding op maat. 
 

Kunststof kozijnen in verschillende stijlen en kleuren

Wist u dat kunststof kozijnen in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn? Kunststof kozijnen zijn daarmee geschikt voor elke woning! Van een warme houten uitstraling tot een klassieke uitstraling: er is van alles mogelijk! U bepaalt helemaal zelf hoe uw kunststof kozijnen eruit komen te zien. Zo weet u zeker dat de kozijnen perfect aan zullen sluiten bij uw wensen en bij de stijl van uw woning.

Kunststof kozijnen in verschillende stijlen

Elke woning is anders en heeft een andere stijl. Om kunststof kozijnen aan te laten sluiten op deze stijl zijn er verschillende mogelijkheden.

De mogelijkheden om verschillende stijlen te creëren 

 • Soorten kozijnen: het soort kozijn dat u kiest, bepaalt in belangrijke mate de uitstraling. Zo geeft een kozijn met een verdiept profiel de uitstraling van een typisch Hollands kozijn; het raam ligt verder naar binnen. Daarnaast ziet een vlak profiel er meer uit als een blok, dit komt doordat het raam verder naar buiten ligt. Dit zorgt weer voor een compleet andere uitstraling. 
 • Soorten ramen: ook de ramen kiest u helemaal zelf waardoor u ook een eigen stijl kunt creëren. Zo kunt u kiezen voor veel licht en ruimte in uw woning met een groot kozijn met één vast raam. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor verschillende ramen in 1 kozijn, zoals een vast raam in combinatie met een draaikiepraam. Er zijn hierbij veel verschillende mogelijkheden, waardoor u ook hiermee veel kanten op kunt om het raamkozijn geheel naar eigen wens en stijl samen te stellen. 
 • Soorten glas: wilt u gewoon standaard HR++ glas of kiest u liever voor glasornamenten, zoals Satinato of Chinchilla glas, voor wat meer privacy? Ook deze keuze heeft invloed op de stijl van de kunststof kozijnen en ook deze keuze ligt geheel bij u!

Voorbeelden van stijlen voor kunststof kozijnen

Warme houten uitstraling
Veel mensen zijn gecharmeerd van de uitstraling van houten kozijnen, maar vinden dat houten kozijnen te veel nadelen hebben. Zo zijn de houten kozijnen gevoelig voor weersinvloeden en vragen ze om veel onderhoud. Om toch te genieten van de warme uitstraling van houten kozijnen, kunt u nu ook kiezen voor kunststof kozijnen! Het is namelijk ook mogelijk om kunststof kozijnen met houtlook aan te schaffen. De kozijnen worden dan voorzien van een houtnerfeffect. Zo geniet u van de voordelen van kunststof én de uitstraling van hout. 

Klassieke uitstraling voor een jaren 30 woning
Ook voor een jaren 30 woning zijn kunststof kozijnen een goede keuze. Met kunststof kozijnen kan namelijk ook een klassieke uitstraling worden gecreëerd. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zijlichten en glasroedes voor een klassieke uitstraling van uw kunststof kozijnen.

Bent u benieuwd hoe u bovenstaande stijlen of een andere stijl het beste kunt creëren? Onze adviseurs helpen u graag verder!

Kunststof kozijnen in verschillende kleuren

Vroeger waren kunststof kozijnen alleen in de kleuren wit en crème verkrijgbaar, maar tegenwoordig kunt u kiezen voor vrijwel elke RAL-kleur! Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de populaire kleuren antracietgrijs, staalblauw en monumentgroen. Daarnaast zijn ook minder gebruikelijke kleuren als rood, geel en ivoor mogelijk. Natuurlijk kunt u ook nog steeds kiezen voor de kleuren wit en crème!

Voor welke stijl en kleur kunststof kozijnen kiest u?

Bent u er al uit hoe uw kunststof kozijnen eruit moeten zien? Of heeft u nog hulp nodig bij het maken van een goede keuze? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat! Zij kunnen u alles vertellen over kunststof kozijnen en de mogelijkheden op het gebied van stijl en kleur. Na afloop van het gesprek doen zij een goede aanbieding op maat; gratis en geheel vrijblijvend!

Plan nu een afspraak in met één van onze adviseurs!
 

Het inmeten van kozijnen

Wanneer u besloten heeft om nieuwe kozijnen te kopen, is de eerste stap het inmeten van de kozijnen. Een belangrijke stap, want bij een verkeerde inmeting kan er uiteindelijk niet goed gemonteerd worden.

Hoe gaat het inmeten van kozijnen precies in zijn werk?

Bij het inmeten van de kozijnen wordt de maat van uw nieuwe kozijnen bepaalt. Dit wordt gedaan door aan de buitenzijde van muur tot muur de maten op te nemen; zowel horizontaal als verticaal. 

Om er zeker van te zijn dat de maat klopt, kan er het beste op meerdere plekken worden gemeten. Hierbij is boven, onder en midden het meest voor de hand liggend. De kleinste maat is hierbij uiteindelijk leidend.  

Hiermee is het inmeten echter nog niet klaar. Bij het verticale inmeten is er vaak nog sprake van een raamdorpel. In dat geval moet er nog één centimeter van de maat af worden gehaald. Daarnaast zal ook de montagewijze nog van invloed zijn op de definitieve maat. Afhankelijk van de gekozen montagewijze zal er namelijk nog één of enkele centimeters van de maat af gehaald dienen te worden.  

Een deskundige inmeting is van groot belang

Het inmeten van de kozijnen lijkt heel simpel, maar dat is niet het geval. Het is een precisiewerkje en vraagt de nodige ervaring en aandacht. Omdat meetfouten voor problemen kunnen zorgen, is een deskundige inmeting van groot belang. 

Kosten besparen door zelf in te meten? 
Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar wordt sterk afgeraden. Zoals al aangegeven is het een precisiewerkje en de kleinste fout kan al leiden tot een verkeerde maat van uw nieuwe kozijnen. Tijdens de montage blijkt dan dat de kozijnen niet passen en dan bent u nog verder van huis én betaalt u veel meer. De kozijnen moeten opnieuw worden ingemeten, de kozijnen worden opnieuw geproduceerd en de montage zal pas later plaats kunnen vinden. 

In de meeste gevallen is het dus verstandig om een professional de kozijnen te laten inmeten. Als u kiest voor kunststof kozijnen inclusief montage doet u er goed aan om ook het inmeten aan hetzelfde bedrijf over te laten. Wanneer één bedrijf zowel het inmeten als de montage regelt, heeft u meer zekerheid. Blijkt bij de montage dat het inmeten onverhoopt toch verkeerd is gegaan, ligt het probleem bij het bedrijf en niet bij u.  

KozijnPlan verzorgt het hele proces voor u!

Bij KozijnPlan willen we kwaliteit leveren en we willen u tijdens het gehele proces zo veel mogelijk ontzorgen. Daarom verzorgen we dan ook het hele traject voor u, van A tot Z. Dit betekent dat ook de inmeting door ons wordt verzorgd. Een deskundige bouwtechnisch inmeter zal bij u langskomen om alles zorgvuldig in te meten en om de wensen nogmaals met u te bespreken. Zo weet u zeker dat uw kozijnen uiteindelijk perfect zullen passen en volledig aan uw wensen voldoen.

Wilt u ook kunststof kozijnen inclusief inmeting en montage?

Vul dan een adviesformulier in en plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs. Na afloop van het gesprek ontvangt u een vrijblijvende aanbieding op maat.
 

Kunststof kozijnen met HR++ glas

Waar er vroeger vaak werd gesproken over enkel glas en dubbel glas, horen we nu veel vaker de termen HR++ en HR+++ glas voorbij komen. HR-glas heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en dat is niet voor niets! Met kunststof kozijnen inclusief HR++ glas geniet u namelijk van zeer aantrekkelijke voordelen. 

Het verschil tussen kunststof kozijnen met HR++ glas en kunststof kozijnen met dubbel glas

Er ontstaat nog wel eens verwarring over de termen dubbel glas en HR++ glas. Veel mensen denken namelijk dat dit hetzelfde betekent, maar het zijn wel degelijk twee verschillende glassoorten. 

HR++ glas is voorzien van een coating, terwijl hier bij dubbel glas geen sprake van is. Verder is ook de ‘vulling’ van het glas anders. Bij HR++ glas wordt de ruimte tussen de glazen opgevuld door (edel) gas, terwijl de ruimte bij het dubbele glas is opgevuld met lucht. Deze twee verschillen zorgen ervoor dat het HR++ glas een betere isolatiewaarde heeft dan dubbel glas. 

Waarom zou u kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ glas?

Kunststof kozijnen met HR++ glas zijn een uitstekende investering. De combinatie van kunststof met HR++ glas zorgt ervoor dat u van veel voordelen kunt genieten tegen een goede prijs.

 • Geniet van de uitstekende warmte- én geluidsisolatie. Het belangrijkste voordeel van kunststof kozijnen met HR++ glas is dat ze beide goed isoleren en dat de combinatie zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor geniet u van een warmer huis tegen lagere energiekosten! Daarnaast zorgt de goede isolatie er ook voor dat geluid wordt gedempt waardoor u minder geluidsoverlast zult ervaren. 
 • De kunststof kozijnen zelf bieden ook interessante voordelen! Daarnaast geniet u met kunststof kozijnen inclusief HR++ natuurlijk ook nog van de voordelen van kunststof zoals het beperkte onderhoud dat ze nodig hebben en de lange levensduur.
 • De waarde van uw woning wordt verhoogd. Zowel de voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben als de voordelen die HR++ glas te bieden hebben, zorgen ervoor dat uw woning meer waard wordt. 
 • U zult meer wooncomfort ervaren. Alle voordelen samen leiden ook nog eens tot een extra voordeel, u ervaart namelijk meer wooncomfort! U geniet van uw warme woning, de besparing op de energiekosten en de vrije tijd die u overhoudt omdat u niet meer hoeft te schilderen. 
Veka kunststof kozijnen inclusief HR++ glas

En waarom dan kiezen voor HR++ glas en niet voor HR+++ glas? 
Naast HR++ glas kennen we ook nog HR+ en HR+++ glas. Net zoals enkel glas minder isoleert dan dubbel glas en dubbel glas op zijn beurt weer minder isoleert dan triple glas is dit bij HR-glas niet anders. Maar waarom zou u dan kiezen voor HR++ glas en niet voor HR+++ glas? Dit heeft met name te maken met de prijs-kwaliteitverhouding. 

HR+++ glas isoleert wel degelijk beter, maar het verschil in isolatie met HR++ glas is gering. Daarnaast werkt deze betere isolatie van HR+++ glas ook alleen als de rest van de woning ook uitstekend geïsoleerd is. Vaak is dit niet het geval, waardoor de kosten van HR+++ glas erg hoog zijn in vergelijking met HR++ glas en de extra voordelen daar niet tegenop wegen. In de meeste gevallen is HR++ glas dus een uitstekende keuze en in de praktijk is dit dan ook het meest gekozen glas. 

Wat kosten kunststof kozijnen met HR++ glas?

Specifieke kosten voor kunststof kozijnen met HR++ glas kunnen we helaas niet geven, ook geen indicatie. Dit komt omdat de kosten afhangen van veel verschillende factoren en we willen u geen vertekend beeld geven van de kosten door een algemene prijs te noemen. Het kan dan namelijk zo zijn dat de prijs in uw situatie en met uw wensen hoger of lager uitvalt.  

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?
Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor het profiel en de manier waarop de kozijnen worden gemonteerd. Een bedrijf dat een A-merk zoals Veka of Schüco levert met montage op kunststof stelkozijnen (indien mogelijk) zal bijvoorbeeld duurder zijn dan een bedrijf dat een B-merk kozijn aanbiedt met stompe montage. 

Bovenstaand voorbeeld geeft alleen een verklaring voor prijsverschillen tussen verschillende kunststof kozijnen bedrijven, maar er zijn meer factoren die meespelen bij het kostenplaatje. Kunststof kozijnen met vaste ramen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan kunststof kozijnen met draaikiepramen en ook de grootte van het kozijn speelt een belangrijke rol bij de prijs.

Wat we wel kunnen zeggen over de kosten van kunststof kozijnen met HR++ glas is dat dit, logischerwijs, duurder is dan kunststof kozijnen met enkel glas of dubbel glas. Daar tegenover staat weer dat het goedkoper is dan kunststof kozijnen met HR+++ glas. Kunststof kozijnen met HR++ glas is echter wel de beste investering, omdat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is.

Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag het onze adviseurs!
Wilt u precies weten wat u kwijt bent aan kunststof kozijnen met HR++ glas? Dan kunt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat plannen met één van onze adviseurs. Tijdens dit adviesgesprek bespreken ze samen met u uw wensen en op basis daarvan komt de adviseur met een aanbieding op maat. Zo weet u precies hoeveel uw kunststof kozijnen met HR++ glas zullen kosten. 

Geniet ook van de voordelen van kunststof kozijnen met HR++ glas

Bent u toe aan nieuwe kozijnen en wilt u ook graag genieten van de voordelen van kunststof kozijnen met HR++ glas? Bij KozijnPlan helpen we u graag verder! Onze topkwaliteit kunststof kozijnen van Veka en Schüco worden standaard voorzien van 24mm HR++ (dubbel gelaagd) glas.  

Voor meer informatie of voor het plannen van een gratis en vrijblijvende afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met ons klantcontactcenter of vul het contactformulier in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld
 

Hefschuifpui en kiepschuifpui: de verschillen uitgelegd

Er wordt veel gesproken over kunststof schuifpuien, maar we horen bij KozijnPlan vaak dat het niet bij iedereen bekend is dat er meerdere soorten schuifpuien zijn. Voordat u een nieuwe schuifpui aanschaft, is het goed om te weten welke soorten er zijn en wat de verschillen precies zijn. Alleen op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken. 

De 2 varianten: een hefschuifpui en een kiepschuifpui 

Bij de meeste leveranciers zult u de keuze hebben tussen een kunststof hefschuifpui of een kunststof kiepschuifpui. Dit zijn namelijk de twee meest gekozen soorten schuifpuien. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten is de werking van de schuifpui, waarbij de namen van de schuifpuien al veel informatie weggeven. 

Een kunststof hefschuifpui is een schuifpui die door middel van een hefboombeweging kan worden opengeschoven. Het hefboommechanisme in de schuifpui zorgt ervoor dat de schuifpui wordt ‘geheft’ voordat de schuifpui opengeschoven wordt. 

Bij een kiepschuifpui is er geen sprake van een hefboombeweging, maar van een ‘kiepbeweging’. Om de schuifpui te openen dient de hendel naar voren te worden gehaald waarna de schuifpui naar voren gaat (deze wordt als het ware naar binnen gekiept). Daarnaast kan de schuifpui vastgezet worden in de kiepstand, net zoals we ook kennen bij ramen met een kiepstand. 

De verschillen tussen een hefschuifpui en kiepschuifpui op een rij

 • Het bedieningsgemak: het openschuiven van de hefschuifpui gaat een stuk lichter en gemakkelijker dan het openschuiven van de kiepschuifpui. 
 • De mogelijkheden voor de grootte: voor de hefschuifpui zijn alle gewenste afmetingen mogelijk, terwijl de kiepschuifpui maximale afmetingen heeft. 
 • De posities van de schuifpui: een hefschuifpui kan ik elke gewenste positie worden gezet. De kiepschuifpui daarentegen kan enkel op de kiepstand of volledig open.
 • Met of zonder drempel? Bij een hefschuifpui is er geen sprake van een drempel en bij de kiepschuifpui is dat wel het geval. 
 • Het onderhoud: met een schuifpui van kunststof heeft u het minste onderhoud. Een kunststof hefschuifpui vraagt daarnaast minder onderhoud dan een kunststof kiepschuifpui.
 • De prijsverschillen: een hefschuifpui is duurder in aanschaf dan een kiepschuifpui. 

De verschillen nader toegelicht 

Het bedieningsgemak van de schuifpui
Het hefboommechanisme van de hefschuifpui zorgt ervoor dat het openschuiven erg licht gaat. De hefboom doet namelijk in principe het zware werk waarna de schuifpui vervolgens eenvoudig opengeschoven kan worden. Bij de kiepschuifpui dient het ‘zware werk’ zelf gedaan te worden met het bedienen van de hendel. Dit gaat daardoor een stuk zwaarder en kan voornamelijk een probleem zijn voor jonge kinderen en ouderen. 

De mogelijkheden voor de grootte van de schuifpui 
Voor een hefschuifpui kiest u zelf de breedte en u kunt daarnaast ook kiezen voor het aantal delen waaruit de schuifpui moet bestaan. Een kiepschuifpui daarentegen kan maximaal 3 meter breed zijn. Hierdoor is de kiepschuifpui niet geschikt voor elke situatie. 

De posities van de schuifpui
De hefschuifpui kan bij het openschuiven op elke gewenste positie worden vastgezet. Voor de kiepschuifpui zijn er twee standen: de kiepstand en volledig open. 

Schuifpui met of zonder drempel?
Of er sprake is van een drempel heeft te maken met de rails van de schuifpui. Voor een hefschuifpui geldt dat de rails op gelijke hoogte van de vloer zit waardoor er geen drempel is. Bij de kiepschuifpui is er wél sprake van een drempel, omdat de rails niet in de vloer kan worden gemonteerd. 

Het onderhoud van de schuifpui
Allereerst zal het materiaal van de schuifpui in belangrijke mate de hoeveelheid onderhoud bepalen. Kunststof is daarbij een betere keuze dan hout of aluminium, omdat kunststof het minste onderhoud nodig heeft. Dit geldt dus ook voor een kunststof hefschuifpui en een kunststof kiepschuifpui. Bij een kiepschuifpui is er echter nog wel sprake van wat extra onderhoud. Dit heeft te maken met het systeem van de kiepschuifpui. De schuifpui wordt namelijk niet volledig ondersteund wanneer deze geopend is. 

De prijsverschillen 
Natuurlijk is ook het prijsverschil belangrijk. Over het algemeen is de hefschuifpui duurder dan de kiepschuifpui. De prijs is echter ook afhankelijk van de keuzes die u maakt met betrekking tot de schuifpui, zoals de afmetingen en de montagewijze. 

En wat is de beste keuze? Een hefschuifpui of een kiepschuifpui? 

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van uw eigen wensen en uw situatie, maar over het algemeen kan gezegd worden dat de hefschuifpui de beste keuze is. Deze heeft namelijk de beste en meeste voordelen te bieden ten opzichte van de kiepschuifpui. De prijs van de hefschuifpui ligt wel hoger, maar dit is te verklaren door de verschillen in de twee schuifpuien. Voor veel mensen zijn de voordelen doorslaggevend en wordt er, ondanks de hogere prijs, gekozen voor de hefschuifpui. 

Een kunststof hefschuifpui koopt u bij KozijnPlan

Bij KozijnPlan kunt u terecht voor een kunststof hefschuifpui. Wilt u graag een kunststof schuifpui maar heeft u het geld even niet voorhanden? Dat is geen probleem! Bij KozijnPlan kunt u namelijk ook in maandelijkse termijnen betalen. Voor meer informatie en een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat kunt u telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen
 

Verminder geluidsoverlast met geluidsisolerende kunststof kozijnen en deuren

Het zal velen bekend zijn dat kunststof kozijnen en deuren zorgen voor een goede isolatie van uw woning. Door de uitstekende isolatiewaardes geniet u in de koude periodes van een warm huis tegen een lagere energierekening. Waar veel mensen echter niet bij stil staan is dat de goede isolatiewaardes van kunststof deuren en kozijnen niet alleen warmte-isolerend zijn, maar ook geluidsisolerend!  

Neem maatregelen om geluidsoverlast te verminderen!

Geluidsoverlast in uw woning is een erg vervelend probleem waar u veel last van kunt ondervinden. Het is dan ook goed om te weten dat u hier iets aan kunt doen, namelijk met behulp van geluidswerende of geluidsisolerende materialen. Dit kan een simpelere en goedkopere oplossing zijn, zoals het plaatsen van grote meubels (zoals kasten) tegen de muren of het gebruiken van een tochtstrip. Dit zorgt echter lang niet altijd voor het gewenste effect. 

U kunt ook een grotere investering doen, zoals het vervangen van uw oude ramen, deuren en kozijnen. Deze oplossing is dan wel duurder, maar ook veel effectiever! Kunt u niet zo veel geld missen? Dat is bij KozijnPlan geen probleem! Bij ons kunt u namelijk ook in maandelijkse termijnen betalen. 

Waarom uw oude ramen, deuren en kozijnen vervangen?

Oude ramen, deuren en kozijnen vertonen na verloop van tijd vaak (kleine) gebreken. Deze kunnen opvallend zijn zoals gaten in het kozijn of houtrot, maar het kunnen ook minder opvallende gebreken zijn. Ook deze gebreken kunnen er echter voor zorgen dat het raam, de deur of het kozijn niet goed isoleert en daarmee ook veel geluiden doorlaat. Daarnaast is er bij oude kozijnen en deuren vaak ook nog gebruik gemaakt van slecht isolerend enkel glas. 

Daarnaast zijn de kozijnen door de jaren heen steeds beter ontwikkelt en daarmee is ook de isolatiewaarde steeds beter geworden. Ook als uw kozijnen en deuren nog geen gebreken vertonen, kunnen nieuwe kunststof kozijnen en deuren wel degelijk voor een groot verschil zorgen op het gebied van geluidsisolatie. 

Door uw oude ramen, deuren en kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas zult u meteen verschil merken in geluidsisolatie. De kunststof kozijnen beschikken namelijk over meerdere luchtkamers die voor een uitstekende isolatiewaarde zorgen. Daarnaast draagt ook het HR++ glas bij aan de geluidsisolatie. Dit glas isoleert niet alleen beter dan enkel glas, maar ook beter dan dubbel glas. Dit komt doordat de spouw gevuld is met gas in plaats van lucht en doordat er gebruik wordt gemaakt van een speciale coating. 

Zorg voor een vakkundige montage 

Om ook daadwerkelijk te kunnen genieten van de goede geluidsisolatie van kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas is het van belang dat er op de juiste manier gemonteerd wordt. Een belangrijk onderdeel van de montage is de afwerking, de randen moeten goed afgedicht worden zodat er geen kieren ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kozijnen op kunststof stelkozijnen worden gemonteerd (indien de situatie dit toelaat*).

Wilt u ook geluidsoverlast verminderen met geluidsisolerende kunststof kozijnen, ramen en deuren?

Neem dan contact met ons op door te bellen of een adviesformulier in te vullen! Bij KozijnPlan werken met de kwaliteitsmerken Schüco en Veka die bekend staan om de goede isolatie van hun kunststof kozijnprofielen. Daarnaast koopt u uw kunststof kozijnen bij KozijnPlan altijd inclusief montage. Onze monteurs zullen uw kunststof kozijnen op kunststof stelkozijnen monteren* en ook op vakkundige wijze afwerken, zodat u optimaal kunt genieten van de geluidsisolatie en alle andere voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben.

 

* Er wordt gestreefd naar montage op kunststof stelkozijnen, maar in een aantal uitzonderlijke situaties zal dit niet mogelijk zijn. Onze bouwtechnisch inmeter zal altijd per situatie bekijken wat de beste montagewijze is. Voor meer informatie over (de mogelijkheden van) montage op stelkozijnen kunt u verder lezen op onze stelkozijnen pagina.

Kunststof kozijnen afwerking

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe kozijnen vindt u kwaliteit natuurlijk belangrijk. U kiest voor een goed profiel en een bedrijf dat de kozijnen goed monteert. Het is echter ook ontzettend belangrijk om te kijken naar de afwerking. Deze bepaalt namelijk voor het grootste gedeelte hoe uw kozijnen er uiteindelijk uit komen te zien. U doet er dus goed aan om u ook te verdiepen in de afwerking.

Montage en afwerking van de beste kwaliteit

Bij KozijnPlan staat kwaliteit voorop. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen maken we gebruik van de beste materialen en monteren wij onze kunststof kozijnen op kunststof stelkozijnen*. Hierdoor is er minder kans op beschadigingen op het kozijn en rondom het kozijn. Op deze manier kan ook de afwerking goed uitgevoerd worden en zien uw kozijnen er nadien perfect uit én zijn ze van uitstekende kwaliteit. 

Binnen- en buitenafwerking van de kunststof kozijnen

Naast dat wij onze kunststof kozijnen altijd leveren inclusief montage, worden uw kozijnen ook altijd volledig afgewerkt. 

Om de binnenkant van uw kozijnen perfect af te kunnen werken, wordt er onder andere gebruik gemaakt van kunststof lijsten. Daarnaast kunt u voor de afwerking van de buitenkant van uw kozijnen bijvoorbeeld denken aan een rubberen waterkering. Met deze waterkering wordt ervoor gezorgd dat er geen water in de bouwkundige aansluiting kan komen. 

Daarnaast levert KozijnPlan de kunststof kozijnen altijd inclusief vensterbanken en horren. Verder worden uw ramen voorzien van slotjes en indien gewenst is het ook mogelijk om ventilatieroosters te laten plaatsen. 

Kom alles te weten over onze afwerking

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een klein onderdeel van de afwerking. Voor meer informatie over de afwerking kunt u onze adviseurs raadplegen. Zij komen graag bij u langs om u alles te vertellen over onze kunststof kozijnen, de montage en de afwerking. Daarnaast bespreken ze samen met u de mogelijkheden en uw wensen zodat ze na afloop van het gesprek met een aanbieding op maat kunnen komen. 

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan en wilt u meer informatie? 

Neem dan contact met ons op en plan een gratis en geheel vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs in. Hiervoor kunt u een contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. 
 

 

* In veel gevallen is montage op kunststof stelkozijnen de beste montagewijze, maar er zijn een aantal uitzonderingen waarbij dit niet mogelijk is. Onze bouwtechnisch inmeter zal vooraf de beste montagewijze bepalen. 

De winter door met kunststof kozijnen

Het was al een tijd winter, maar de afgelopen twee weken hebben we dan ook eindelijk kunnen genieten van het échte winterweer. Er is heel veel sneeuw gevallen en ook de vrieskou heeft vorige week zijn intrede gedaan. Het was buiten heerlijk genieten van het winterweer, maar als u naar binnen gaat, wilt u natuurlijk wel thuiskomen in een lekker warm huis. Het is dan ook van groot belang dat uw woning goed geïsoleerd is en uw ramen, deuren en kozijnen geen tocht doorlaten. Maak uw woning winterproof met kunststof kozijnen!

Geniet van de warmte in uw woning 

Niets is lekkerder dan een warme woning in de winter. Kunststof kozijnen staan bekend om de uitstekende isolatiewaardes en kunnen dan ook zorgen voor een warme woning. De kunststof kozijnen zijn namelijk erg goed in staat om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Dit betekent dat er ook geen warmte van de verwarming verloren gaat en u de verwarming dus wat lager kunt zetten, maar tegelijkertijd wel kunt genieten van een warm huis!

De isolatiewaardes van kozijnen worden bepaald aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. De U-waarde van kunststof kozijnen ligt gemiddeld tussen de 1 en 2, terwijl de gemiddelde u-waarde van houten kozijnen 2,4 is en de gemiddelde u-waarde van aluminium kozijnen ligt tussen de 1,8 en 2,7. Kunststof kozijnen zijn dus de ideale keuze om uw woning tijdens het winterweer warm te houden. 

De hoge isolatiewaardes zorgen voor wel 50 jaar voor meer wooncomfort

Kunststof kozijnen staan ook bekend om de lange levensduur. De kozijnen gaan namelijk gemiddeld 50 tot wel 70 jaar lang mee. Tijdens deze lange levensduur wordt de kwaliteit van de kunststof kozijnen ook behouden en daarmee ook de goede isolatiewaarde. Dit betekent dat u niet enkele jaren, maar jarenlang optimaal kunt genieten van een warm huis zonder tocht en dat tegen een lagere energierekening!

Geniet ook van de vele andere bijkomende voordelen

Een ander belangrijk voordeel van kunststof kozijnen in de winterperiode is de veiligheid die de kozijnen te bieden hebben. Kunststof kozijnen zijn namelijk inbraakwerend én werken brandvertragend. Ideaal in de winterperiode wanneer het vroeg donker is, de open haard vaak brandt en ook de kaarsjes vaker worden aangestoken. 

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat kunststof kozijnen niet aangetast worden door weersinvloeden. Hierdoor zijn de kozijnen onderhoudsvriendelijk en hoeft u ze slechts 1 keer per jaar schoon te maken met een simpel sopje.  

Verder zijn kunststof kozijnen ook nog eens duurzaam. Dit heeft niet alleen voordelen voor u, maar ook voor het milieu! Wanneer u graag duurzamer wilt leven, is investeren in kunststof kozijnen dus een zeer goede keuze. 

Wilt u in het vervolg ook genieten van een lekker warm huis in de winter?

Heeft u met het winterse weer gemerkt dat het nu toch echt tijd is voor nieuwe kozijnen? Kies dan voor kunststof kozijnen van topkwaliteit met HR++ glas van KozijnPlan en geniet de komende winter ook van een lekker warm huis! U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs. 
 

Kunststof kozijnen inclusief montage

Bent u op zoek naar kunststof kozijnen? Kies dan voor kunststof kozijnen inclusief montage. Het is wellicht duurder om de montage ook door het bedrijf uit te laten voeren, maar het heeft grote voordelen om uw kozijnen te laten plaatsen door ervaren monteurs.  

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen inclusief montage?

Bij een aantal kunststof kozijnen bedrijven is het ook mogelijk om alleen uw kunststof kozijnen te kopen en de montage zelf te regelen. Dit kan aantrekkelijk klinken als u zelf handig bent, want het is natuurlijk ook goedkoper. Dit is echter in veel gevallen geen goede keuze. 

Het monteren van kunststof kozijnen kan soms eenvoudig lijken, maar het is zeker geen makkelijke klus. Al bij de kleinste montagefout kan de kwaliteit van de kozijnen verloren gaan en dat is natuurlijk zonde. Veel voorkomende problemen bij het zelf plaatsen van de kozijnen zijn bijvoorbeeld tocht en beschadigingen. Vaak kunt u dan ook niet meer terugvallen op het bedrijf waar u de kozijnen heeft gekocht, omdat er geen garantie geboden kan worden op kozijnen die u zelf heeft gemonteerd. In het ergste geval zult u nieuwe kozijnen moeten aanschaffen of moet de schade hersteld worden en bent u uiteindelijk toch nog duurder uit. 

Als u de kozijnen door het bedrijf laat plaatsen, ligt de verantwoordelijkheid bij het bedrijf en zullen de eventuele problemen ook door het bedrijf opgelost moeten worden. Door de montage ook door het bedrijf uit te laten voeren loopt u dus veel minder risico én krijgt u garantie op de kozijnen. 

Montage door KozijnPlan

Bij KozijnPlan vinden we het belangrijk dat we kwaliteit kunnen bieden én dat we u ook voor een lange tijd garantie kunnen geven. Om deze reden verkopen we bij KozijnPlan alleen kunststof kozijnen inclusief montage. Het is dus niet mogelijk om alleen kunststof kozijnen af te nemen.

Bij KozijnPlan werken ervaren VCA-gecertificeerde monteurs die uw kunststof kozijnen komen plaatsen volgens de bekende kwaliteitsrichtlijnen. Om optimaal te kunnen genieten van de kwaliteit van onze Veka en Schüco kunststof kozijnen worden de kozijnen in veel gevallen op kunststof stelkozijnen gemonteerd. In een aantal uitzonderlijke situaties zal montage op kunststof stelkozijnen echter niet mogelijk zijn. Een van onze specialisten zal in dat geval een grondige inspectie doen waarna de beste montagewijze wordt bepaald.

Daarnaast zorgen onze monteurs ook voor een volledige afwerking van de kozijnen. U krijgt vensterbanken, horren, slotjes op de ramen en indien gewenst worden er ook ventilatieroosters geplaatst. Na afloop van de montage zullen onze monteurs samen met u alles nalopen, zodat u kunt aangeven of alles naar wens is gemonteerd en wat er eventueel nog gedaan moet worden. Pas ná de montage ontvangt u de factuur van ons. 

Kunststof kozijnen inclusief montage prijzen

Het is niet mogelijk om een algemene prijs te geven voor kunststof kozijnen inclusief montage. Er zijn namelijk meerdere factoren die van invloed zijn op de prijs. Kiest u bijvoorbeeld voor grote of kleine kozijnen? Voor welk merk kunststof kozijnen kiest u? En kiest u voor alleen maar vaste ramen of wilt u bijvoorbeeld ook draaikiepramen? Dit zijn een aantal voorbeelden van factoren die van grote invloed zijn op de prijs. Voor een goede prijsindicatie voor uw woningrenovatie heeft u dus een aanbieding op maat nodig

Wilt u weten wat uw renovatie gaat kosten?

Bij KozijnPlan vinden we het belangrijk dat we u een goede aanbieding op maat kunnen doen. Om deze reden werken we dan ook met adviseurs die bij u langskomen voor een adviesgesprek aan huis. Tijdens dit gesprek bespreekt de adviseur samen met u uw wensen en de mogelijkheden en ze voeren een visuele inspectie uit. Op basis van deze informatie komt de adviseur met een aanbieding op maat voor uw nieuwe kunststof kozijnen inclusief montage.

Maak een vrijblijvende afspraak met een KozijnPlan adviseur

Wilt u een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen inclusief montage? Maak dan een gratis en geheel vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Hiervoor kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.  
 

Kunststof kozijnen merken

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor kunststof kozijnen bent u er nog niet. Er zijn namelijk heel veel kunststof kozijnen merken waaruit u kunt kiezen. Wat zijn de verschillen tussen deze merken en welke is de beste keuze in uw situatie? We zetten het graag voor u op een rijtje.

Van onbekende merken tot klasse A-merken

Het aanbod van kunststof kozijnen merken is erg groot. Er is echter wel een duidelijk verschil te zien. Een aantal merken zijn erg onbekend en worden ook niet veel verkocht. Daarnaast zijn een aantal grote bekende merken die kunststof kozijnen leveren voor een groot deel van de markt. Deze grote bekende merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid en worden beschouwd als de topmerken van de kunststof kozijnen markt. Het gaat hierbij om kunststof kozijnen van de merken Weru, Schüco, Gayko, Finstral en Veka.

Deze topmerken leveren hoogwaardige kwaliteit en logischerwijs ligt de prijs daardoor ook hoger dan voor andere merken. De prijs-kwaliteitverhouding is echter erg goed. 

 • Weru kunststof kozijnen
  Bij dit merk staat de uitstraling van de kunststof kozijnen centraal. Weru heeft een breed assortiment waardoor er veel mogelijkheden zijn. De profielen zitten technisch goed in elkaar, maar dit is niet waar het merk in uitblinkt. Zo wordt het kozijn bijvoorbeeld wel verstevigd om de veiligheid te verbeteren, maar het kozijn is slechts voor een gedeelte verstevigd en niet over de hele breedte.
 • Schüco kunststof kozijnen 
  Dit is één van de grootste kozijnen leveranciers ter wereld en is ook één van de marktleiders in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat Schüco het meest bekende kunststof kozijnen merk is. Kwaliteit staat voorop bij Schüco en de kunststof kozijnen voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen. Met name op het gebied van isolatie, veiligheid en duurzaamheid blinkt het merk uit. 
 • Gayko kunststof kozijnen
  Ook bij Gayko staat kwaliteit hoog in het vaandel en daar ligt dan ook de focus op. Echter geldt ook hier dat het kozijn bijvoorbeeld niet over de hele breedte verstevigd is, maar slechts voor een klein deel. Daarnaast is de prijs van dit merk ook erg hoog en daarmee is de prijs-kwaliteitverhouding minder gunstig. 
 • Finstral kunststof kozijnen
  Dit is een van de merken die wat minder bekend is, maar die wel degelijk tot de betere merken behoort. De focus van Finstral ligt vooral op functionaliteit, uitvoering en uitstraling. Ook hier is de kwaliteit van groot belang en Finstral laat de kwaliteit dan ook door onafhankelijke bedrijven testen.  
 • Veka kunststof kozijnen
  Een van de andere marktleiders van Nederland op het gebied van kunststof kozijnen is het merk Veka. Bij Veka staat ontwikkeling al jarenlang centraal. Veka is er constant op gericht om de kozijnen te verbeteren en hierdoor voldoen de kunststof kozijnen dan ook altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarnaast speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol bij Veka, de oude kunststof kozijnen worden volledig hergebruikt.  

Voor welk merk kiest u?

Vindt u isolatie belangrijk of juist uitstraling? En kiest u voor een duurzaam profiel of vindt u de prijs erg belangrijk? U kunt de verschillende merken vergelijken op de punten die u het belangrijkst vindt en op basis daarvan uw keuze maken. 

Bovenstaande merken leveren allemaal kwaliteit, maar alleen Veka en Schüco staan bekend als echte klasse A merken die topkwaliteit leveren en uitstekend scoren op belangrijke kenmerken zoals isolatie en duurzaamheid. In alle gevallen zijn Schüco kunststof kozijnen of Veka kunststof kozijnen dan ook een goede keuze!

Waar koop ik het juiste kunststof kozijnen merk?

De kunststof kozijnen merken worden door verschillende aanbieders verkocht. Het merk, bijvoorbeeld Veka, maakt een kunststof kozijnprofiel en verkoopt dit vervolgens aan een kunststof kozijnen bedrijf. Dit bedrijf moet de profielen nog verwerken voordat het bij u als klant terecht komt. Ook de keuze voor een bedrijf is dus erg belangrijk. Het kozijnprofiel kan namelijk nog zo goed zijn, als het kunststof kozijnen bedrijf het profiel niet op de juiste manier verwerkt gaat de kwaliteit verloren.

Het is dus belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken op een aantal punten. Belangrijke punten hierbij zijn onder andere de montagewijze en het hang- en sluitwerk. Dit draagt namelijk in belangrijke mate bij aan de uiteindelijke kwaliteit van de kunststof kozijnen. Daarnaast is het ook goed om naar de garantie- en betalingsvoorwaarden te kijken. 

Schüco en Veka kunststof kozijnen van KozijnPlan

U kunt bij KozijnPlan terecht voor de topmerken Schüco en Veka. Onze VCA gecertificeerde monteurs monteren de kunststof kozijnen op kunststof stelkozijnen (indien mogelijk) en conform de bekende richtlijnen. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit! U heeft de mogelijkheid om in termijnen te betalen en u betaalt pas ná montage. Daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op 20 jaar garantie. Wilt u een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek op maat met een van onze adviseurs.

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

15 Jun

Als u nieuwe kozijnen aanschaft is niet alleen de keuze voor een kozijn van belang, maar ook de montagewijze.

1 Jun

Wist u dat kunststof kozijnen in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn?

18 May

Wanneer u besloten heeft om nieuwe kozijnen te kopen, is de eerste stap het inmeten van de kozijnen.