Levensduur kunststof kozijnen

Wanneer u van plan bent om nieuwe kozijnen aan te schaffen, is de levensduur van het kozijn natuurlijk één van de belangrijkste punten waarop u uw keuze baseert. U wilt namelijk wel dat uw kozijnen zo lang mogelijk meegaan, zodat u er lang van kunt genieten. 

Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

Kunststof kozijnen hebben een zeer lange levensduur en gaan gemiddeld 50 tot wel 75 jaar lang mee. Dit is de gemiddelde levensduur en geeft u dus geen garantie dat uw kozijnen ook daadwerkelijk zo lang meegaan. In de praktijk kan het voorkomen dat uw kozijnen minder lang, maar misschien zelfs wel langer meegaan. De levensduur zal verschillen per situatie en is afhankelijk van verschillende factoren. 

Hoe zorg ik ervoor dat de optimale levensduur wordt bereikt?

Om de optimale levensduur van kunststof kozijnen te behalen, dient u rekening te houden met verschillende factoren. 

1. Kies voor kwaliteitskozijnen

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Er zijn vele verschillende soorten kunststof kozijnen op de markt en de kwaliteit van deze kozijnen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het is daarom belangrijk dat u zich verdiept in de verschillende merken die er zijn en op basis daarvan een goed besluit neemt. Dit betekent dus niet dat u klakkeloos voor de goedkoopste optie moet kiezen. Dit resulteert vaak in kozijnen van mindere kwaliteit en daarmee ook een kortere levensduur. U kunt beter voor de kwaliteitsmerken kiezen tegen een iets hogere prijs. 

2. Zorg voor een goede montagewijze van de kozijnen

De kwaliteit van uw nieuwe kozijnen kan nog zo goed zijn, maar zonder de juiste montagewijze zal de kwaliteit en daarmee de lange levensduur verloren gaan. U doet er daarom verstandig aan om de montage aan professionals over te laten, maar ook de professionals passen verschillende methoden toe. Een goede montagewijze is monteren op stelkozijnen, en dan het liefst kunststof stelkozijnen. Deze stelkozijnen zorgen onder andere voor een zeer goede en stevige constructie die bestand is tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor de kwaliteit van de kozijnen behouden blijft en daarmee ook de levensduur optimaal is.  

3. Maak uw kozijnen regelmatig schoon

Als laatste is ook het regelmatig schoonmaken van uw kozijnen verstandig, want ook dit zorgt ervoor dat uw kozijnen de optimale levensduur kunnen bereiken. Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsarm, dus dit betekent niet dat u wekelijks uw kozijnen moet schoonmaken. De kozijnen zullen na verloop van tijd wel vies worden door bijvoorbeeld straatvuil. Als dit lange tijd niet wordt schoongemaakt kan de kwaliteit van het kozijn wel verloren gaan, omdat het vuil dan in het kozijn trekt. De kozijnen één tot twee keer per jaar schoonmaken zorgt er al voor dat uw kozijnen in goede staat blijven en dus de optimale levensduur kunnen bereiken. Het schoonmaken kunt u heel eenvoudig met een simpel sopje doen. 

Vergelijking levensduur 

Zoals gezegd hebben kunststof kozijnen een gemiddelde levensduur van 50 tot 75 jaar. Dit is heel lang, maar hoe zit met de levensduur van kozijnen van andere materialen? Heeft kunststof de beste levensduur?

Kunststof vs. Hout

Wat betreft houten kozijnen zijn er twee opties: hardhouten en zachthouten kozijnen. Voor de hardhouten kozijnen geldt dat ze gemiddeld 75 jaar meegaan en voor de zachthouten kozijnen is de levensduur gemiddeld 20 jaar.
Hardhouten kozijnen kunnen dus net zo lang meegaan als kunststof kozijnen, maar een groot verschil is dat houten kozijnen zeer veel onderhoud nodig hebben om deze lange levensduur te bereiken. De kozijnen moet regelmatig schoongemaakt worden en ook nog eens om de 5 jaar geschilderd worden. 

Kunststof vs. Aluminium 

Aluminium kozijnen gaan gemiddeld ongeveer 40 jaar mee. Dit is aanzienlijk korter dan de levensduur van kunststof kozijnen. 

Met kunststof kozijnen zit u dus het beste wat betreft levensduur. Daarnaast kent kunststof ook nog vele andere voordelen ten opzichte van hout en aluminium, zoals de gunstige prijs en de zeer goede isolatiewaardes. 

Wat zijn de bijkomende voordelen van een lange levensduur?

Een lange levensduur is voor u natuurlijk van belang, omdat u het liefst slechts één keer nieuwe kozijnen wilt aanschaffen. Er zijn echter nog meer voordelen te vinden die voortkomen uit de lange levensduur van kunststof kozijnen: 

 • duurzamer; 
 • geld besparen. 

Doordat u kunststof kozijnen waarschijnlijk slechts één keer in uw leven hoeft aan te schaffen, wordt het materiaalgebruik beperkt. Daarnaast hoeven er ook minder kozijnen geproduceerd te worden, waardoor de uitstoot in het productie- of verwerkingsproces beperkt wordt.
Kunststof kozijnen zijn niet alleen duurzaam vanwege de lange levensduur. De kozijnen zijn ook duurzaam doordat het materiaal recyclebaar is, de kozijnen niet geschilderd hoeven te worden en het schoonmaken slechts een keer per jaar met een eenvoudig sopje moet worden gedaan (uitstoot van chemicaliën wordt hiermee beperkt). 

Logischerwijs zorgt een lange levensduur van de kozijnen er ook voor dat u geld bespaart. Hoe langer het duurt voordat u nieuwe kozijnen hoeft aan te schaffen, hoe meer geld u bespaart. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook nog eens goedkoper dan houten en aluminium kozijnen en doordat de zeer goede isolatiewaardes ook lang behouden blijven, bespaart u ook nog eens op de energiekosten. 

KozijnPlan voorziet u graag van nieuwe kunststof kozijnen

Bij KozijnPlan heeft u de keuze uit kunststof kozijnen van de kwaliteitsmerken Schüco en Veka. Onze VCA-gecertificeerde monteurs monteren uw kozijnen op kunststof stelkozijnen, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw nieuwe kozijnen. 

Bent u geïnteresseerd is onze kunststof kozijnen? Wij komen graag bij u langs voor een afspraak en voorzien u van een offerte op maat. U kunt ons bellen of het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.   

Kozijnen vervangen

Kozijnen gaan tegenwoordig steeds langer mee, maar zullen op den duur toch aan vervanging toe zijn. Dit is vaak een grote, maar zeker ook een noodzakelijke investering die uiteindelijk alleen maar voordelen zal opleveren, zowel financieel als niet financieel. Maar wanneer is het nu écht tijd om de kozijnen te vervangen?  

De levensduur van de kozijnen loopt ten einde

Veel van de redenen om kozijnen te vervangen, zullen samenhangen met de levensduur van de kozijnen. Zodra kozijnen het einde van hun levensduur bereiken, zullen er gebreken ontstaan. Een aantal van deze gebreken zullen beter merkbaar en zichtbaarder zijn dan andere, maar elk van deze gebreken geeft aan dat het tijd is voor vervanging. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan tocht, afbladderende verf en rottende kozijnen. 

De gemiddelde levensduur van kozijnen is verschillend per materiaal.

 • zacht hout: 20 jaar;
 • hard hout: 40 – 75 jaar; 
 • aluminium: 40 jaar;
 • kunststof: 50 – 70 jaar. 

Als uw huidige kozijnen (bijna) deze levensduur hebben bereikt, is het goed om na te denken over vervanging van de kozijnen. Ook in het geval dat de gebreken nog niet sterk aanwezig zijn. De kans is namelijk groot dat deze op korte termijn alsnog zullen ontstaan. 

Kozijnen van hout of aluminium
Indien uw huidige kozijnen nog van hout of aluminium zijn, kunt u erover nadenken om uw kozijnen te laten vervangen door kunststof kozijnen. kunststof kozijnen hebben namelijk grote voordelen ten opzichte van houten en aluminium kozijnen.

Zo zijn kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijker, duurzamer, veiliger, hebben ze betere isolatiewaardes én hebben ze over het algemeen een langere levensduur.

De isolatie wordt slechter

Een van de belangrijkste redenen om over te gaan tot vervanging is een verslechterde isolatie. Hoe ouder de kozijnen zijn, hoe slechter de isolatie is. Door de vele verschillende weersomstandigheden zullen er, na verloop van tijd, kleine beschadigingen kunnen ontstaan in de kozijnen. Deze beschadigingen hebben grote invloed op de isolatie van uw kozijnen. 

Wanneer de isolatie is verslechterd, betekent dit dat u meer energie zal verbruiken. Dit zal uiteindelijk ook resulteren in hogere energiekosten. In dat geval is het zeker interessant om te kijken naar nieuwe kozijnen. Door uw huidige kozijnen te vervangen kunt u weer genieten van een lekker warm huis tegen lagere energiekosten. 

Daarnaast hangt de isolatie ook samen met enkel glas. Enkel glas isoleert slecht waardoor er veel warmte ontsnapt. Indien uw huidige kozijnen nog beschikken over enkel glas, is het verstandig om dit te laten vervangen door HR ++ glas. Hierbij kunt u het beste ook meteen het kozijn meenemen. 

De kozijnen hebben onderhoud of reparatie nodig

Een andere reden om de huidige kozijnen te vervangen is het onderhoud of de reparatie.

Houten en aluminium kozijnen hebben van zichzelf al veel onderhoud nodig. Ook voor kunststof kozijnen zal onderhoud en daarmee ook reparatie toenemen naarmate de kozijnen ouder zijn (als het einde van de levensduur bereikt wordt) en meer beschadigingen hebben.   

Voor zowel onderhoud als reparatie geldt dat dit niet altijd de verstandigste keuze is, vooral wanneer uw kozijnen tegen het einde van de levensduur aanlopen. U heeft dan namelijk kans dat er snel na reparatie of onderhoud weer nieuwe problemen ontstaan en u alsnog tot vervanging over moet gaan. Dit zorgt voor dubbele en daarbij ook onnodige kosten. 

Het belangrijkste bij onderhoud en reparatie is in ieder geval dat u direct actie onderneemt. Als u te lang wacht, heeft u een grote kans dat er meer problemen zullen ontstaan.

De veiligheid neemt af 

Ook de veiligheid kan een rol spelen bij vervanging. Kozijnen zijn natuurlijk een makkelijke ingang voor ongewenste bezoekers en het is dan ook van groot belang dat de veiligheid optimaal is.

Deze veiligheid betreft niet alleen de sloten op de kozijnen, maar ook de kozijnen zelf. Zodra de kozijnen in slechtere staat zijn, is het gemakkelijker om binnen te komen. Het kozijn is dan namelijk minder stevig. Nieuwe kozijnen zijn over het algemeen nog steviger dan dat de oude profielen waren en voldoen aan verschillende keurmerken voor veilig wonen (SKG en PKVW). Met het vervangen van de kozijnen zal de veiligheid dus toenemen. 

Een nieuwe uitstraling

Als laatste kunt u uw huidige kozijnen laten vervangen, omdat u graag een andere uitstraling voor uw huis wil. De huidige kozijnen voldoen bijvoorbeeld niet meer aan uw wensen wat betreft kleur, materiaal of stijl. Met het vervangen van uw huidige kozijnen kunt u weer een nieuwe uitstraling aan uw huis geven. 

Kozijnen laten vervangen 

KozijnPlan helpt u graag bij het vervangen van uw kozijnen. Indien u interesse heeft, komt een van onze adviseurs bij u langs voor een adviesgesprek. Hier heeft u de mogelijkheid om al uw wensen en vragen uitgebreid te bespreken. Op basis van dit gesprek kan onze adviseur een offerte op maat aanbieden.  

U kunt contact met ons opnemen door middel van het contactformulier of u kunt ons tijdens werkdagen bereiken door te bellen naar 088 6001300

Openingstijden feestdagen

In verband met de feestdagen gelden er aangepaste openingstijden bij KozijnPlan.

We zijn van maandag 24 december 2019 tot en met woensdag 01 januari 2020 gesloten.

Vanaf donderdag 2 januari staat ons team weer voor u klaar. In de tussentijd kunt u contact opnemen via het contactformulier en dan nemen wij vanaf 2 januari zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij wensen u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2020!

Fijne feestdagen namens KozijnPlan

Kunststof kozijnen op maat

Wilt u graag nieuwe kozijnen aanschaffen? Bij KozijnPlan maken wij uw kunststof kozijnen op maat. Het soort kozijn, de soorten ramen en de kleur: u bepaalt!

Soorten kunststof kozijnen  

Kunststof kozijnen zijn te verkrijgen in verschillende merken en verschillende profielen. Deze merken en profielen kennen grote verschillen in uitstraling. De keuze voor het soort kunststof kozijn is dan ook van invloed op de uiteindelijke uitstraling van uw woning. 

Bij KozijnPlan worden kozijnen van de topmerken Schüco en Veka verkocht. Schüco heeft kwalitatief de beste kunststof kozijnen en de profielen hebben ook nog eens een mooie uitstraling. Ook Veka behoort tot één van de beste kunststof kozijnen merken van Nederland. De kozijnen van Veka zijn van kwaliteitsklasse A en geven maximale stabiliteit en veiligheid. 

Daarnaast is er voor beide merken de keuze uit zowel vlakke als verdiepte profielen. Het verschil zit in de inbouwdiepte van de profielen. Vlakke profielen hebben een kleinere inbouwdiepte dan verdiepte profielen. Dit zorgt ervoor dat de ramen bij een verdiept profiel verder naar binnen zitten. De verdiepte profielen zijn speciaal voor de Nederlandse markt ontwikkeld. Deze profielen lijken namelijk op de oude houten kozijnen die vroeger in Nederland veel werden gebruikt. Het vlakke profiel wordt daarentegen vaak als moderner en strakker gezien.

Soorten ramen

Nadat u een keuze heeft gemaakt voor het soort kozijn, komen de soorten ramen aan bod. U kunt hierbij niet alleen kiezen voor het soort raam, maar ook de hoeveelheid ramen. De keuzes hiervoor bepalen de indeling van uw kozijnen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor één groot vast raam of voor een vast raam in combinatie met één of meerdere andere kleine ramen. De verschillende ramen waar u uit kunt kiezen zijn een vast raam, draai-kiepraam, valraam en een schuifraam.  

Kleur van de kozijnen

Voor de kleur van de kozijnen is de keuze ook aan u. Voor de binnenzijde is er de keuze uit crème en wit. Voor de buitenzijde geldt dat u naast de standaard kleuren crème en wit ook kunt kiezen voor bijvoorbeeld zwarte, grijze, blauwe, groene of gele kleurtinten. 

Kunststof kozijnen in kleur

 

Wat kosten kunststof kozijnen op maat? 

Kunststof kozijnen zijn voor iedereen anders. Ten eerste zijn alle huizen anders en daarmee zijn ook de afmetingen van de kozijnen verschillend. Daarnaast zijn ook de wensen wat betreft het soort kozijn, de soorten ramen en de kleur verschillend. Dit betekent dat de kosten voor kunststof kozijnen op maat uiteen zullen lopen. Voor een goede offerte is het van belang dat een professional bij u langs komt om uw persoonlijke situatie te bekijken en te bespreken.  

Eén ding is wel duidelijk: kunststof kozijnen zijn geen goedkope uitgave en dat begrijpen we bij KozijnPlan. Daarom is het bij ons mogelijk om uw kunststof kozijnen per maand te betalen.

Kunststof kozijnen op maat van KozijnPlan  

KozijnPlan maakt uw kunststof kozijnen altijd op maat. Voor het opstellen van een offerte én voor het helpen bij het maken van goede keuzes komt één van onze adviseurs graag bij u langs. De adviseur kan u helpen bij het bekijken van alle mogelijkheden voor uw situatie. Zo weet u zeker dat u uiteindelijk voor kunststof kozijnen kiest die aansluiten op uw wensen! 

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen op maat van KozijnPlan? U kunt ons bellen of het contactformulier invullen.

Kunststof kozijnen prijzen

Elke verbetering aan uw woning is een mooie investering. Het huis wordt immers meer waard én u heeft er plezier en comfort van. Vooral energiebesparende maatregelen zijn heel aantrekkelijk. Naast dat uw huis meer waard wordt, bespaart u ook nog eens elke maand geld. Dat is dubbel terugverdienen! De meeste mensen hebben zulke hoge bedragen voor nieuwe kunststof kozijnen echter niet zo liggen en willen het liefste per maand hun investering betalen. Bij KozijnPlan kan dat, maar wat is daarvan de prijs? 

Voor een offerte op maat kunt u ons tijdens kantooruren direct bellen op 088 6001300.

Prijsoverzicht kunststof kozijnen

Het aanbod van KozijnPlan bestaat niet alleen uit kunststof kozijnen, maar ook uit dakkapelrenovatie en deuren. Alle prijzen zijn inclusief montage en volledige afwerking. Voor de kunststof kozijnen geldt dat u compleet gemonteerde en afgewerkte kunststof kozijnen inclusief vensterbank krijgt. 

De prijzen zijn als volgt:

 • dakkapel renoveren vanaf €15,- per maand;
 • kozijnen voor het hele huis inclusief HR ++ glas compleet vanaf €39,- per maand;
 • schuifpui/openslaande deuren vanaf €15,- per maand.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn er in verschillende prijsklassen en de kosten lopen hierdoor sterk uiteen. U wilt natuurlijk de prijzen vergelijken en een goede aankoop doen, wij helpen u graag hierbij. 

Dit is waar u zeker op moet letten:

 • het gebruikte profiel;
 • het gebruikte glas;
 • het gebruikte hang- en sluitwerk;
 • de garantie op de kozijnen;
 • de service.

Het profiel

Het gebruikt profiel speelt een hele belangrijke factor bij de kosten van een kozijn. Het profiel is de basis waaruit het hele kozijn is opgebouwd. Een dun profiel is een stuk goedkoper dan een stevig Veka kozijnprofiel en dit ziet u dan ook terug in bijvoorbeeld de veiligheid en de levensduur. 

Een van de A-merken in de kunststof kozijnenmarkt is Veka, het Duitse topmerk dat al heel lang erg goede kozijnprofielen levert. Maar ook Schüco is terecht heel populair. Deze profielen hebben goede luchtkamers en zijn versterkt met een stalen profiel waardoor de sterkte en stijfheid jarenlang gewaarborgd worden. Goedkope kozijnen hebben dit gewoonweg niet. 

Hoe goed is het gebruikte glas? 

Het glas moet natuurlijk ook goed zijn en ook daar zijn er grote verschillen. Wij leveren bij voorkeur het super isolerende HR ++ glas van 24mm dik. Deze is gevuld met een edelglas en voorzien van een warmtewerende folie binnenin, waardoor de warmte binnen en de kou buiten blijft dankzij de hoge isolatiewaarde. Dit glas is dus erg goed en de prijs is heel redelijk is. Goedkope ramen zijn dunner, gaan eerder lekken en isoleren minder goed, zeker in de loop der jaren.

Hang- en sluitwerk

De vulling van het kozijn is een term die gebruikt wordt om aan te geven welk hang- en sluitwerk er wordt gebruikt. Daarin zijn ook grote verschillen en hoewel je daar niet de hele dag tegenaan kijkt, is dit wel een heel belangrijk onderdeel van het geheel. Dit is namelijk datgene wat het raam dicht moet houden tegen de tocht zodat de beoogde isolatiewaardes gehaald worden, jaren lang! Daarnaast moeten natuurlijk andere ongewenste elementen ook buiten worden gehouden. Wij leveren onze kozijnen daarom altijd met hang- en sluitwerk met minimaal twee sterren SKG, zwaar inbraakwerend. 

Garantie op de kozijnen en de service

De garantie is een punt waar u maximale zekerheid wenst en wij staan zo vierkant achter ons product en de uitstekende montage dat wij 10 + 10 jaar garantie geven. De service is uitstekend, wij doen er alles aan om van u een tevreden klant te maken. Wij regelen dan ook alles voor u en als u een keer vragen heeft dan kunt u altijd bij ons terecht. We gaan pas bij u weg als alles netjes is afgewerkt inclusief vensterbanken.

Wanneer kozijnen vervangen?

U doet er goed aan om uw kozijnen te vervangen als u nog houten kozijnen heeft of als u nog ouderwets enkel of dubbel glas heeft. De maandelijkse besparing is dan zodanig dat het rendement dat u dan haalt met uw investering hoger is dan wanneer u gaat sparen op de bank. U bespaart met kunststof kozijnen namelijk niet alleen op het stoken maar ook op de schilder en dat loopt in de honderden euro’s per jaar. 

KozijnPlan is dus niet de goedkoopste, omdat we uitsluitend topkwaliteit leveren. Wel is het bij ons mogelijk om de kozijnen met een maandelijkse betaling te voldoen. Zo bent u voordelig uit en kunt u al snel beginnen met besparen op uw kosten. Zo is het vaak gunstiger om nu te investeren dan om eerst het hele bedrag bij elkaar te sparen. 

Onze adviseur komt graag bij u langs om samen met u naar de mogelijkheden te kijken. U kunt tijdens kantooruren bellen op 088 6001300 of u kunt het contactformulier invullen om een afspraak te maken met één van onze adviseurs. Hij zal dan bij u langskomen en gratis en vrijblijvend een offerte opstellen. Hierbij zal hij precies uitrekenen wat uw renovatie gaat kosten, zonder verrassingen achteraf. 

Nieuwe kozijnen kopen

Bij de aankoop van nieuwe kozijnen komt veel kijken. Kozijnen zijn er namelijk in verschillende materialen, soorten, maten en prijzen. Genoeg keuze dus, maar waar moet u zoal op letten als u nieuwe kozijnen koopt?

Materiaal 

Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen kunt u kiezen uit de materialen kunststof, hout en aluminium. Elk van deze materialen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. 

Kunststof kozijnen zijn goedkoop in aanschaf, zeer isolerend, inbraakwerend, recyclebaar, onderhoudsvriendelijk en hebben ook nog eens een lange levensduur. Nadeel van kunststof kozijnen is dat ze niet overgeschilderd kunnen worden. 

Voor houten kozijnen geldt dat de isolatie redelijk goed is en dat het materiaal recyclebaar is. Daarnaast is de klassieke uitstraling van het kozijn een groot voordeel, dit spreekt veel mensen aan. De nadelen van hout zijn dat het duurder in aanschaf is en dat hout veel onderhoud nodig heeft.

Als laatste zijn aluminium kozijnen stevig, brandwerend en onderhoudsvriendelijk. Nadelig aan dit materiaal is dat het niet overschilderbaar is én ook nog eens erg duur in aanschaf is. 

Als alle materialen met elkaar worden vergeleken, is kunststof de beste optie. KozijnPlan is daar ook van overtuigd en verkoopt daarom ook alleen kunststof kozijnen. 
Bent u toch gecharmeerd van de uitstraling van houten kozijnen? Het is ook mogelijk om kunststof kozijnen met houtnerfstructuur te kiezen. Daarnaast zijn verdiepte profielen, die worden toegepast voor kunststof kozijnen, speciaal voor de Nederlandse markt gemaakt om de houten kozijnen na te bootsen. 

Kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen kennen vele voordelen ten opzichte van houten en aluminium kozijnen. 

 

Montagewijze

De montagewijze van uw nieuwe kozijnen kan op verschillende manieren. Deze manieren verschillen in zowel prijs als kwaliteit. De montagewijzen zijn montage zonder stelkozijn en montage op (kunststof) stelkozijnen.

Als de kozijnen zonder stelkozijnen worden geplaatst, heet dit ook wel stompe montage. De kozijnen worden dan geplaatst met compriband en de afdichtingen worden met pur gedaan. Deze montagewijze is goedkoper, maar kent een aantal grote nadelen. Bij stompe montage is er een grote kans dat je na verloop van tijd last krijgt van tocht en lekkage. 

Dit wil overigens niet zeggen dat stompe montage in alle gevallen afgeraden wordt. In sommige situaties zal het juist beter zijn om de kozijnen stomp te monteren. Dit wordt per situatie bekeken.  

Wanneer de kozijnen op (kunststof) stelkozijnen worden geplaatst, betekent dit dat er eerst een frame wordt geplaatst waarin het kozijn komt. Hierdoor ontstaat er een duurzame verbinding tussen het kozijn en de muur. De voordelen van plaatsen op stelkozijnen zijn onder andere een betere isolatie en een langere levensduur. 

Belangrijk aandachtspunt hierbij is het materiaal van het stelkozijn. Het plaatsen op kunststof stelkozijnen krijgt de voorkeur boven montage op houten stelkozijnen. Bij houten stelkozijnen heeft u namelijk nog steeds last van de weersinvloeden, wat u bij kunststof niet heeft. 

Montage zelf doen of uitbesteden

Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen om de montage zelf te doen of om de montage uit te besteden. Ook de keuze hiervoor zal een verschil in kosten met zich meebrengen. 

Zelf uw nieuwe kunststof kozijnen monteren is goedkoper, maar niet eenvoudig. Het is noodzakelijk dat de montage goed gebeurt en dit vergt vakmanschap. Goede kwaliteit kozijnen die op een verkeerde manier gemonteerd worden, werken namelijk niet naar behoren. Ook vervalt in veel gevallen de garantie als u de kozijnen zelf wil monteren.  

De kozijnen laten monteren is vaak verstandiger, omdat gecertificeerde monteurs de montage doen. Hierdoor ligt de verantwoordelijkheid van de plaatsing bij het bedrijf die heeft geplaatst én ontvangt u ook nog eens garantie tot wel 20 jaar.

Garantie

Ook is het verstandig om te kijken naar de garantie die wordt geboden. Zoals gezegd vervalt in veel gevallen de garantie als u zelf de kozijnen monteert. Daarnaast verschilt de garantietermijn per leverancier. Waar nog steeds het grootste gedeelte slechts 10 jaar garantie biedt, biedt KozijnPlan 20 jaar garantie. Daarnaast kunt u ook nog kijken naar de garanties per onderdeel. Ook deze garanties lopen namelijk uiteen. 

Keurmerken

Er zijn verschillende soorten keurmerken voor (kunststof) kozijnen. De belangrijkste keurmerken betreffen PKVW, KOMO, SKG en VKG. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft betrekking op de veiligheid van uw woning, terwijl KOMO en SKG zich meer richten op de kwaliteit en VKG zich richt op meerdere factoren. 

De producten van KozijnPlan voldoen aan de richtlijnen van het PKVW en worden gemonteerd volgens de richtlijnen van SKG **.

Kosten van nieuwe kozijnen

De prijzen van kozijnen variëren. Dit is onder andere afhankelijk van het materiaal, de montagewijze, kleuren en afmetingen. Een schatting van prijzen is dan ook niet mogelijk zonder te weten waar het precies om gaat. Hierdoor is het moeilijk om online prijzen te tonen of een offerte op te stellen, aangezien alles maatwerk betreft. In veel gevallen doen kunststof kozijnen bedrijven dan ook een persoonlijke aanbieding door uw situatie te bekijken. Dit is ook het geval bij KozijnPlan. Een van onze adviseurs komt graag bij u langs om een offerte op maat aan te kunnen bieden.

Daarnaast zullen ook de prijzen per aanbieder verschillen Wanneer u nieuwe kunststof kozijnen gaat aankopen is het daarom verstandig om vooraf meerdere offertes op te vragen zodat u de prijzen kunt vergelijken. Als laatste kunt u nog kijken naar de eventuele aanbetaling en de betalingswijze. 

De aankoop van nieuwe kozijnen

Het belangrijkste bij de aankoop van nieuwe kozijnen is dat u zich verdiept in de aanschaf. Kozijnen zijn geen dagelijkse uitgave en u doet er goed aan om veel tijd te besteden aan het vooronderzoek. Bekijk alle mogelijkheden en weeg goed af wat u graag wil en wat het beste bij uw situatie past. Ook is het belangrijk om verschillende aanbieders van kunststof kozijnen met elkaar te vergelijken. Hierbij zijn niet alleen de prijzen van belang, maar ook uw gevoel is zeer belangrijk. Kies voor een bedrijf waar u een goed en vertrouwd gevoel bij heeft.  

Nieuwe kozijnen kopen bij KozijnPlan 

Wanneer u besluit om kunststof kozijnen van KozijnPlan aan te schaffen, kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om in maandelijkse termijnen te betalen. Daarnaast betaalt u bij ons pas na montage. Zo weet u zeker dat alles volgens afspraak is verlopen voordat u betaalt. U kunt contact met ons opnemen door te bellen of door het contactformulier in te vullen. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt zodat een van onze adviseurs langs kan komen en alles met u kan bespreken zodat u een offerte op maat kunt ontvangen. 
 

Raamkozijn

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe kozijnen zult u de termen raam, kozijn en glas vaak tegenkomen. Deze termen worden met, maar ook door elkaar gebruikt. Hierdoor kan het soms lijken alsof deze termen allemaal dezelfde betekenis hebben. Dit is echter niet het geval.

Ramen, kozijnen en glas: het verschil uitgelegd

De termen raam, kozijn en glas worden vaak samen gebruikt, omdat dit samen één geheel is. Een kozijn is een vast deel en vormt het frame waarin het raam kan worden geplaatst. Het raam is het bewegende deel waarin uiteindelijk het glas kan worden geplaatst. In de afbeelding ziet u hoe dit eruitziet en hoe deze onderdelen samen één geheel vormen. 

Raamkozijn termen uitgelegd
Het verschil tussen ramen, kozijnen en glas

 

Ramen

Voor de ramen in het kozijn zijn verschillende opties mogelijk. De ramen zijn namelijk in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De ramen waaruit u kunt kiezen zijn een draairaam, kiepraam, draaikiepraam, schuifraam en een valraam. Ondanks dat ramen het bewegende deel vormen in het kozijn, zijn ook vaste ramen een mogelijkheid. Voor al deze opties kunt u zelf het gewenste formaat en de gewenste hoeveelheid ramen bepalen. De ramen worden dan op maat voor u gemaakt. 

Kozijnen

De basis van kozijnen zijn profielen. Deze profielen worden door de fabrikant gemaakt en gaan vervolgens naar de kozijnen leveranciers. Deze leveranciers verwerken het profiel tot een afgewerkt kunststof kozijn, maken dit op maat en leveren dit aan de klant. Voor de kozijnprofielen kan gekozen worden tussen een vlak en een verdiept profiel. Het verschil tussen deze profielen zit in de inbouwdiepte. Dit zorgt ervoor dat het vlakke kozijn verder naar buiten staat dan het verdiepte profiel. Daarnaast zijn de kozijnprofielen van verschillende fabrikanten, ofwel merken, te verkrijgen. KozijnPlan werkt met de kwaliteitsmerken Schüco en Veka. 

Glas

Ook wat betreft glas zijn er verschillende mogelijkheden: enkel, dubbel of triple glas. Enkel glas heeft hierbij de minste isolatiewaarde en triple glas de beste. Bij triple glas (HR +++) is het echter wel zo dat de isolatie alleen zo goed zal werken als in de rest van uw huis ook isolatie verhogende maatregelen zijn genomen. KozijnPlan werkt alleen met het goed isolerende en betaalbare HR ++ glas.

Kunststof raamkozijn van KozijnPlan

KozijnPlan verkoopt, levert en monteert kunststof raamkozijnen inclusief dubbel glas. U kunt eenvoudig een afspraak maken met een van onze adviseurs om uw persoonlijke wensen voor een kunststof raamkozijn te bespreken en een offerte op maat te ontvangen. Onze adviseurs helpen u graag en dit is geheel vrijblijvend. Voor een afspraak kunt u contact opnemen door te bellen of door het contactformulier in te vullen. 

Deze week nog een persoonlijke aanbieding?

De collega's van KozijnPlan staan dagelijks voor u klaar. Om u de beste aanbieding te kunnen doen maken we graag een vrijblijvende en gratis afspraak met u. Eén van onze specialisten komt bij u langs en bespreekt ter plekke de mogelijkheden en luistert naar uw wensen. Aan het einde van dit gesprek doen we u direct een goede aanbieding voor uw nieuwe ramen, deuren en kozijnen. Onze naam verklapt het al een beetje, via ons KozijnPlan kunt u ervoor kiezen om uw nieuwe kozijnen in lage maandelijkse termijnen te betalen. Zo hoeft u niets te sparen of kan u uw spaargeld voor iets anders leuks gebruiken. Hoe u ook zou willen betalen, u betaalt bij ons pas NA montage! Neem vandaag nog contact op en profiteer snel van de bespaar actie. Niet sparen máár besparen!  

KozijnPlan actie

KozijnPlan onderdeel van de Benitech Groep

KozijnPlan maakt onderdeel uit van de Benitech Groep. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuzen voor uw nieuwe ramen, deuren en kozijnen. KozijnPlan valt onder de Benitech groep en is uw officiele VEKA en Schuco kunststof kozijnen leverancier. Via het bekende KozijnPlan kunt u uw kozijnen in lage maandelijkse termijnen betalen. Dus komt het nu even niet uit of wilt u later betalen? Neem dan contact met ons op en we doen u deze week nog een goede aanbieding!

Benitech

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

20 Jan

Wanneer u van plan bent om nieuwe kozijnen aan te schaffen, is de levensduur van het kozijn natuurlijk één van de belangrijkste punten waarop u uw

3 Jan

Kozijnen gaan tegenwoordig steeds langer mee, maar zullen op den duur toch aan vervanging toe zijn.

20 Dec

In verband met de feestdagen gelden er aangepaste openingstijden bij KozijnPlan.