Beste kozijnen

Uw huidige kozijnen zijn aan vervanging toe en u bent op zoek naar nieuwe. Dan wilt u natuurlijk wel gaan voor de beste kozijnen. Want niets is vervelender dan dat u de verkeerde keuze maakt en na een aantal jaar alweer op zoek moet naar nieuwe. Maar wat zijn de beste kozijnen? En hoe wordt dat bepaald? 

Kunststof kozijnen zijn beter dan houten en aluminium kozijnen 

De eerste stap in uw zoektocht naar de beste kozijnen is de materiaalkeuze. Voor de meeste mensen zal dit een keuze zijn tussen de meest gebruikte materialen voor kozijnen: kunststof, hout en aluminium. Wanneer de kozijnen van deze materialen worden vergeleken op basis van kwaliteit, isolatiewaarde, onderhoud, levensduur en prijs komen kunststof kozijnen als beste optie naar voren.  

Kunststof kozijnen hebben allereerst de beste isolatiewaardes, wat u kunt zien aan de U-waarde (hoe lager, hoe beter). Ook behalen kunststof kozijnen een grote voorsprong op het onderhoud. Ze zijn zeer onderhoudsarm. Jaarlijks een simpel sopje is al voldoende in tegenstelling tot houten kozijnen die om de zoveel jaar geschuurd en geschilderd moeten worden. Daarnaast is de levensduur van 50 tot 70 jaar voor kunststof kozijnen vergelijkbaar of beter dan hout of aluminium. En als laatste niet te vergeten de prijs. Ondanks dat kunststof kozijnen op veel onderdelen beter scoort, zijn ze vaak ook nog iets goedkoper dan hout of aluminium. Kunststof kozijnen zijn dus de beste keuze! 

De beste kunststof kozijnen: voor welk merk kies ik? 

Er zijn vele verschillende soorten kunststof kozijnen en hier zijn grote kwaliteitsverschillen in te vinden. Dit heeft te maken met het merk van het kozijn. Een aantal kunststof kozijnen merken behoren tot de top van de markt, zoals Schüco en Veka. Dit zijn meteen ook de meest bekende en populaire merken. Met een kunststof kozijnprofiel van een van deze merken zit u dan ook sowieso goed als u wilt kiezen voor de beste kunststof kozijnen. 

Veka Softline 82NL: het innovatieve nieuwste profiel 

Het nieuwste profiel van Veka is een kwalitatief profiel dat behoort tot de beste kunststof kozijnen. Dankzij de vernieuwde meerkamertechnologie heeft het kozijn een optimale isolatie, de levensduur is zeer lang, het kozijn is verstevigd voor extra veiligheid en het kozijn is ook nog eens duurzaam.  

Kortom: een kozijn waar u jarenlang optimaal van kunt genieten én waarmee u energie en geld kunt besparen! Veka Softline 82NL kunststof kozijnen zijn dan ook niet voor niets ons bestverkochte profiel! 

Een betrouwbaar bedrijf voor de beste kunststof kozijnen 

Ook niet onbelangrijk is het bedrijf waar u uw kunststof kozijnen gaat bestellen, helemaal als u voor een leverancier kiest die ook de montage verzorgt. Het merk kan nog zo goed zijn, maar ook het bedrijf dat het kozijn aanbiedt draagt in belangrijke mate bij aan de kwaliteit. Het bedrijf waar u uw kozijnen koopt is namelijk degene die het kozijnprofiel voor u verwerkt en eventueel ook monteert. Indien de verwerking of montagewijze niet op de juiste manier wordt gedaan, zult u dit merken in de kwaliteit. 

De belangrijkste zaken om mee te nemen bij uw keuze voor een betrouwbaar bedrijf zijn reviews, het aantal jaren dat het bedrijf al bestaat en de geboden service en garantie. Ons advies is sowieso altijd om persoonlijk contact te hebben met een bedrijf en dus niet online te bestellen. Na persoonlijk contact (bijvoorbeeld naar een showroom of een adviesgesprek bij u thuis) kunt u ook op uw gevoel afgaan, wat natuurlijk ook altijd een belangrijke maatstaf is.  

De beste kunststof kozijnen financieren 

Soms is het echt nodig om uw huidige oude kozijnen te vervangen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat u het geld er op dit moment niet voor heeft. Bij KozijnPlan begrijpen we dat en daarom hebben wij de mogelijkheid om uw nieuwe kunststof kozijnen te financieren. Zo bent u al vanaf een klein bedrag per maand eigenaar van de beste kunststof kozijnen én geniet u al meteen van de vele voordelen, waaronder kostenbesparing. Zo zijn uw nieuwe kozijnen snel terugverdiend. 

En kunt u uw nieuwe kunststof kozijnen wel gewoon uit eigen middelen betalen? Ook dat is natuurlijk gewoon mogelijk bij KozijnPlan. 

Een aanbieding op maat voor de beste kunststof kozijnen 

Een van onze adviseurs doet u graag een aanbieding op maat voor onze beste kunststof kozijnen: Veka Softline 82NL. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat bij u thuis vertelt onze adviseur u alles wat u wilt weten over onze kunststof kozijnen en onze werkwijze. Voor een afspraak of meer informatie kunt u ons contactformulier invullen. We streven ernaar om binnen één werkdag contact met u op te nemen. 

Bloemkozijn

Er zijn verschillende soorten kozijnen voor uw huis waaruit u kunt kiezen. Eén van de mogelijke opties is een bloemkozijn. Wat een bloemkozijn precies is en wat het voor u als bewoner te bieden heeft? Dat vertellen we u graag. 

Een bloemkozijn, wat is dat? 

Normaal gesproken worden kozijnen in de gevel geplaatst, maar bij een bloemkozijn gaat dat net iets anders. Het kozijn wordt dan als het ware op de gevel geplaatst. Hierdoor komt het kozijn naar buiten te liggen en is de vensterbank binnen een stuk breder.

Bloemkozijn zijgevel woning             

De voordelen van een bloemkozijn 

Als u kiest voor een bloemkozijn voor in uw woning, zult u van een aantal voordelen profiteren: 

 • U creëert meer ruimte in uw woning. 
 • Een mooie onderbreking van de buitenmuur. 
 • Een grote vensterbank met veel ruimte voor planten en andere decoratie. 
 • Passend bij elke woning en elke stijl. 

Bloemkozijn van kunststof: goede isolatie en onderhoudsvriendelijk 

Bloemkozijnen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen. Zo zijn er houten bloemkozijnen, aluminium bloemkozijnen en natuurlijk ook kunststof bloemkozijnen. Maar wat is beter, kunststof, hout of aluminium? Net als bij gewone kozijnen geniet u met kunststof van de meeste voordelen. Zo heeft een kunststof bloemkozijn met HR++ glas een uitstekende isolatie zodat u kunt besparen op de energierekening. Daarnaast hoeft het kunststof bloemkozijn maar één keer per jaar met een simpel sopje schoongemaakt te worden én het kozijn gaat tot wel 70 jaar mee.  

Kunststof bloemkozijn inclusief montage 

Om van de voordelen van een kunststof bloemkozijn te kunnen genieten moet het kozijn natuurlijk wel goed geplaatst worden. Het plaatsen van een bloemkozijn is een complexe klus en vereist dan ook kennis en ervaring. U doet er dan ook goed aan om uw bloemkozijn inclusief montage te kopen. Bij KozijnPlan verkopen we onze kozijnen altijd inclusief montage. Zo weet u zeker dat het goed zit en geniet u van 20 jaar garantie! 

Bent u op zoek naar een kunststof bloemkozijn? 

Dan wilt u natuurlijk weten wat de kosten hiervoor zijn. Dit is echter lastig om op voorhand al te zeggen. Om deze reden werken we bij KozijnPlan dan ook altijd met een adviesgesprek op maat bij u thuis. Zo kunt u alles bespreken en weet u precies waar u aan toe bent als u een kunststof bloemkozijn wil kopen. En wilt u het bloemkozijn per maand betalen? Ook dat is mogelijk! Onze adviseurs kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. 

Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis, we komen graag bij u langs!

Kunststof kozijnen verdiept profiel

Bent u op zoek naar een kunststof kozijn met verdiept profiel? Of wilt u weten wat een verdiept profiel is? Dan zit u hier goed! We vertellen u graag alles wat u wilt weten over kunststof kozijnen met verdiept profiel. 

Wat is een verdiept profiel? 

Het eerste wat u natuurlijk wilt weten is wat een verdiept profiel nu precies is. Simpel gezegd houdt een verdiept profiel eigenlijk in dat het raam verder naar binnen staat ten opzichte van andere profielen. Dit geeft de uitstraling van een typisch Nederlands kozijn en is dan ook erg populair in ons land.  

Typisch Nederlands kozijn 
De typische uitstraling van Nederlandse kozijnen heeft te maken met de standaard van vroeger: traditionele houten kozijnen. Bij deze kozijnen staat het raam verder naar binnen en hebben we het dus over een verdiept profiel. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium kozijnen die het raam juist niet ver naar binnen hebben staan. Bij Nederlandse huizen zijn verdiepte profielen nog steeds de standaard en vlakke profielen zijn de uitzondering.   

Met kunststof kozijnen met een verdiept profiel creëert u dus dezelfde uitstraling als met houten kozijnen. Omdat dit typisch Nederlands is, zijn de meeste kunststof kozijnen met een verdiept profiel dan ook speciaal voor de Nederlands markt ontwikkeld. 

Inbouwdiepte 
Om te weten te komen of het een verdiept profiel betreft, kunt u naar de inbouwdiepte kijken. Een van de eigenschappen van een verdiept kunststof kozijnen profiel is dat ze een grote inbouwdiepte hebben. Hierbij kunt u denken aan inbouwdieptes van 100 mm tot 120 mm.  

Verdiept profiel: verschillende soorten 

Zoals u wellicht al wel had verwacht zijn er vele verschillende soorten kunststof kozijnen met een verdiept profiel. Om dit te verduidelijken, moeten we het eerst even hebben over merken van kunststof kozijnen.  

Er is niet zoiets als één soort kunststof kozijn, maar er zijn verschillende merken. Alleen al als we kijken naar de bekende klasse A merken van kunststof kozijnen, komen we al snel tot een vijftal merken. Dan hebben we het dus nog niet eens gehad over de minder bekende en/of kwalitatief mindere merken. Ook hier is nog een erg groot aanbod.  

Al deze merken bieden weer verschillende kozijnprofielen aan waarbinnen ook weer meerdere profielen aangeboden kunnen worden. Om dit te verduidelijken nemen we als voorbeeld Veka kunststof kozijnen. 

 • Merk: Veka kunststof kozijnen. 
 • Profiel: Veka Softline.  
 • Profielsoort: Veka Softline 82, Veka Softline 82 NL en Veka Softline 82 NL Retro zijn slechts een aantal voorbeelden.  

Bovengenoemde profielsoorten betreffen enkel verdiepte profielen. U zult dus wel begrijpen dat u er met de keuze voor een verdiept profiel nog niet bent. Daarna begint de grote zoektocht pas echt. Want voor welk merk en welk bijbehorend verdiept kunststof kozijn profiel gaat u kiezen?  

Ontdek welk verdiept kunststof kozijnen profiel bij u past 
Verdiep u goed in de verschillende opties om te ontdekken wat het beste aansluit bij uw wensen. Neem ook vooral contact op met een kunststof kozijnen aanbieder. Zij kunnen u namelijk goed informeren over de verschillende opties en de beste optie voor u. Ook bij KozijnPlan adviseren we u graag. Hiervoor werken we met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis.  

Verdiept kunststof kozijnen profiel van KozijnPlan 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: met het verdiepte Veka Softline kunststof 82 NL kozijn profiel van KozijnPlan zit u goed. Dit is ons bestverkochte profiel en dat is natuurlijk niet voor niets. Op alle gebieden levert dit profiel uitstekende kwaliteit: van de isolatiewaarde tot stevigheid en van levensduur tot (inbraak)veiligheid. We geven dan ook met een gerust hart 20 jaar garantie! 

Kunnen we u helpen? 

Bent u van plan om kunststof kozijnen met een verdiept profiel aan te schaffen? Maak gerust een afspraak met een KozijnPlan adviseur bij u thuis voor een adviesgesprek op maat. Gratis en natuurlijk geheel vrijblijvend.  

ISDE-subsidie kunststof kozijnen 2023 aanvragen

Goed nieuws! Het aanvraagsysteem van de ISDE voor 2023 is vanaf vandaag geopend. Op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland kunt u nu uw subsidie aanvragen voor isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas.  

ISDE subsidie kunststof kozijnen aanvragen 2023

Hoeveel subsidie kan ik aanvragen? 

Dit is afhankelijk van het type maatregel dat u neemt, het moment waarop u de maatregel(en) heeft genomen en het aantal m2 waar het om gaat. Voor een goede inschatting van het te ontvangen subsidiebedrag kunt u het beste de rekentool van de RVO gebruiken. Zo weet u precies wat u kunt verwachten.  

Meerdere kunststof kozijnen subsidies aanvragen 
Wordt er ook een subsidie vanuit uw gemeente of provincie aangeboden? U hoeft niet te kiezen! Het is namelijk mogelijk om deze subsidies te combineren. Zo ontvangt u dus nog meer subsidie en kunt u dus nóg voordeliger genieten van uw nieuwe isolerende kunststof kozijnen met HR-glas. 

Voor meer informatie over het combineren van subsidies verwijzen we u graag naar de veel gestelde vragen op de website van de RVO.  

Hoe vraag ik de kunststof kozijnen subsidie voor 2023 aan? 

Zoals gezegd kunt u de subsidie aanvraag indienen via de RVO. Dit gaat volledig digitaal met uw DigiD. De aanvraag kunt u pas indienen nádat u de maatregelen heeft genomen en u alle documenten paraat heeft. Zo heeft u bijvoorbeeld een gespecificeerde factuur nodig, de meldcode van de genomen isolatiemaatregelen en een omschrijving van het product.  

Zodra u begint met het indienen van uw aanvraag bij de RVO wijst het proces zich vanzelf.   

Meer weten over de kunststof kozijnen subsidie 2023? 

Daarvoor verwijzen we u graag naar onze blog over de kunststof kozijnen subsidie voor 2023.  

Heeft u nog geen maatregelen genomen voor de subsidie? 

Wacht niet en geniet ook van de subsidie én de voordelen van isolerende kunststof kozijnen met HR-glas. Bij KozijnPlan kunt u al genieten van nieuwe kunststof kozijnen vanaf €39,- per maand. Onze adviseurs vertellen u graag alles over de mogelijkheden tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij u thuis. Na afloop ontvangt u een persoonlijke aanbieding op maat.  

Kunststof kozijnen aanbieding

Wilt u een aanbieding voor kunststof kozijnen ontvangen? Hiervoor komen we graag bij u thuis langs. Op deze manier weten we zeker dat u een passende aanbieding ontvangt. Wel zo fijn! 

Kunststof kozijnen prijs 

De prijzen van kunststof kozijnen zijn zeer uiteenlopend. Dit heeft te maken met het feit dat kunststof kozijnen altijd volledig op maat worden gemaakt. Hoe groot is het kozijn bijvoorbeeld? En kiest u voor een van de standaard RAL-kleuren of een speciale kleur met houtnerf? Deze zaken hebben allemaal invloed op het berekenen van de prijs voor uw nieuwe kunststof kozijnen. U doet er dan ook goed aan om altijd een altijd een kunststof kozijnen aanbieding op maat aan te vragen, het liefst bij een partij die samen met u de mogelijkheden bespreekt en uw specifieke situatie komt bekijken en beoordelen.  

Wij vinden persoonlijk contact en een kunststof kozijnen aanbieding op maat belangrijk. We komen dan ook altijd graag bij u langs zodat we tot een goede prijs kunnen komen.  

Adviesgesprek aan huis 

Neemt u contact op met KozijnPlan? Dan voeren we een kort telefoongesprek met u om uw wensen te inventariseren. Nadien kan er een afspraak ingepland worden met een van onze adviseurs bij u thuis. Dit wordt natuurlijk gepland op een moment dat het voor u goed uitkomt. We kunnen in de ochtend-, middag- en zelfs in de avonduren bij u langskomen. Tijdens de afspraak bespreekt u samen met de adviseur uw wensen en de mogelijkheden, de adviseur bekijkt de situatie en meet de kozijnen op.  Na afloop van het gesprek ontvangt u een Schüco of Veka kunststof kozijnen aanbieding op maat. Deze prijs is inclusief montage en afwerking. 

Profiteer nu van onze tijdelijke kunststof kozijnen actie 

Maak nu een afspraak en profiteer nog van onze KozijnPlan bespaaractie waarbij u tot wel €3.500 actiekorting ontvangt.  

Kunststof kozijnen aanbieding op maat ontvangen? 

Neem gerust contact met ons op. We zijn elke werkdag van 09:00 uur tot 20:30 uur telefonisch bereikbaar op 088-6001300. Natuurlijk kunt u ook altijd een online contactformulier invullen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.  

Openingstijden einde van het jaar 2022

Het einde van het jaar nadert en dat betekent ook dat de feestdagen en kerstvakantie weer voor de deur staan. Ook bij KozijnPlan gaan we genieten van onze Kerstvakantie. We zijn om deze reden van vrijdag 23 december tot en met vrijdag 30 december gesloten. Vanaf maandag 2 januari staan we weer voor u klaar. 

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan? Vul dan gerust alvast ons online contactformulier in. We nemen na onze vakantie zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Heeft u een servicemelding? In dat geval kunt u ons serviceformulier invullen. Ook hiervoor nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op na onze vakantie. 

Namens het KozijnPlan team wensen we u hele fijne feestdagen en veel geluk en gezondheid voor 2023! 

Nieuwe dakkapel of dakkapel renovatie?

Heeft uw huidige dakkapel zijn beste tijd gehad? Hoog tijd voor een nieuwe dakkapel. Of toch niet? Het vervangen van een bestaande dakkapel door een nieuwe is niet altijd noodzakelijk. Een dakkapel renovatie is vaak ook mogelijk én veel gunstiger. 

Dakkapel renoveren: wat wordt er gerenoveerd? 

Als u een dakkapel laat renoveren wordt altijd geprobeerd om de constructie te hergebruiken, verder wordt de hele dakkapel vervangen. Op deze manier profiteert u optimaal van uw vernieuwde dakkapel. 

Dakkapel renovatie: 

 • De oude kozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen van topkwaliteit. 
 • Nieuw glas: HR++ glas, 24 tot 29 mm dik. 
 • Nieuwe zijwangen van Keralit. 
 • Nieuwe boeidelen. 
 • Vernieuwing van de afdichting.  
 • Afwerking met o.a. hang- en sluitwerk.  

De voordelen van een dakkapel renovatie 

1. Uitstekende isolatie 
Kunststof kozijnen, Keralit en HR++ glas beschikken over uitstekende isolatiewaardes. Door het gebruik van deze materialen zult u genieten van een sterk verbeterde isolatie. Niet alleen fijn voor u, maar natuurlijk ook voor uw portemonnee! Dat is wel zo fijn in tijden dat de energieprijzen alleen maar hoger worden. 

2. Onderhoudsvriendelijk 
Dankzij de nieuwe kunststof kozijnen en zijwangen ziet uw dakkapel er weer fris, schoon en nieuw uit. Doordat kunststof onderhoudsvriendelijk is, zult u hier ook jarenlang plezier van hebben. U bespaart flink op het onderhoud. 

3. Heel betaalbaar 
Omdat de constructie in veel gevallen hergebruikt kan worden, is een dakkapel renovatie heel betaalbaar. 

4. 20 jaar garantie 
En denkt u nu dat u met een renovatie na een aantal jaar alweer toe bent aan een nieuwe dakkapel (renovatie)? Zeker niet! Wij geven 20 jaar garantie op ons product en de montage.  

En wat kost een dakkapel renovatie? 

Onze adviseurs geven u graag antwoord op deze vraag. Het is altijd erg lastig om een globale prijs te geven, aangezien elke dakkapel en elke situatie anders is. Om deze reden werken we dan ook altijd met een aanbieding op maat. Ons klant contact center kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden en plant indien gewenst een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze adviseurs.  

Hoe maak ik een keuze tussen dakkapel renoveren of vervangen? 

Om een goede keuze te maken tussen deze twee opties kunt het beste advies inwinnen bij een professional over uw specifieke situatie en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Elke dakkapel is namelijk anders en brengt andere voor- en nadelen met zich mee voor de twee opties. In de meeste gevallen is een dakkapel renovatie een mogelijkheid en het grootste voordeel daarbij is de prijs. Deze zal namelijk een stuk lager liggen dan de prijs voor een nieuwe dakkapel. 

Dakkapel laten renoveren door KozijnPlan 

We voeren uw dakkapelrenovatie graag voor u uit als u ook minimaal twee andere elementen in de stenen gevel van uw woning renoveert. Overweegt u een dakkapelrenovatie en wilt u graag advies inwinnen over de mogelijkheden? Of wilt u een aanbieding op maat voor uw renovatieproject? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder! Hiervoor kunt u ons contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen via  088-6001300 .

Kunststof kozijn met ventilatierooster

U heeft het vast al wel eens gehoord: ventileren in uw woning is van groot belang. Bij het kopen van nieuwe (kunststof) kozijnen houden veel mensen dan ook rekening met de ventilatiemogelijkheden. Een van de keuzes die u daarbij kunt maken is kiezen voor een kozijn met ventilatierooster: een eenvoudige manier om uw woning voldoende te ventileren 

Mogelijkheden kunststof kozijn met ventilatierooster 

Als u kiest voor een ventilatierooster in uw kozijn zijn er verschillende opties. Het rooster kan namelijk op verschillende manieren geplaatst worden. Een mogelijkheid waarvoor u kunt kiezen is dat het rooster in het glas wordt gemonteerd. Een andere optie is dat het rooster in de sponning van het kozijn wordt gemonteerd. 

Het is wel belangrijk om bij een ventilatierooster te onthouden dat het altijd een onderbreking in het kozijn/de ruit is. Dit betekent dat ook een dicht ventilatierooster in enige mate lucht kan doorlaten in tegenstelling tot een dicht raam zonder ventilatierooster. Daar is dicht ook echt dicht. 

Is een ventilatierooster nodig? 

Kort gezegd: nee, een ventilatierooster is niet nodig. Ventileren in uw woning is sterk aan te raden, maar dat kan natuurlijk ook op andere manieren zonder ventilatieroosters. We krijgen daarnaast ook nog wel eens de vraag of een ventilatierooster verplicht is. Ook hierop is het antwoord dus nee. 

En wat is dan het alternatief? 

Ook zonder ventilatierooster kunt u er dus voor zorgen dat uw woning voldoende geventileerd wordt. Het eerste alternatief is om een van de ramen in de kamer de gehele dag open te laten staan, maar dit is natuurlijk niet ideaal. Uw woning zal dan erg snel heel warm (in de zomer) of juist heel koud (in de winter) worden en dan hebben we het nog niet eens over de veiligheid (denk aan inbraakgevoeligheid). Een tweede alternatief en over het algemeen ook een beter alternatief is de ventilatiestand van uw ramen. Met name nieuwe draaikiepramen beschikken over deze ventilatiestand. Met deze stand kunt u voldoende ventileren zonder dat het veel gevolgen heeft voor de temperatuur in uw woning. 

Wel of geen ventilatierooster kiezen? 

Nu ontstaat bij u natuurlijk de vraag of u wel of geen ventilatierooster moet kiezen bij de aankoop van uw nieuwe kunststof kozijnen. Hier is echter geen eenduidig simpel antwoord op te geven. Deze keuze is volledig aan u en afhankelijk van uw wensen. Onze adviseurs kunnen u op basis van een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis wel adviseren over het al dan niet kiezen van ventilatieroosters voor uw nieuwe kunststof kozijnen. 

Kunststof kozijn met ventilatierooster kopen bij KozijnPlan 

Een kunststof kozijn met ventilatierooster kopen is bij ons geen probleem. Wij maken uw nieuwe kunststof kozijnen namelijk volledig op maat. Indien gewenst kunnen we dus ook een ventilatierooster in uw kunststof kozijn of op het glas van uw nieuwe kunststof kozijn maken. Bent u op zoek naar kunststof kozijnen met een ventilatierooster of twijfelt u nog? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat. Kosteloos en natuurlijk geheel vrijblijvend! 

Hoe worden kunststof kozijnen geplaatst?

Bij KozijnPlan koopt u uw nieuwe kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Hierdoor kunnen wij u ontzorgen tijdens het proces, heeft u meer zekerheid én kunt u genieten van 20 jaar garantie. Maar het feit dat wij de montage voor u uit handen nemen, wil natuurlijk niet zeggen dat u niet benieuwd bent naar de montagewijze. U wilt immers wel weten waar u aan toe bent en wat er met uw woning en uw kozijnen gebeurt. Wij vertellen u dan ook graag hoe wij de kozijnen bij u plaatsen. 

Stappenplan kunststof kozijnen plaatsen 

Als u kunststof kozijnen bij ons koopt, zullen wij in het kort de volgende stappen ondernemen voor het monteren van uw nieuwe kunststof kozijnen.  

Stap 1: Uw kozijnen worden ingemeten. 
Stap 2: De kozijnen worden in productie genomen. 
Stap 3: Er wordt een montagedatum afgesproken. 
Stap 4: De oude kozijnen worden gedemonteerd. 
Stap 5: De nieuwe kozijnen worden geplaatst op (kunststof) stelkozijnen. 
Stap 6: Onze monteurs verzorgen de eindafwerking. 
Stap 7: Alles wordt netjes opgeruimd. 
Stap 8: Er vindt een eindcontrole plaats. 

Dit zijn in het kort de stappen die u kunt verwachten wanneer wij kunststof kozijnen bij u komen plaatsen. Er komt bij elke stap natuurlijk veel meer kijken en daarom geven we voor de belangrijkste stappen graag een korte toelichting. 

Het stappenplan van kunststof kozijnen plaatsen uitgewerkt 

De eerste en meteen ook een van de belangrijkste stappen is het inmeten van uw nieuwe kozijnen. Omdat deze stap zo belangrijk is, zal er een technisch inmeter bij u langs komen om de juiste maten op te nemen. Op deze manier weten we zeker dat de kozijnen uiteindelijk de goede maat hebben en perfect zullen passen. Dit voorkomt problemen tijdens én na de montage. 

Uw kozijnen worden vervolgens volgens inmeting geproduceerd en er wordt een montagedatum met u afgesproken. Zodra de monteurs bij u voor de deur staan, zullen ze beginnen met het demonteren van een van de kozijnen. Dit doen ze in de volgende volgorde: glas verwijderen, tussendorpels en (tussen)stijlen doorzagen, stijlen links en rechts en dorpels boven en onder inzagen en als laatste een stuk verderop in het kozijn een stukje zagen.  

Na de demontage wordt het stelkozijn op maat gemaakt en in de opening geplaatst. Hierbij worden alle kleine kieren gedicht waardoor het stelkozijn perfect aansluit op de muur. Daarna is het tijd om het kozijn in het stelkozijn te plaatsen. Zodra het kozijn goed afgesteld en waterpas is, kan het kozijn vastgemaakt worden. Ook hier worden weer alle kleine kieren gedicht waarna er een kantlat wordt geplaatst. 

Nu het kozijn erin zit, kan ook het eventuele ventilatierooster, het glas en het beslag gemonteerd worden. Daarna is het tijd voor de laatste afwerkingen aan de binnen- en buitenzijde. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van horren en vensterbanken. Als dit allemaal gedaan is, zullen de monteurs weer dezelfde stappen bij het volgende kozijn dat vervangen moet worden. 

Hoelang de montage van kunststof kozijnen bij u zal duren is afhankelijk van het aantal kunststof kozijnen dat geplaatst moet worden, de plek waar de kozijnen geplaatst moeten worden (denk bijvoorbeeld aan een balkon) en de grootte van de kozijnen. De meeste klussen lopen uiteen van minimaal 1 dag werk tot maximaal 4 dagen werk. 

Zodra de monteurs alles afgerond hebben, zullen zij alles opruimen zodat ze uw woning netjes kunnen achterlaten. Ook doen ze samen met u een eindcontrole zodat u weet hoe alles werkt en u kunt controleren of alles naar wens is. 

Bent u nog op zoek naar nieuwe kunststof kozijnen inclusief montage? 

Wij helpen u graag verder en maken graag een afspraak met u voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 088-6001300  of door het formulier in te vullen

Wie weet staan onze monteurs binnenkort bij u voor de deur voor het plaatsen van nieuwe kozijnen! 

Kunststof kozijnen kopen

Als u kunststof kozijnen gaat kopen, wilt u natuurlijk goed voorbereid zijn en daar helpen we u graag bij! We zetten de drie meest gemaakte fouten voor u op een rij en geven u een handige checklist met zaken die uw aandacht verdienen tijdens het aankoopproces. Na het lezen hiervan bent u goed voorbereid en kunt u concrete plannen maken voor het kopen van kunststof kozijnen. 

Aanschaf kunststof kozijnen: de 3 meest gemaakte fouten 

Hoe vaak hoort u wel niet dat mensen spijt hebben van hun aankoop? Bij de aankoop van kunststof kozijnen is dit helaas ook wel eens het geval. Onderstaande drie fouten komen we in de praktijk vaak tegen en we willen graag voorkomen dat u tegen dezelfde fouten aanloopt. 

Fout 1: Kunststof kozijnen online kopen 
Tegenwoordig bestellen we van alles via internet dus waarom kunststof kozijnen niet? Voor sommigen lijkt het ideaal om online kunststof kozijnen te kopen, want het is over het algemeen makkelijk, snel en eenvoudig. Het is echter vaak te mooi om waar te zijn.  

Kunststof kozijnen kopen doet u niet dagelijks en het vergt nogal wat vooronderzoek. Iets waar een specialist u goed bij kan helpen. Precies hier gaat het vaak fout bij het online kopen: er komt geen specialist aan te pas. En dit is in de meeste gevallen niet verstandig. Want zeg nou zelf: weet u waar u allemaal aan moet denken bij het kopen van kunststof kozijnen? 

Bij veel kozijnenbedrijven is het mogelijk om een gesprek met een adviseur in te plannen en dit raden wij ook altijd aan. De adviseur kan goed met u meedenken en kan u vanuit zijn ervaring helpen om de juiste keuzes te maken voor uw situatie. Wel zo fijn bij een grote aankoop als deze. 

Fout 2: Goedkoop is duurkoop 
Dit is natuurlijk wel heel kort door de bocht en lang niet altijd het geval. Toch komt het vaak voor dat we nieuwe klanten aan de telefoon krijgen die op zoek zijn naar nieuwe kozijnen, omdat de vorige goedkope kozijnen toch duurkoop bleken te zijn.  

Goedkope kunststof kozijnen zijn vaak met een reden goedkoop. Als u de goedkope kunststof kozijnen gaat vergelijken met andere duurdere kunststof kozijnen blijken er vaak toch een aantal belangrijke verschillen te zijn. Deze verschillen zijn vaak te vinden in bijvoorbeeld het soort kozijnprofiel, de gebruikte glassoort en de montagewijze. 

Fout 3: Het gaat niet alleen om kunststof kozijnen 
Tuurlijk, het product is erg belangrijk en voor een groot gedeelte gaat u daar ook uw keuze op baseren. Maar heeft u ook gedacht aan de aanbetaling, betalingsmogelijkheden, montage, service en garantie? Ook dit zijn belangrijke zaken om mee te nemen bij de aankoop van kunststof kozijnen. 

Bij de ene aanbieder betaalt u 50% vooraf, bij de ander 20% en bij weer een ander is er helemaal geen sprake van een aanbetaling. Hetzelfde geld voor de service en garantie van uw kunststof kozijnen. Deze lopen bij de verschillende aanbieders uiteen van 10 tot 20 jaar. En we benoemden het al even bij fout 2, maar ook de montagewijze is van belang. De ene aanbieder monteert helemaal niet maar levert alleen, de ander monteert met stelkozijnen en weer een ander past stompe montage toe. En werken ze alles netjes af of dient u zelf nog iets te doen?  

Er is hierin geen goed of fout, maar wees u bewust van deze verschillen en denk goed na over wat u wilt.  

Kunststof kozijnen kopen: waar op letten? 

Door op bovenstaande drie fouten te letten bij het kopen van kunststof kozijnen bent u al een heel eind op weg. Maar waar te beginnen bij de voorbereiding van kunststof kozijnen kopen? Met onze handige checklist heeft u een goed overzicht van alle zaken die uw aandacht verdienen bij de aankoop van kunststof kozijnen.  

Stap 1: de kozijnen 

 • Kies een merk kunststof kozijnen.  
  Bijvoorbeeld Veka. 
 • Kies een soort kunststof kozijnprofiel van dat merk. 
  Bijvoorbeeld Veka Softline. 
 • Bepaal de indeling van de kozijnen. 
  Bijvoorbeeld een kozijn met twee ramen. 
 • Bedenk welke kleur(en) u voor de binnen- en buitenzijde van de kozijnen wilt. 
 • Bedenk welke extra’s u zou willen. 
  Bijvoorbeeld horren en/of ventilatieroosters. 

Stap 2: de ramen 

 • Bepaal de soorten ramen en de indeling van de ramen. 
  Bijvoorbeeld een kozijn met een vast raam en een draaikiepraam. 

Stap 3: het glas 

 • Kies voor een soort glas  
  Bijvoorbeeld HR++ glas. 
 • Bepaal of en welke glasornamenten u wilt  
  Bijvoorbeeld Satinato glas voor het badkamerraam. 

Stap 4: kunststof kozijnen aanbieders  

 • Controleer of de aanbieder kozijnen en ramen aanbiedt die voldoen aan uw wensen.  
  Hebben ze bijvoorbeeld de Veka Softline kozijnen die u wilt? 
 • Bekijk of de aanbieder kunststof kozijnen op maat of standaard kunststof kozijnen aanbiedt. 
 • Controleer of de aanbieder ook de kozijnen bij u kan monteren. 
 • Controleer de montagewijze de aanbieder toepast. 
 • Onderzoek de mogelijkheid voor persoonlijk contact met de aanbieder. 
  Bijvoorbeeld een adviesgesprek thuis of een bezoek aan een showroom. 
 • Kijk naar de geboden service en garantie. 
 • Controleer hoe lang de aanbieder al bestaat.  
  Een aanbieder die bijvoorbeeld tien jaar bestaat geeft u meer zekerheid dan een aanbieder die nog maar één jaar bestaat. 
 • Lees de ervaringen van klanten. 
 • Bekijk foto’s van eerder uitgevoerd werk. 

Stap 5: offertes 

 • Controleer of u een aanbetaling moet doen en hoeveel deze dan is. 
 • Bekijk welke betalingsmogelijkheden er zijn. 
  Bijvoorbeeld contant via de bank, via een hypotheek, of via betaling in termijnen. 
 • Bepaal of u de prijs/kwaliteitverhouding goed vindt. 
 • Controleer goed wat er allemaal inbegrepen is bij de prijs. 
  Is de montage en afwerking bijvoorbeeld inbegrepen?

Goed voorbereid kunststof kozijnen kopen? Plan een gesprek in met onze adviseurs 

Wellicht dat u beetje overweldig bent door al deze informatie en dat is heel begrijpelijk. Het kopen van kunststof kozijnen is dan ook niet niks. Om u te helpen bij uw aankoopproces komt een van onze adviseurs graag bij u langs. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat kan de adviseur u alles vertellen over kunststof kozijnen, onze werkwijze en ons bedrijf. Natuurlijk kunt u tijdens dit gesprek ook al uw vragen stellen. Zo bent u na afloop helemaal op de hoogte van alle informatie die u nodig heeft voor het kopen van kunststof kozijnen. 

Staat onze adviseur binnenkort bij u op de stoep? Voor het plannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact met ons opnemen via een contactformulier of u kunt ons bellen op 088-6001300   

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

8 Mar

Uw huidige kozijnen zijn aan vervanging toe en u bent op zoek naar nieuwe. Dan wilt u natuurlijk wel gaan voor de beste kozijnen.

21 Feb
8 Feb

Bent u op zoek naar een kunststof kozijn met verdiept profiel? Of wilt u weten wat een verdiept profiel is? Dan zit u hier goed!