Aangepaste openingstijden zomerperiode 2023

Ook bij KozijnPlan staat de zomervakantie voor de deur en dat betekent dat we aangepaste openingstijden hanteren. Een aantal afdelingen zijn voor een bepaalde periode gesloten en andere afdelingen hebben een mindere bereikbaarheid.  

Productie-, montage- en serviceafdeling  

In week 32 t/m week 35 (maandag 7 augustus t/m vrijdag 1 september) zijn de productie-, montage- en serviceafdeling van KozijnPlan gesloten. Dit betekent dus ook dat we in deze periode geen servicemelding voor u in behandeling kunnen nemen. U kunt natuurlijk wel te allen tijde het online serviceformulier invullen. Deze melding zullen we na onze vakantie zo snel mogelijk in behandeling nemen. 

Heeft u een spoedmelding? 

Spoedmeldingen die niet kunnen wachten tot na de vakantie pakken we natuurlijk wel op. In onderstaande situaties kunt u op werkdagen tussen 09:00 uur en 18:00 uur bellen naar 088-6001300. Wij zullen uw melding dan zo spoedig mogelijk in behandeling nemen. 

 • U kunt uw woning niet in. 
 • Uw ramen, deuren en/of kozijnen kunnen niet afgesloten worden. 
 • Er is sprake van hevige lekkage (geen druppelwerk). 
 • Er is sprake van een gevaarlijke situatie. 

Telefonische bereikbaarheid Klant Contact Center 

Heeft u een vraag? Wilt u meer informatie? Of wilt u een adviesgesprek op maat inplannen? Ons Klant Contact Center staat de hele zomer voor u klaar! Wel gelden er aangepaste openingstijden van week 30 t/m week 35 (maandag 24 juli t/m vrijdag 1 september). U kunt ons dan bereiken van 09:00 uur tot 18:00 uur. 

Adviesgesprekken inplannen 

Ook onze adviseurs staan de hele zomer voor u klaar. Dat betekent dat u dus tijdens de hele zomerperiode gewoon een afspraak kunt inplannen zoals u van ons gewend bent: op werkdagen in zowel de ochtend, middag als avond. 

Wilt u een afspraak inplannen? Vul dan ons contactformulier in of bel op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur naar ons Klant Contact Center via  088-6001300

Fijne zomervakantie! 

Het team van KozijnPlan wenst u een fijne zomervakantie!  

Kunststof kozijnen met roeden

Roeden kunnen een perfecte aanvulling zijn voor uw nieuwe kunststof kozijnen. Dankzij de roeden op het glas in uw nieuwe kozijnen creëert u een klassieke uitstraling. Ideaal als u bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwe kozijnen voor uw jaren 30-woning.   

Wat zijn roeden?  

Vaak wordt er gesproken over kunststof kozijnen met roeden, maar de roeden hebben niet zozeer te maken met de kozijnen. Het gaat eigenlijk om ramen of glas met roeden. Roeden zijn namelijk een soort latjes op of in het glas die ervoor zorgen dat het raam wordt verdeeld in meerdere vakken.  

Kozijnen met roeden zijn voornamelijk te vinden bij oudere huizen met een traditionele stijl. Dit komt omdat het vroeger nog niet mogelijk was om grote ramen te maken. De roeden werden toen gebruikt om van verschillende kleine stukken glas een groot raam te kunnen maken. Tegenwoordig is dit niet meer nodig, maar de uitstraling die roeden creëren is nog steeds erg geliefd. Er wordt dan ook nog veel voor gekozen, met name door bewoners van oude jaren 30-woningen.  

Soorten roeden 

U kunt verschillende keuzes maken met betrekking tot kunststof kozijnen met roeden: 

 • Het plaatsen van roeden kan op verschillende manieren, namelijk tussen het glas, op het glas of glasdelende roeden. 
 • De breedte van de glasroeden kan variëren.  
 • Het aantal glasroedes op het glas is afhankelijk van uw wensen. 

Wanneer kunt u kiezen voor roeden? 

Het meest gangbare glas van tegenwoordig is over het algemeen geschikt voor glasroeden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het populaire HR++ glas of HR+++ glas. En natuurlijk kunt u niet alleen kiezen voor kunststof kozijnen met roeden, maar ook voor kunststof openslaande deuren met roeden of een kunststof voordeur met roeden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we vertellen het u graag. 

Wat kost dubbel glas met roeden? 

Als u kiest voor kunststof kozijnen met roeden is de prijs logischerwijs hoger dan wanneer u kiest voor kunststof kozijnen zonder roeden. Hoeveel duurder het zal zijn, is lastig te bepalen omdat het van vele zaken afhankelijk is.  

Wilt u bijvoorbeeld 4 vakken? Dan heeft u één verticale en één horizontale glasroede nodig. Wilt u een raam met 8 vakken? Dan heeft u nog steeds één verticale glasroede nodig, maar wel 3 horizontale. Ook de manier van plaatsen bepaalt voor een belangrijk deel de kosten. Zo zijn glasdelende roeden duurder dan roedes op het glas. 

Voor een reëel kostenplaatje kunt u het beste een afspraak maken voor een adviesgesprek op maat bij u thuis. Eén van onze adviseurs zal dan de situatie bij u thuis bekijken en uw wensen met u bespreken. Op basis hiervan ontvangt u een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen met roeden inclusief montage.  

Wilt u meer informatie of ook een aanbieding op maat ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 088-6001300 of vul een contactformulier in op onze website.  

Geld lenen voor kunststof kozijnen*

Wilt u geld lenen voor kozijnen omdat u zelf het geld niet heeft? Heel begrijpelijk! Soms is het echt hoog tijd om de oude kozijnen te vervangen, maar het kopen van kunststof kozijnen is nu eenmaal een grote investering. Geld dat niet iedereen zomaar voorhanden heeft. Het komt dan ook regelmatig voor dat mensen geld willen lenen voor nieuwe kozijnen. Gelukkig zijn hier mogelijkheden voor en kunnen we u hiermee helpen! 

Kan ik geld lenen voor kunststof kozijnen? 

Er zitten natuurlijk wel een aantal wettelijke verplichtingen en eisen aan het lenen van geld, ook voor kozijnen. U moet namelijk wel in staat zijn om de extra maandlasten te kunnen betalen. Of u geld kunt lenen voor de aankoop van uw nieuwe kozijnen is dan ook helemaal afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie. Hetzelfde geldt voor het bedrag dat u kunt lenen.  

Om teleurstellingen te voorkomen toetsen wij vooraf telefonisch de mogelijkheden met u. Zo weet u precies waar u aan toe bent voordat u een afspraak voor een adviesgesprek aan huis maakt. 

Mogelijkheden geld lenen voor kunststof kozijnen 

Geld lenen voor de aanschaf van kozijnen kan dus een uitkomst zijn als u het geld er op het moment niet voor heeft, maar het wel echt hoog tijd is om uw kozijnen te vervangen. Maar waar kunt u geld lenen? U wilt natuurlijk voorkomen dat u een lening aangaat waar u niet achter staat of die nadelig voor u is. U wilt graag betrouwbaar snel geld lenen, zodat uw kozijnen op korte termijn vervangen kunnen worden. Gelukkig is dat mogelijk! 

Ons KozijnPlan 
Via ons KozijnPlan kunt u geld lenen voor kunststof kozijnen en heeft u een betaalbare oplossing voor de aanschaf. Door middel van maandelijkse betaling, al vanaf €39,- per maand, kunt u eigenaar zijn van nieuwe kunststof kozijnen met 20 jaar garantie voor uw woning. Onze medewerkers kunnen u telefonisch meer vertellen over ons betaalplan. 

Maakt u een afspraak voor een adviesgesprek op maat met ons? Onze adviseur neemt u tijdens dit gesprek van A tot Z mee door het proces van geld lenen voor kunststof kozijnen. Wellicht heeft u al eens gehoord van een lening voor kunststof kozijnen via de gemeente, van een energie bespaarlening voor kozijnen, van kunststof kozijnen financieren via een hypotheek of van een andere lening voor kozijnen. Onze adviseur kijkt samen met u naar al deze mogelijkheden en komt uiteindelijk met een op maat gemaakt plan voor u. 

Rente van de lening fiscaal aftrekbaar 

Geld lenen kost natuurlijk geld. Naast het geleende bedrag betaalt u namelijk ook rente terug aan de geldverstrekker. Bij veel leningen voor kozijnen is de rente echter fiscaal aftrekbaar omdat u de lening gebruikt voor woningverbetering.  

Vergeet de kunststof kozijnen subsidie niet! 

Of u nu geld gaat lenen voor de aankoop van kozijnen of het met eigen middelen betaalt, denk ook aan de subsidie voor kunststof kozijnen met HR++ glas die u kunt aanvragen. Hiermee kunt u een leuk bedrag terugkrijgen dus wees geen dief van uw eigen portemonnee en vraag de subsidie aan! 

Wilt u geld lenen voor kunststof kozijnen? 

Dat is geen makkelijke stap, er komt namelijk nog wel wat bij kijken. Het is dus verstandig om u goed te laten adviseren. Een van onze adviseurs komt dan ook graag bij u langs. Hij zal u niet alleen vertellen over de mogelijkheden om geld te lenen voor kunststof kozijnen, maar ook over ons kunststof kozijnen aanbod. Na afloop ontvangt u een aanbieding op maat. 

Vul ons contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via 088-600 1300  en een van onze collega's helpt u graag verder. 

 

* Let op, geld lenen kost geld. 

Kunststof kozijnen showroom

Wilt u liever eerst met eigen ogen zien hoe onze kunststof kozijnen er in het echt uitzien voordat u de kozijnen koopt? Dat kan vanaf nu! Sinds kort hebben we namelijk een showroom in Doetinchem die u op afspraak kunt bezoeken. U kunt hier niet alleen onze kunststof kozijnen bekijken, maar natuurlijk ook onze andere producten zoals deuren en gevelbekleding.  

Wij geven u advies op maat over kunststof kozijnen, ramen en deuren

Persoonlijk advies op maat: dat vinden we belangrijk. Of het nu gaat om het kiezen van een kunststof kozijnen merk, de kleurkeuze of ons betaalplan: onze adviseurs helpen u graag. Dat kunnen we natuurlijk in de showroom doen, maar liever doen we het bij u thuis tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Ook erg gemakkelijk voor u! U hoeft het huis niet uit en onze adviseur kan meteen de huidige situatie bekijken en de kozijnen opmeten. Dat scheelt u werk en geeft ons duidelijkheid zodat we meteen een offerte op maat voor u kunnen opmaken. En natuurlijk neemt onze adviseur ook een voorbeeld van het kozijnprofiel en kleurstalen voor u mee, zodat u ook thuis kunt bekijken hoe het er allemaal uit komt te zien. 

Heeft u een adviesgesprek bij u thuis gehad, maar wilt u daarna alsnog onze showroom bezoeken? Dat kan natuurlijk altijd! Daarvoor dient u wel eerst een afspraak te maken.  

Wat kunt u verwachten van onze kunststof kozijnen showroom?  

In onze showroom vindt u ramen, deuren en kozijnen in verschillende varianten. Voordeuren, achterdeuren, schuifpuien, openslaande deuren, kozijnen met houtnerf, kozijnen met een gladde structuur, kozijnen en ramen in het wit of in de populaire kleur antracietgrijs: u vindt het allemaal in onze showroom. En niet te vergeten, natuurlijk is ook onze gevelbekleding in verschillende kleuren te bekijken in de showroom. 

Kunststof kozijnen showroom bezoeken 

Bent u van plan om onze kunststof kozijnen showroom in Doetinchem te bezoeken? Neem dan eerst contact met ons op voor het maken van een afspraak. Dit kan telefonisch via 088 600 1300. 

Bezoekadres showroom Doetinchem (op afspraak): 

Vlijtstraat 11 
7005 BN 
Doetinchem 

Adviseren we u binnenkort over onze kunststof, kozijnen, ramen en deuren? 

Wilt u onze showroom bezoeken? Of toch liever een adviesgesprek op maat bij u thuis? We maken graag een afspraak met u! Neem gerust telefonisch contact met ons op of vul een contactformulier in.  

Wat kosten kunststof kozijnen voor een heel huis?

Het lijkt een simpele vraag, maar dat is het niet. Het antwoord is helaas dus ook niet zo simpel. Want over welke kunststof kozijnen hebben we het? En welk soort huis wordt er bedoeld met een heel huis? Voor beide zijn nogal wat verschillen te bedenken. Oftewel, we kunnen u hier geen eenduidig antwoord op geven. Dit zal namelijk voor elk situatie verschillend zijn. Een kostenplaatje op basis van uw specifieke situatie is dan ook het meest betrouwbaar. 

Wat kosten kunststof kozijnen? 

De kosten voor kunststof kozijnen zijn van verschillende factoren afhankelijk. Allereerst spelen de afmetingen en indelingen van uw kozijn een grote rol. Kleine kozijnen zijn natuurlijk goedkoper dan grote kozijnen en kozijnen met een vast raam zijn weer goedkoper dan kozijnen met een draaikiepraam. Maar dit zijn niet de enige factoren die een rol spelen. Denk ook eens aan het gebruikte merk, kozijnprofiel en glas.  

De kosten voor uw nieuwe kunststof kozijnen kunnen dus pas bepaald worden als u precies weet waar u naar op zoek bent.  

Kosten kunststof kozijnen voor verschillende soorten huizen 

Logischerwijs is het soort huis waarin u woont ook bepalend voor de kosten. Woont u bijvoorbeeld in een rijtjeshuis, 2 onder een kap of in een vrijstaande woning? U zult wel kunnen nagaan dat de kosten voor kunststof kozijnen voor een rijtjeshuis lager zullen liggen dan de kosten voor kunststof kozijnen voor een 2 onder een kap. Een rijtjeswoning zal over het algemeen namelijk minder kozijnen hebben. Aan de andere kant zijn de kosten voor kunststof kozijnen voor een 2 onder een kap weer een stuk lager dan de kosten voor kunststof kozijnen voor een vrijstaande woning. Ook hier is namelijk een groot verschil te vinden in het aantal kozijnen in de woning en de grootte daarvan.  

Maar ook hier geldt weer: geen enkel huis is hetzelfde. Ook een rijtjeshuis is niet één soort huis. De een heeft bijvoorbeeld wel een zolderverdieping en de ander niet. Hierdoor is het dus ook lastig om de kosten voor kunststof kozijnen voor een bepaald type huis te bepalen. Dat betekent dat ook hier weer geldt dat u pas een betrouwbaar kostenplaatje kunt krijgen als een kunststof kozijnen bedrijf precies weet waar het bij u om gaat.  

Kiezen voor kunststof kozijnen voor een heel huis of gedeeltelijk? 

De kosten voor kunststof kozijnen voor een heel huis zijn niet goedkoop. Het vraagt om een flinke investering, maar dan heeft u ook wat. Duurzame kozijnen die zorgen voor veiligheid, jarenlang meegaan en waar u geen omkijken naar heeft omdat ze onderhoudsarm zijn. En niet onbelangrijk: u zult de investering weer terugverdienen dankzij de uitstekende isolatie. Het is dan ook aan te raden om uw hele woning te voorzien van kunststof kozijnen, maar dan moet uw budget natuurlijk wel toereikend zijn.  

In principe geldt in de meeste gevallen ook dat hoe meer kozijnen u koopt en laat monteren, hoe goedkoper het in verhouding is. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de monteurs er immers toch al zijn en ze kunnen dan beter een volle dag werk hebben. U kunt dus bijvoorbeeld beter gelijk de hele voorzijde aanpakken in plaats van slechts één kozijn.  

Heeft u op dit moment het geld niet voor kunststof kozijnen voor uw hele woning, maar wilt u eigenlijk wel alle kozijnen van uw hele woning vervangen? Wellicht biedt ons betaalplan uitkomst. U betaalt dan slechts een klein bedrag per maand voor uw nieuwe kozijnen. Natuurlijk kan een gedeeltelijke renovatie met kunststof kozijnen ook uitkomst bieden. 

Wilt u weten wat de kosten zijn voor kunststof kozijnen voor uw huis? 

Wij komen graag bij u thuis langs! Op basis van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat bij u thuis kunnen we een offerte maken en weet u wat de kosten zullen voor kunststof kozijnen voor uw huis. Twijfelt u nog tussen kunststof kozijnen voor uw hele woning of een gedeeltelijke renovatie? Of weet u nog niet of u met eigen middelen wil betalen of in maandelijks termijnen met het KozijnPlan? Ook daar denkt onze adviseur graag in mee.  

Kunststof kozijnen offerte

Zijn uw oude kozijnen aan vervanging toe en bent u tot de conclusie gekomen dat u voor kunststof kozijnen wilt gaan? Dan is het tijd om een offerte aan te vragen! Hoe u dat het beste kunt doen en waar u op moet letten bij het vergelijken van kunststof kozijnen offertes? Dat vertellen we u graag! 

Kunststof kozijnen prijzen 

Voordat u een offerte gaat aanvragen, heeft u waarschijnlijk online al het een en ander uitgezocht. Ook over de prijzen van kunststof kozijnen. Wat daarbij opvalt is dat er niet vaak prijzen genoemd worden en dat de prijzen die u wel tegenkomt zeer uiteenlopend zijn. Deze verschillen hebben te maken met meerdere factoren, zoals het gebruikte profiel en het glas. Voor een echte goede prijsindicatie voor uw nieuwe kunststof kozijnen kunt u dus het beste een offerte opvragen. Dan pas heeft u een realistisch beeld van de daadwerkelijke kosten voor uw specifieke klus.  

Kunststof kozijnen offerte aanvragen 

Het aanvragen van een offerte voor kunststof kozijnen is erg gemakkelijk, want alles kan tegenwoordig online. Soms ontvangt u al met één klik op de knop een offerte voor uw nieuwe kozijnen. Sterker nog, met één klik op de knop kunt u zelfs meerdere kunststof kozijnen offertes van verschillende bedrijven in één keer opvragen. En soms kunt u alles al invullen, van de afmetingen tot de kleur, zodat u een ‘offerte op maat’ ontvangt. Maar is online een kunststof kozijnen offerte aanvragen wel zo handig?  

Wij vinden van niet. Een van de nadelen van online offertes opvragen is dat u al precies moet weten wat u wilt en geen advies kan krijgen. Andere nadelen zijn bijvoorbeeld dat u zelf de kozijnen moet opmeten (een fout is hier gemakkelijk gemaakt) en dat u niet altijd alle informatie in de offerte heeft die u zou willen hebben. 

En daarbij, kunststof kozijnen kopen doet u natuurlijk niet dagelijks en het is ook niet goedkoop. Dan is het toch wel zo fijn om ook een gevoel bij een bedrijf te krijgen? Wij adviseren dan ook altijd om een adviesgesprek in te plannen of om langs te gaan bij een showroom. En natuurlijk niet te vergeten: kijk ook altijd naar de ervaringen van andere klanten voordat u een offerte opvraagt.  

Kunststof kozijnen offertes vergelijken 

Als u eenmaal kunststof kozijnen offertes heeft liggen, is het natuurlijk tijd om te vergelijken. Maar hoe doet u dat? Om het heel simpel te zeggen: zorg dat u geen appels met peren gaat vergelijken. Een ander profiel, ander glas, een andere montagewijze, een andere kleur of een andere garantieperiode kunnen bijvoorbeeld redenen zijn voor (aanzienlijke) prijsverschillen. Kies dan ook nooit zomaar voor de goedkoopste optie, maar doe altijd goed onderzoek.  

KozijnPlan kunststof kozijnen offerte aanvragen 

Bij KozijnPlan werken we niet met online offertes, want wij vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Elk huis is anders, iedereen heeft zijn of haar eigen wensen en iedereen heeft een ander budget. We kijken tijdens een adviesgesprek dan ook graag samen met u naar de mogelijkheden en komen op basis daarvan met een offerte op maat voor kunststof kozijnen inclusief montage. Gratis en geheel vrijblijvend natuurlijk. 

Zijn bijvoorbeeld al uw kozijnen aan vervanging toe, maar weet u niet of het haalbaar is om alles te vervangen? Want wat kosten kunststof kozijnen voor een heel huis? Tijdens het adviesgesprek kan de adviseur kijken of een volledige renovatie mogelijk is of dat een deelrenovatie een betere keuze is. Ook kan hij verschillende offertes uitbrengen met verschillende mogelijkheden zodat u een goede keuze kunt maken.  

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog bezig bent met oriënteren en dat u nog helemaal geen ideeën heeft over bijvoorbeeld de indeling en de kleuren van uw nieuwe kozijnen. Ook daar denkt onze adviseur graag in mee. Dankzij hun ervaring kunnen ze u goed op weg helpen.  

En wilt u uw kozijnen financieren? Of bent u van plan om met eigen middelen te betalen, maar bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden om uw kozijnen te financieren? Ook hierin kunnen onze adviseurs wat voor u betekenen. Ze kijken samen met u naar beide opties en kunnen ook voor beide opties een offerte opstellen.  

Voldoende mogelijkheden dus, we denken graag met u mee! Staat een van onze adviseurs binnenkort ook bij u voor de deur om een offerte op te stellen op basis van een adviesgesprek op maat? Neem gerust contact op.  

Kunststof kozijnen met horren

Kiezen voor kunststof kozijnen betekent kiezen voor wooncomfort. En om het wooncomfort nog verder te verbeteren, voorzien we onze kunststof kozijnen standaard van horren. Zo kunt u in de zomer ongestoord uw ramen openzetten. Wel zo fijn! 

Welke horren voor kunststof kozijnen? 

Om de kwaliteit van kunststof kozijnen te kunnen waarborgen, mag er niet in het kozijn geboord worden. Om deze reden kunnen ook niet alle horren in uw kozijn geplaatst worden, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Inzethorren kunnen bijvoorbeeld in het kunststof kozijn bevestigd worden zonder dat er geboord wordt in de constructie van het kozijn. Standaard voorzien we de ramen van onze kunststof kozijnen van bijpassende horren. Zo hoeft u ze niet zelf te bevestigen, weet u zeker dat het goed zit met de garantie van uw kozijnen en kunt u zorgeloos genieten.  

Net als onze kunststof kozijnen geldt uiteraard ook voor onze horren dat we uitsluitend met de beste kwaliteit werken. Want we willen natuurlijk wel dat u er jarenlang onbezorgd van kunt genieten.  

Wat kosten horren voor kunststof kozijnen? 

Net zoals de kosten voor kunststof kozijnen geldt ook voor de horren dat de prijs afhankelijk is van een aantal factoren, bijvoorbeeld de afmeting. Bij KozijnPlan geven we als indicatie altijd prijzen mee voor kunststof kozijn inclusief montage en afwerking zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Hieronder vallen bijvoorbeeld slotjes op de ramen en vensterbanken, maar dus ook horren. Voor een goede prijsindicatie kunt u het beste contact met ons opnemen.  

Natuurlijk kunt u ook onze kunststof kozijnen met horren ook financieren met het KozijnPlan. U betaalt dan een klein bedrag per maand.   

Kunststof kozijnen inclusief horren 

Onze kunststof kozijnen worden altijd volledig afgewerkt inclusief horren voor de ramen. En omdat de ramen van onze kunststof kozijnen naar binnen open gaan, heeft u ook geen last van de hor. U kunt deze gewoon laten zitten en het raam opendoen zonder extra handelingen te verrichten. 

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen inclusief horren? We plannen graag een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs voor u in.  

Kunststof kozijnen: naar binnen of naar buiten draaiend raam?

De indeling van uw nieuwe kunststof kozijnen bepaalt u helemaal zelf. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kozijn met een vast raam of voor een kozijn met een draaikiepraam. Maar naar welke kant draait het draaikiepraam dan eigenlijk open en bepaalt u dat zelf?  

Kunststof kozijnen naar binnen draaiend 

De ramen van onze kunststof kozijnen draaien altijd naar binnen toe. Hier heeft u zelf dus geen keuze in. Dat de ramen naar binnen draaien is bij kunststof kozijnen erg gebruikelijk en in veel gevallen ook standaard. Daarnaast heeft het voor veel mensen ook de voorkeur.  

De voordelen van naar binnen draaiende ramen 

Maar waarom draaien kunststof kozijnen naar binnen open? Het werkt voor de gebruiker het makkelijkst als het raam naar binnen open gaat. Dit heeft meerdere redenen.  

De wind krijgt geen vat 
Als er bijvoorbeeld een harde windvlaag komt terwijl u uw raam open heeft staan, kan de wind er geen vat op krijgen. Dit in tegenstelling tot ramen die naar buiten open gaan. U hoeft zich dus geen zorgen te maken bij openstaande ramen en harde wind.   

Horren in uw ramen 
Daarnaast werkt het erg gemakkelijk met een inzethor. Als u uw raam open wilt zetten, hoeft u namelijk niet eerst de hor eruit te halen, het raam open te doen en vervolgens de hor weer terug te plaatsen. Nee, u kunt gewoon simpel het raam opendoen zonder andere handelingen te verrichten. Als de hor eenmaal in uw kozijn zit, hoeft het er dus eigenlijk niet meer uit.  

Het raam opendoen 
Als laatste is het simpelweg ook gewoon makkelijker om een raam naar binnen open te doen dan naar buiten. Hiervan is vooral sprake als u het raam ver open wilt zetten. Als uw raam naar buiten opengaat, moet u erg ver reiken om het raam in de gewenste stand te zetten. Bij naar binnen draaiende ramen kunt u het raam gewoon simpel naar u toe trekken. 

Meer weten of advies over naar buiten draaiende ramen? 

Onze medewerkers helpen u graag verder! Ons Klant Contact Center staat u graag te woord en plant indien gewenst een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in bij u thuis met een van onze adviseurs. Neem gerust contact op door te bellen naar 088-6001300  of vul het online contactformulier in.  

Beste kozijnen

Uw huidige kozijnen zijn aan vervanging toe en u bent op zoek naar nieuwe. Dan wilt u natuurlijk wel gaan voor de beste kozijnen. Want niets is vervelender dan dat u de verkeerde keuze maakt en na een aantal jaar alweer op zoek moet naar nieuwe. Maar wat zijn de beste kozijnen? En hoe wordt dat bepaald? 

Kunststof kozijnen zijn beter dan houten en aluminium kozijnen 

De eerste stap in uw zoektocht naar de beste kozijnen is de materiaalkeuze. Voor de meeste mensen zal dit een keuze zijn tussen de meest gebruikte materialen voor kozijnen: kunststof, hout en aluminium. Wanneer de kozijnen van deze materialen worden vergeleken op basis van kwaliteit, isolatiewaarde, onderhoud, levensduur en prijs komen kunststof kozijnen als beste optie naar voren.  

Kunststof kozijnen hebben allereerst de beste isolatiewaardes, wat u kunt zien aan de U-waarde (hoe lager, hoe beter). Ook behalen kunststof kozijnen een grote voorsprong op het onderhoud. Ze zijn zeer onderhoudsarm. Jaarlijks een simpel sopje is al voldoende in tegenstelling tot houten kozijnen die om de zoveel jaar geschuurd en geschilderd moeten worden. Daarnaast is de levensduur van 50 tot 70 jaar voor kunststof kozijnen vergelijkbaar of beter dan hout of aluminium. En als laatste niet te vergeten de prijs. Ondanks dat kunststof kozijnen op veel onderdelen beter scoort, zijn ze vaak ook nog iets goedkoper dan hout of aluminium. Kunststof kozijnen zijn dus de beste keuze! 

De beste kunststof kozijnen: voor welk merk kies ik? 

Er zijn vele verschillende soorten kunststof kozijnen en hier zijn grote kwaliteitsverschillen in te vinden. Dit heeft te maken met het merk van het kozijn. Een aantal kunststof kozijnen merken behoren tot de top van de markt, zoals Schüco en Veka. Dit zijn meteen ook de meest bekende en populaire merken. Met een kunststof kozijnprofiel van een van deze merken zit u dan ook sowieso goed als u wilt kiezen voor de beste kunststof kozijnen. 

Veka Softline 82NL: het innovatieve nieuwste profiel 

Het nieuwste profiel van Veka is een kwalitatief profiel dat behoort tot de beste kunststof kozijnen. Dankzij de vernieuwde meerkamertechnologie heeft het kozijn een optimale isolatie, de levensduur is zeer lang, het kozijn is verstevigd voor extra veiligheid en het kozijn is ook nog eens duurzaam.  

Kortom: een kozijn waar u jarenlang optimaal van kunt genieten én waarmee u energie en geld kunt besparen! Veka Softline 82NL kunststof kozijnen zijn dan ook niet voor niets ons bestverkochte profiel! 

Een betrouwbaar bedrijf voor de beste kunststof kozijnen 

Ook niet onbelangrijk is het bedrijf waar u uw kunststof kozijnen gaat bestellen, helemaal als u voor een leverancier kiest die ook de montage verzorgt. Het merk kan nog zo goed zijn, maar ook het bedrijf dat het kozijn aanbiedt draagt in belangrijke mate bij aan de kwaliteit. Het bedrijf waar u uw kozijnen koopt is namelijk degene die het kozijnprofiel voor u verwerkt en eventueel ook monteert. Indien de verwerking of montagewijze niet op de juiste manier wordt gedaan, zult u dit merken in de kwaliteit. 

De belangrijkste zaken om mee te nemen bij uw keuze voor een betrouwbaar bedrijf zijn reviews, het aantal jaren dat het bedrijf al bestaat en de geboden service en garantie. Ons advies is sowieso altijd om persoonlijk contact te hebben met een bedrijf en dus niet online te bestellen. Na persoonlijk contact (bijvoorbeeld naar een showroom of een adviesgesprek bij u thuis) kunt u ook op uw gevoel afgaan, wat natuurlijk ook altijd een belangrijke maatstaf is.  

De beste kunststof kozijnen financieren 

Soms is het echt nodig om uw huidige oude kozijnen te vervangen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat u het geld er op dit moment niet voor heeft. Bij KozijnPlan begrijpen we dat en daarom hebben wij de mogelijkheid om uw nieuwe kunststof kozijnen te financieren. Zo bent u al vanaf een klein bedrag per maand eigenaar van de beste kunststof kozijnen én geniet u al meteen van de vele voordelen, waaronder kostenbesparing. Zo zijn uw nieuwe kozijnen snel terugverdiend. 

En kunt u uw nieuwe kunststof kozijnen wel gewoon uit eigen middelen betalen? Ook dat is natuurlijk gewoon mogelijk bij KozijnPlan. 

Een aanbieding op maat voor de beste kunststof kozijnen 

Een van onze adviseurs doet u graag een aanbieding op maat voor onze beste kunststof kozijnen: Veka Softline 82NL. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat bij u thuis vertelt onze adviseur u alles wat u wilt weten over onze kunststof kozijnen en onze werkwijze. Voor een afspraak of meer informatie kunt u ons contactformulier invullen. We streven ernaar om binnen één werkdag contact met u op te nemen. 

Bloemkozijn

Er zijn verschillende soorten kozijnen voor uw huis waaruit u kunt kiezen. Eén van de mogelijke opties is een bloemkozijn. Wat een bloemkozijn precies is en wat het voor u als bewoner te bieden heeft? Dat vertellen we u graag. 

Een bloemkozijn, wat is dat? 

Normaal gesproken worden kozijnen in de gevel geplaatst, maar bij een bloemkozijn gaat dat net iets anders. Het kozijn wordt dan als het ware op de gevel geplaatst. Hierdoor komt het kozijn naar buiten te liggen en is de vensterbank binnen een stuk breder.

Bloemkozijn zijgevel woning             

De voordelen van een bloemkozijn 

Als u kiest voor een bloemkozijn voor in uw woning, zult u van een aantal voordelen profiteren: 

 • U creëert meer ruimte in uw woning. 
 • Een mooie onderbreking van de buitenmuur. 
 • Een grote vensterbank met veel ruimte voor planten en andere decoratie. 
 • Passend bij elke woning en elke stijl. 

Bloemkozijn van kunststof: goede isolatie en onderhoudsvriendelijk 

Bloemkozijnen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. Zo zijn er houten bloemkozijnen, aluminium bloemkozijnen en natuurlijk ook kunststof bloemkozijnen. Maar wat is beter, kunststof, hout of aluminium? Net als bij gewone kozijnen geniet u met kunststof van de meeste voordelen. Zo heeft een kunststof bloemkozijn met HR++ glas een uitstekende isolatie zodat u kunt besparen op de energierekening. Daarnaast hoeft het kunststof bloemkozijn maar één keer per jaar met een simpel sopje schoongemaakt te worden én het kozijn gaat tot wel 70 jaar mee.  

Kunststof bloemkozijn inclusief montage 

Om van de voordelen van een kunststof bloemkozijn te kunnen genieten moet het kozijn natuurlijk wel goed geplaatst worden. Het plaatsen van een bloemkozijn is een complexe klus en vereist dan ook kennis en ervaring. U doet er dan ook goed aan om uw bloemkozijn inclusief montage te kopen. Bij KozijnPlan verkopen we onze kozijnen altijd inclusief montage. Zo weet u zeker dat het goed zit en geniet u van 20 jaar garantie! 

Bent u op zoek naar een kunststof bloemkozijn? 

Dan wilt u natuurlijk weten wat de kosten hiervoor zijn. Dit is echter lastig om op voorhand al te zeggen. Om deze reden werken we bij KozijnPlan dan ook altijd met een adviesgesprek op maat bij u thuis. Zo kunt u alles bespreken en weet u precies waar u aan toe bent als u een kunststof bloemkozijn wil kopen. En wilt u het bloemkozijn per maand betalen? Ook dat is mogelijk! Onze adviseurs kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. 

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis, we komen graag bij u langs!

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

7 Jul

Ook bij KozijnPlan staat de zomervakantie voor de deur en dat betekent dat we aangepaste openingstijden hanteren.

19 Jun

Roeden kunnen een perfecte aanvulling zijn voor uw nieuwe

9 Jun

Wilt u geld lenen voor kozijnen omdat u zelf het geld niet heeft? Heel begrijpelijk!