Verminder geluidsoverlast met geluidsisolerende kunststof kozijnen en deuren

Het zal velen bekend zijn dat kunststof kozijnen en deuren zorgen voor een goede isolatie van uw woning. Door de uitstekende isolatiewaardes geniet u in de koude periodes van een warm huis tegen een lagere energierekening. Waar veel mensen echter niet bij stil staan is dat de goede isolatiewaardes van kunststof deuren en kozijnen niet alleen warmte-isolerend zijn, maar ook geluidsisolerend!  

Neem maatregelen om geluidsoverlast te verminderen!

Geluidsoverlast in uw woning is een erg vervelend probleem waar u veel last van kunt ondervinden. Het is dan ook goed om te weten dat u hier iets aan kunt doen, namelijk met behulp van geluidswerende of geluidsisolerende materialen. Dit kan een simpelere en goedkopere oplossing zijn, zoals het plaatsen van grote meubels (zoals kasten) tegen de muren of het gebruiken van een tochtstrip. Dit zorgt echter lang niet altijd voor het gewenste effect. 

U kunt ook een grotere investering doen, zoals het vervangen van uw oude ramen, deuren en kozijnen. Deze oplossing is dan wel duurder, maar ook veel effectiever! Kunt u niet zo veel geld missen? Dat is bij KozijnPlan geen probleem! Bij ons kunt u namelijk ook in maandelijkse termijnen betalen. 

Waarom uw oude ramen, deuren en kozijnen vervangen?

Oude ramen, deuren en kozijnen vertonen na verloop van tijd vaak (kleine) gebreken. Deze kunnen opvallend zijn zoals gaten in het kozijn of houtrot, maar het kunnen ook minder opvallende gebreken zijn. Ook deze gebreken kunnen er echter voor zorgen dat het raam, de deur of het kozijn niet goed isoleert en daarmee ook veel geluiden doorlaat. Daarnaast is het bij oude kozijnen en deuren vaak ook nog gebruik gemaakt van slecht isolerend enkel glas. 

Daarnaast zijn de kozijnen door de jaren heen steeds beter ontwikkelt en daarmee is ook de isolatiewaarde steeds beter geworden. Ook als uw kozijnen en deuren nog geen gebreken vertonen, kunnen nieuwe kunststof kozijnen en deuren wel degelijk voor een groot verschil zorgen op het gebied van geluidsisolatie. 

Door uw oude ramen, deuren en kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas zult u meteen verschil merken in geluidsisolatie. De kunststof kozijnen beschikken namelijk over meerdere luchtkamers die voor een uitstekende isolatiewaarde zorgen. Daarnaast draagt ook het HR++ glas bij aan de geluidsisolatie. Dit glas isoleert niet alleen beter dan enkel glas, maar ook beter dan dubbel glas. Dit komt doordat de spouw gevuld is met gas in plaats van lucht en doordat er gebruik wordt gemaakt van een speciale coating. 

Zorg voor een vakkundige montage 

Om ook daadwerkelijk te kunnen genieten van de goede geluidsisolatie van kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas is het van belang dat er op de juiste manier gemonteerd wordt. Een belangrijk onderdeel van de montage is de afwerking, de randen moeten goed worden afgedicht zodat er geen kieren ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kozijnen op kunststof stelkozijnen worden gemonteerd.

Wilt u ook geluidsoverlast verminderen met geluidsisolerende kunststof kozijnen, ramen en deuren?

Neem dan contact met ons op door te bellen of een adviesformulier in te vullen! Bij KozijnPlan werken met de kwaliteitsmerken Schüco en Veka die bekend staan om de goede isolatie van hun kunststof kozijnprofielen. Daarnaast koopt u uw kunststof kozijnen bij KozijnPlan altijd inclusief montage. Onze monteurs zullen uw kunststof kozijnen op kunststof stelkozijnen monteren en ook op vakkundige wijze afwerken, zodat u optimaal kunt genieten van de geluidsisolatie en alle andere voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben.
 

Kunststof kozijnen afwerking

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe kozijnen vindt u kwaliteit natuurlijk belangrijk. U kiest voor een goed profiel en een bedrijf dat de kozijnen goed monteert. Het is echter ook ontzettend belangrijk om te kijken naar de afwerking. Deze bepaalt namelijk voor het grootste gedeelte hoe uw kozijnen er uiteindelijk uit komen te zien. U doet er dus goed aan om u ook te verdiepen in de afwerking.

Montage en afwerking van de beste kwaliteit

Bij KozijnPlan staat kwaliteit voorop. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen maken we gebruik van de beste materialen en monteren wij onze kunststof kozijnen op kunststof stelkozijnen. Hierdoor is er minder kans op beschadigingen op het kozijn en rondom het kozijn. Op deze manier kan ook de afwerking goed uitgevoerd worden en zien uw kozijnen er nadien perfect uit én zijn ze van uitstekende kwaliteit. 

Binnen- en buitenafwerking van de kunststof kozijnen

Naast dat wij onze kunststof kozijnen altijd leveren inclusief montage, worden uw kozijnen ook altijd volledig afgewerkt. 

Om de binnenkant van uw kozijnen perfect af te kunnen werken, wordt er onder andere gebruik gemaakt van kunststof lijsten. Daarnaast kunt u voor de afwerking van de buitenkant van uw kozijnen bijvoorbeeld denken aan een rubberen waterkering. Met deze waterkering wordt ervoor gezorgd dat er geen water in de bouwkundige aansluiting kan komen. 

Daarnaast levert KozijnPlan de kunststof kozijnen altijd inclusief vensterbanken en horren. Verder worden uw ramen voorzien van slotjes en indien gewenst is het ook mogelijk om ventilatieroosters te laten plaatsen. 

Kom alles te weten over onze afwerking

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een klein onderdeel van de afwerking. Voor meer informatie over de afwerking kunt u onze adviseurs raadplegen. Zij komen graag bij u langs om u alles te vertellen over onze kunststof kozijnen, de montage en de afwerking. Daarnaast bespreken ze samen met u de mogelijkheden en uw wensen zodat ze na afloop van het gesprek met een aanbieding op maat kunnen komen. 

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan en wilt u meer informatie? 

Neem dan contact met ons op en plan een gratis en geheel vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs in. Hiervoor kunt u een contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op. 
 

De winter door met kunststof kozijnen

Het was al een tijd winter, maar de afgelopen twee weken hebben we dan ook eindelijk kunnen genieten van het échte winterweer. Er is heel veel sneeuw gevallen en ook de vrieskou heeft vorige week zijn intrede gedaan. Het was buiten heerlijk genieten van het winterweer, maar als u naar binnen gaat, wilt u natuurlijk wel thuiskomen in een lekker warm huis. Het is dan ook van groot belang dat uw woning goed geïsoleerd is en uw ramen, deuren en kozijnen geen tocht doorlaten. Maak uw woning winterproof met kunststof kozijnen!

Geniet van de warmte in uw woning 

Niets is lekkerder dan een warme woning in de winter. Kunststof kozijnen staan bekend om de uitstekende isolatiewaardes en kunnen dan ook zorgen voor een warme woning. De kunststof kozijnen zijn namelijk erg goed in staat om de warmte binnen en de kou buiten te houden. Dit betekent dat er ook geen warmte van de verwarming verloren gaat en u de verwarming dus wat lager kunt zetten, maar tegelijkertijd wel kunt genieten van een warm huis!

De isolatiewaardes van kozijnen worden bepaald aan de hand van de U-waarde. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie. De U-waarde van kunststof kozijnen ligt gemiddeld tussen de 1 en 2, terwijl de gemiddelde u-waarde van houten kozijnen 2,4 is en de gemiddelde u-waarde van aluminium kozijnen ligt tussen de 1,8 en 2,7. Kunststof kozijnen zijn dus de ideale keuze om uw woning tijdens het winterweer warm te houden. 

De hoge isolatiewaardes zorgen voor wel 50 jaar voor meer wooncomfort

Kunststof kozijnen staan ook bekend om de lange levensduur. De kozijnen gaan namelijk gemiddeld 50 tot wel 70 jaar lang mee. Tijdens deze lange levensduur wordt de kwaliteit van de kunststof kozijnen ook behouden en daarmee ook de goede isolatiewaarde. Dit betekent dat u niet enkele jaren, maar jarenlang optimaal kunt genieten van een warm huis zonder tocht en dat tegen een lagere energierekening!

Geniet ook van de vele andere bijkomende voordelen

Een ander belangrijk voordeel van kunststof kozijnen in de winterperiode is de veiligheid die de kozijnen te bieden hebben. Kunststof kozijnen zijn namelijk inbraakwerend én werken brandvertragend. Ideaal in de winterperiode wanneer het vroeg donker is, de open haard vaak brandt en ook de kaarsjes vaker worden aangestoken. 

Daarnaast is het ook een groot voordeel dat kunststof kozijnen niet aangetast worden door weersinvloeden. Hierdoor zijn de kozijnen onderhoudsvriendelijk en hoeft u ze slechts 1 keer per jaar schoon te maken met een simpel sopje.  

Verder zijn kunststof kozijnen ook nog eens duurzaam. Dit heeft niet alleen voordelen voor u, maar ook voor het milieu! Wanneer u graag duurzamer wilt leven, is investeren in kunststof kozijnen dus een zeer goede keuze. 

Wilt u in het vervolg ook genieten van een lekker warm huis in de winter?

Heeft u met het winterse weer gemerkt dat het nu toch echt tijd is voor nieuwe kozijnen? Kies dan voor kunststof kozijnen van topkwaliteit met HR++ glas van KozijnPlan en geniet de komende winter ook van een lekker warm huis! U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie of voor het inplannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs. 
 

Kunststof kozijnen inclusief montage

Bent u op zoek naar kunststof kozijnen? Kies dan voor kunststof kozijnen inclusief montage. Het is wellicht duurder om de montage ook door het bedrijf uit te laten voeren, maar het heeft grote voordelen om uw kozijnen te laten plaatsen door ervaren monteurs.  

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen inclusief montage?

Bij een aantal kunststof kozijnen bedrijven is het ook mogelijk om alleen uw kunststof kozijnen te kopen en de montage zelf te regelen. Dit kan aantrekkelijk klinken als u zelf handig bent, want het is natuurlijk ook goedkoper. Dit is echter in veel gevallen geen goede keuze. 

Het monteren van kunststof kozijnen kan soms eenvoudig lijken, maar het is zeker geen makkelijke klus. Al bij de kleinste montagefout kan de kwaliteit van de kozijnen verloren gaan en dat is natuurlijk zonde. Veel voorkomende problemen bij het zelf plaatsen van de kozijnen zijn bijvoorbeeld tocht en beschadigingen. Vaak kunt u dan ook niet meer terugvallen op het bedrijf waar u de kozijnen heeft gekocht, omdat er geen garantie geboden kan worden op kozijnen die u zelf heeft gemonteerd. In het ergste geval zult u nieuwe kozijnen moeten aanschaffen of moet de schade hersteld worden en bent u uiteindelijk toch nog duurder uit. 

Als u de kozijnen door het bedrijf laat plaatsen, ligt de verantwoordelijkheid bij het bedrijf en zullen de eventuele problemen ook door het bedrijf opgelost moeten worden. Door de montage ook door het bedrijf uit te laten voeren loopt u dus veel minder risico én krijgt u garantie op de kozijnen. 

Montage door KozijnPlan

Bij KozijnPlan vinden we het belangrijk dat we kwaliteit kunnen bieden én dat we u ook voor een lange tijd garantie kunnen geven. Om deze reden verkopen we bij KozijnPlan alleen kunststof kozijnen inclusief montage. Het is dus niet mogelijk om alleen kunststof kozijnen af te nemen.

Bij KozijnPlan werken ervaren VCA-gecertificeerde monteurs die uw kunststof kozijnen komen plaatsen volgens de bekende kwaliteitsrichtlijnen. Om optimaal te kunnen genieten van de kwaliteit van onze Veka en Schüco kunststof kozijnen worden de kozijnen op kunststof stelkozijnen gemonteerd. Daarnaast zorgen onze monteurs ook voor een volledige afwerking van de kozijnen. U krijgt vensterbanken, horren, slotjes op de ramen en indien gewenst worden er ook ventilatieroosters geplaatst. Na afloop van de montage zullen onze monteurs samen met u alles nalopen, zodat u kunt aangeven of alles naar wens is gemonteerd en wat er eventueel nog gedaan moet worden. Pas ná de montage ontvangt u de factuur van ons. 

Kunststof kozijnen inclusief montage prijzen

Het is niet mogelijk om een algemene prijs te geven voor kunststof kozijnen inclusief montage. Er zijn namelijk meerdere factoren die van invloed zijn op de prijs. Kiest u bijvoorbeeld voor grote of kleine kozijnen? Voor welk merk kunststof kozijnen kiest u? En kiest u voor alleen maar vaste ramen of wilt u bijvoorbeeld ook draaikiepramen? Dit zijn een aantal voorbeelden van factoren die van grote invloed zijn op de prijs. Voor een goede prijsindicatie voor uw woningrenovatie heeft u dus een aanbieding op maat nodig

Wilt u weten wat uw renovatie gaat kosten?

Bij KozijnPlan vinden we het belangrijk dat we u een goede aanbieding op maat kunnen doen. Om deze reden werken we dan ook met adviseurs die bij u langskomen voor een adviesgesprek aan huis. Tijdens dit gesprek bespreekt de adviseur samen met u uw wensen en de mogelijkheden en ze voeren een visuele inspectie uit. Op basis van deze informatie komt de adviseur met een aanbieding op maat voor uw nieuwe kunststof kozijnen inclusief montage.

Maak een vrijblijvende afspraak met een KozijnPlan adviseur

Wilt u een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen inclusief montage? Maak dan een gratis en geheel vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. Hiervoor kunt u ons bellen of het contactformulier invullen.  
 

Kunststof kozijnen merken

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor kunststof kozijnen bent u er nog niet. Er zijn namelijk heel veel kunststof kozijnen merken waaruit u kunt kiezen. Wat zijn de verschillen tussen deze merken en welke is de beste keuze in uw situatie? We zetten het graag voor u op een rijtje.

Van onbekende merken tot klasse A-merken

Het aanbod van kunststof kozijnen merken is erg groot. Er is echter wel een duidelijk verschil te zien. Een aantal merken zijn erg onbekend en worden ook niet veel verkocht en er zijn een aantal grote bekende merken die kunststof kozijnen leveren voor een groot deel van de markt. Deze grote bekende merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid en worden beschouwd als de topmerken van de kunststof kozijnen markt. Het gaat hierbij om kunststof kozijnen van de merken Weru, Schüco, Gayko, Finstral en Veka.

Deze topmerken leveren hoogwaardige kwaliteit en logischerwijs ligt de prijs daardoor ook hoger dan voor andere merken. De prijs-kwaliteitverhouding is echter erg goed. 

 • Weru kunststof kozijnen
  Bij dit merk staat de uitstraling van de kunststof kozijnen centraal. Weru heeft een breed assortiment waardoor er veel mogelijkheden zijn. De profielen zitten technisch goed in elkaar, maar dit is niet waar het merk in uitblinkt. Zo wordt het kozijn bijvoorbeeld wel verstevigd om de veiligheid te verbeteren, maar het kozijn is slechts voor een gedeelte verstevigd en niet over de hele breedte.
 • Schüco kunststof kozijnen 
  Dit is één van de grootste kozijnen leveranciers ter wereld en is ook één van de marktleiders in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat Schüco het meest bekende kunststof kozijnen merk is. Kwaliteit staat voorop bij Schüco en de kunststof kozijnen voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen. Met name op het gebied van isolatie, veiligheid en duurzaamheid blinkt het merk uit. 
 • Gayko kunststof kozijnen
  Ook bij Gayko staat kwaliteit hoog in het vaandel en daar ligt dan ook de focus op. Echter geldt ook hier dat het kozijn bijvoorbeeld niet over de hele breedte verstevigd is, maar slechts voor een klein deel. Daarnaast is de prijs van dit merk ook erg hoog en daarmee is de prijs-kwaliteitverhouding minder gunstig. 
 • Finstral kunststof kozijnen
  Dit is een van de merken die wat minder bekend is, maar die wel degelijk tot de betere merken behoort. De focus van Finstral ligt vooral op functionaliteit, uitvoering en uitstraling. Ook hier is de kwaliteit van groot belang en Finstral laat de kwaliteit dan ook door onafhankelijke bedrijven testen.  
 • Veka kunststof kozijnen
  Een van de andere marktleiders van Nederland op het gebied van kunststof kozijnen is het merk Veka. Bij Veka staat ontwikkeling al jarenlang centraal. Veka is er constant op gericht om de kozijnen te verbeteren en hierdoor voldoen de kunststof kozijnen dan ook altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarnaast speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol bij Veka, de oude kunststof kozijnen worden volledig hergebruikt.  

Voor welk merk kiest u?

Vindt u isolatie belangrijk of juist uitstraling? En kiest u voor een duurzaam profiel of vindt u de prijs erg belangrijk? U kunt de verschillende merken vergelijken op de punten die u het belangrijkst vindt en op basis daarvan uw keuze maken. 

Bovenstaande merken leveren allemaal kwaliteit, maar alleen Veka en Schüco staan bekend als echte klasse A merken die topkwaliteit leveren en uitstekend scoren op belangrijke kenmerken zoals isolatie en duurzaamheid. In alle gevallen zijn Schüco kunststof kozijnen of Veka kunststof kozijnen dan ook een goede keuze!

Waar koop ik het juiste kunststof kozijnen merk?

De kunststof kozijnen merken worden door verschillende aanbieders verkocht. Het merk, bijvoorbeeld Veka, maakt een kunststof kozijnprofiel en verkoopt dit vervolgens aan een kunststof kozijnen bedrijf. Dit bedrijf moet de profielen nog verwerken voordat het bij u als klant terecht komt. Ook de keuze voor een bedrijf is dus erg belangrijk. Het kozijnprofiel kan namelijk nog zo goed zijn, als het kunststof kozijnen bedrijf het profiel niet op de juiste manier verwerkt gaat de kwaliteit verloren.

Het is dus belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken op een aantal punten. Belangrijke punten hierbij zijn onder andere de montagewijze en het hang- en sluitwerk. Dit draagt namelijk in belangrijke mate bij aan de uiteindelijke kwaliteit van de kunststof kozijnen. Daarnaast is het ook goed om naar de garantie- en betalingsvoorwaarden te kijken. 

Schüco en Veka kunststof kozijnen van KozijnPlan

U kunt bij KozijnPlan terecht voor de topmerken Schüco en Veka. Onze VCA gecertificeerde monteurs monteren de kunststof kozijnen op stelkozijnen en conform de bekende richtlijnen. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit! U heeft de mogelijkheid om in termijnen te betalen en u betaalt pas ná montage. Daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op 20 jaar garantie. Wilt u een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek op maat met een van onze adviseurs.
 

Subsidie voor kunststof kozijnen in 2021

Net als voorgaande jaren is er ook in 2021 weer subsidie beschikbaar voor isolerende kunststof kozijnen met isolerend HR-glas. Voor dit jaar kunt u de subsidie aanvragen via de ISDE: Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing.

De Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE)

De ISDE is een subsidie vanuit de overheid die duurzamer wonen moet stimuleren. Deze subsidieregeling is al een langere periode beschikbaar, maar is pas sinds 2021 uitgebreid met subsidie voor isolatiemaatregelen. Wanneer u dus bijvoorbeeld uw gevel, muur of dak isoleert kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij de ISDE. Andere maatregelen waarvoor u de subsidie kunt aanvragen zijn bijvoorbeeld het aanschaffen van een zonneboiler of warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Wanneer u (isolatie)maatregelen laat uitvoeren en hiervoor subsidie wilt aanvragen, zijn er een aantal belangrijke voorwaarden:

 • U dient minimaal 2 (isolatie)maatregelen te laten uitvoeren die onder de ISDE vallen.
 • De woning waar u de maatregelen laat uitvoeren is uw hoofdverblijf en u bent eigenaar van de woning.
 • De maatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil. 
 • De maatregelen zijn uitgevoerd door een bedrijf.
 • De uitgevoerde maatregelen voldoen aan de minimum waarden. Zo dient u voor HR++ glas minimaal 10 m2 glas te vervangen om voor de subsidie in aanmerking te komen. 

Bovenstaande voorwaarden betreffen slechts enkele belangrijke voorwaarden. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke maatregelen en de voorwaarden kunt u de website van de RVO raadplegen. 

Hoe kunt u de subsidie aanvragen?

Als de maatregelen zijn uitgevoerd en aan alle voorwaarden wordt voldaan, kunt u via de website van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) de subsidie aanvragen. De subsidie kan aangevraagd worden vanaf het moment dat de maatregelen zijn uitgevoerd tot 12 maanden ná de uitvoering. 

Kies voor kunststof kozijnen met HR++ glas van KozijnPlan

Kunststof kozijnen van KozijnPlan in combinatie met HR++ glas beschikken over uitstekende isolatiewaardes en komen daarom in aanmerking voor de subsidie. Als u daarnaast nog één andere maatregel laat uitvoeren, kunt u dus al subsidie aanvragen! Wilt u meer informatie en een vrijblijvende aanbieding op maat voor nieuwe kunststof kozijnen ontvangen? Dan kunt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs
 

Openingstijden einde van het jaar 2020

Het jaar 2020 is bijna voorbij en dat betekent dat de feestdagen er ook weer aankomen. KozijnPlan hanteert in deze periode aangepaste openingstijden.

Wij zijn gesloten vanaf dinsdag 22 december tot en met vrijdag 1 januari. 
Wilt u in deze periode een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen aanvragen? Dan kunt u een contactformulier invullen. We nemen dan na de vakantie zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Vanaf maandag 4 januari staan we weer voor u klaar. U kunt ons dan weer telefonisch bereiken van 09:00 uur tot 20:30 uur. 

De medewerkers van KozijnPlan wensen u fijne feestdagen en een goed en vooral gezond 2021! 

Openingstijden KozijnPlan einde van het jaar 2020

 

Lekt uw woning ook warmte?

U zult het misschien niet altijd meteen merken, maar het kan zomaar zijn dat ook uw woning warmte lekt. Veel woningen zijn namelijk niet goed geïsoleerd en daardoor kan de warmte in uw woning gemakkelijk ontsnappen. 

Een slechte isolatie zorgt voor onnodig hoge stookkosten

Niets is vervelender dan een koude woning. U kunt de verwarming dan nog zo hoog zetten, maar in een slecht geïsoleerde woning is het moeilijk om de gewenste warmte te krijgen. De tocht en kou komen binnen via de kleine kieren en gaten en de gestookte warmte verdwijnt door die openingen. U kunt in dat geval wel blijven stoken, maar het is erg moeilijk om dan de warme woning te krijgen die u wenst.

Het is erg vervelend dat uw woning koud is door de slechte isolatie, maar dat is niet het enige nadeel. Een ander belangrijk bijkomend nadeel is dat u door de slechte isolatie ook nog eens onnodig hoge kosten heeft voor het stoken. Investeren in een verbeterde isolatie is natuurlijk niet goedkoop, maar u kunt uiteindelijk dus ook veel geld besparen!

Hoe isoleer ik mijn woning?

Er zijn meerdere manieren om uw woning te isoleren. Zo kunt u bijvoorbeeld de vloer, de muren of het dak isoleren. Daarnaast is ook het vervangen van ramen, deuren en kozijnen een goede stap om uw woning beter te isoleren.

Uitstekende isolatie met kunststof kozijnen en deuren
Kunststof kozijnen en deuren staan bekend om de uitstekende isolatiewaardes. Met name als u verouderde of kapotte kozijnen en deuren heeft zult u een groot verschil merken als u nieuwe kunststof kozijnen en deuren aanschaft. Dit geldt niet alleen voor verouderde kozijnen van bijvoorbeeld hout, maar ook voor oude kunststof kozijnen. De kozijnen zijn de afgelopen jaren namelijk sterk verbeterd en isoleren tegenwoordig veel beter dan dat ze vroeger deden. In combinatie met HR++ glas geniet u helemaal van een optimale isolatie!

Subsidie voor het isoleren van uw woning
Het isoleren van woningen wordt gestimuleerd door de overheid en het is daarom in veel gevallen ook mogelijk om een subsidie aan te vragen. Wanneer u besluit om uw woning te isoleren met isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas kunt u voor maatregelen die in 2020 zijn uitgevoerd de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. De subsidie voor isolatiemaatregelen zal in 2021 overlopen in de ISDE. 

Isolerende kunststof kozijnen van KozijnPlan al vanaf €39,- per maand!

Bij KozijnPlan staat kwaliteit voorop en daarom werken we alleen met de kwaliteitsmerken Schüco en Veka. Zowel de kozijnprofielen van Schüco als van Veka beschikken over uitstekende isolatiewaarden en zijn daarom uitermate geschikt om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren. Bij KozijnPlan monteren we onze kozijnen ook nog eens op stelkozijnen waardoor de isolatiewaarde beter gewaarborgd blijft én uw kozijnen worden voorzien van het isolerende HR++ glas. 

Daarnaast begrijpen we bij KozijnPlan dat kunststof kozijnen ondanks de vele voordelen soms nog een te grote investering zijn. Toch is het in veel gevallen wel zinvol om te investeren in kunststof kozijnen, omdat u daarmee uiteindelijk ook geld bespaart én u kun genieten van meer wooncomfort. Om de financiële uitgave te beperken, kunt u bij KozijnPlan maandelijks betalen en kunt u al vanaf €39,- per maand nieuwe kunststof kozijnen en deuren aanschaffen.

Wilt u meer informatie of wilt u een geheel vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs? U kunt ons bellen of een adviesformulier invullen en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 
 

Kunststof kozijnen zonder aanbetaling

Wij vinden het belangrijk dat u als klant geen risico loopt bij de aankoop van kunststof kozijnen en daarom betaalt u bij ons pas ná montage. Hierdoor kunt u met een gerust hart uw nieuwe kunststof kozijnen kopen zonder dat u een groot financieel risico hoeft te nemen in deze onzekere tijden. 

U loopt geen risico! 

Wanneer u wél een aanbetaling doet voor uw nieuwe kunststof kozijnen loopt u een aantal grote risico’s:

 1. U kunt het bedrijf niet meer bereiken na de aanbetaling. 
  Het komt nog wel eens voor dat er een aanbetaling is gedaan, maar dat het bedrijf vervolgens nergens meer op reageert. Als het helemaal niet meer lukt om contact te krijgen, bent u dus uw aanbetaling kwijt zonder dat het bedrijf kozijnen heeft geleverd.
 2. U heeft een aanbetaling gedaan, maar het bedrijf gaat failliet.
  Ook in dit geval heeft u geen nieuwe kozijnen én u bent in veel gevallen uw aanbetaling kwijt. 
 3. De producten worden geleverd en gemonteerd, maar niet volgens afspraak.
  Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er compleet andere kozijnen worden gemonteerd of dat er een andere montagewijze wordt toegepast dan is afgesproken. Ook dan heeft u al een flink bedrag betaald en is het vervolgens vaak moeilijk om dit onderling op te lossen. 
 4. De geleverde kwaliteit laat te wensen over.
  Het kan ook voorkomen dat de kwaliteit te wensen overlaat en zelfs zo slecht is dat u er eigenlijk niet voor wil betalen. Ook in dit geval bent u door de aanbetaling al een flink geldbedrag kwijt en het is dan zeer moeilijk om dit bedrag nog terug te krijgen. 

Een aanbetaling is een flinke investering, het bedrag kan oplopen tot wel 50% van de aanschafwaarde. In het ergste geval bent u dit geldbedrag dus helemaal kwijt zonder dat er ook maar iets is geleverd of gemonteerd. Wij adviseren dan ook altijd om voor een bedrijf te kiezen dat zonder aanbetaling werkt. Ook bij KozijnPlan werken we zonder aanbetaling, waardoor u bovenstaande risico’s kunt vermijden.

Hoe kan het dat sommige bedrijven zonder aanbetaling werken?

Wanneer u nieuwe kunststof kozijnen wilt kopen en online op zoek gaat naar geschikte bedrijven ziet u dat er in veel gevallen met een aanbetaling gewerkt wordt. Er zijn echter ook een paar bedrijven te vinden die zonder aanbetaling werken, maar hoe kan dit? 

Veel bedrijven geven aan dat ze met aanbetalingen werken, omdat ze zelf ook geld nodig hebben om de kozijnen te bestellen en voor u aan het werk te gaan. Dit klopt ook, want ook voor leveranciers zijn de kozijnen een grote uitgave. Het is echter wel zo dat een financieel gezond bedrijf ook zonder aanbetaling in staat is om de kozijnen te bestellen en het traject voor u in gang te zetten. 

Als bedrijven zonder aanbetaling werken, is het dus vaak ook een goed teken: het bedrijf is financieel gezond en heeft de zaken op orde. Hierdoor heeft u ook een grote kans dat u met een betrouwbare leverancier in zee gaat. 

Gratis adviesgesprek en een vrijblijvende aanbieding op maat 

Naast dat wij bij KozijnPlan zonder aanbetaling werken, kunt u bij ons ook gratis een adviesgesprek op maat inplannen met één van onze adviseurs. Tijdens dit gesprek kunnen onze adviseurs u van alles vertellen over onze producten, beantwoorden zij al uw vragen en bespreken ze uw wensen voor uw woningrenovatie. Aan het eind van het gesprek ontvangt u een geheel vrijblijvende aanbieding op maat. U zit dus nog nergens aan vast!

Voor een gratis adviesgesprek op maat kunt u bellen of u vult ons contactformulier in en dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. 
 

Vergelijking kunststof en aluminium kozijnen

Zodra u toe bent aan nieuwe kozijnen dient u ook een afweging te maken tussen de verschillende materialen. Twijfelt u nog tussen kunststof kozijnen en aluminium kozijnen? Wij helpen u graag verder door een vergelijking te maken tussen deze twee soorten. 

Wat zijn precies de verschillen tussen kunststof en aluminium kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan aluminium kozijnen
Als het gaat om de prijs is er een groot verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn namelijk aanzienlijk duurder dan kunststof kozijnen. De prijs van aluminium kozijnen ligt vaak tot wel 30% hoger. 

Zowel kunststof kozijnen als aluminium kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk
Wat betreft het onderhoud kan er gezegd worden dat beide soorten onderhoudsvriendelijk zijn. Beide kozijnen zijn goed bestand tegen weersinvloeden en hoeven niet geschilderd te worden. Simpelweg 1x per jaar schoonmaken met een eenvoudig sopje is al voldoende om de uitstraling van de kozijnen mooi te houden. 

Voor aluminium kozijnen geldt echter wel dat ze een stuk minder onderhoudsvriendelijk zijn voor huizen dichtbij de kust. De aluminium kozijnen zijn dan wel bestand tegen gewone weersinvloeden, maar ze zijn niet goed bestand tegen de invloeden van de zee. Kunststof kozijnen hebben dit probleem niet. 

Kunststof kozijnen isoleren beter dan aluminium kozijnen
De slechte isolatie van de oude kozijnen is vaak één van de belangrijkste redenen om de oude kozijnen te vervangen. Bij het zoeken naar nieuwe geschikte kozijnen is de isolatiewaarde dan ook erg belangrijk. Hierbij geldt: hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter het kozijn isoleert. De isolatiewaarde van de kozijnen is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het materiaal, maar ook van het merk en de glaskeuze. Hierdoor kan de isolatie per kozijn dus weer verschillend zijn. Over het algemeen kan er gezegd worden dat de isolatiewaarde van kunststof kozijnen tussen de 1 en 2 W/m2K ligt. De isolatiewaarde van aluminium kozijnen is daarentegen gemiddeld tussen de 1,8 en 2,7 W/m2K. 

Beide soorten kozijnen hebben hun eigen kenmerkende uitstraling
De uitstraling van kozijnen is grotendeels een kwestie van smaak. Kunststof kozijnen hebben een natuurlijke uitstraling en voldoen aan de uitstraling van typische Nederlandse kozijnen. Ze passen dan ook bij elk type woning. Aluminium kozijnen hebben daarentegen een moderne uitstraling. Deze moderne uitstraling werkt echter slechts bij een beperkt aantal woningen. Bij de meeste woningen zien aluminium kozijnen er eerder goedkoop dan modern uit. 

Daarnaast zijn de kozijnen natuurlijk wel deels aan te passen naar uw smaak. Zo kunt u bij zowel aluminium als kunststof kozijnen kiezen voor de kleur die het beste bij uw woning past. Daarnaast is het bij kunststof kozijnen zelfs mogelijk om te kiezen voor een houtlook. Hierdoor geniet u van de voordelen van kunststof, maar dan met de uitstraling van hout!

Kunststof kozijnen hebben een langere levensduur dan aluminium kozijnen
Ook de levensduur is van belang als u nieuwe kozijnen gaat kiezen. U wilt natuurlijk niet dat de kozijnen al na een korte periode vervangen moeten worden. Kunststof kozijnen gaan aanzienlijk langer mee dan aluminium kozijnen. Voor kunststof kozijnen geldt dat de gemiddelde levensduur 50 tot 70 jaar is en voor aluminium geldt een gemiddelde levensduur van 40 jaar. 

Veilig wonen met zowel kunststof als aluminium kozijnen
Zowel aluminium als kunststof kozijnen zijn erg veilig. De stabiliteit van kunststof kozijnen is uitstekend doordat het kozijn met staal wordt versterkt. Daarnaast zijn ze ook nog eens inbraakveilig en ze werken brandvertragend. Ook aluminium kozijnen hebben een goede stabiliteit en zijn brand- en inbraakwerend. 

Voor duurzame kozijnen kiest u voor kunststof kozijnen
De duurzaamheid van kozijnen kan worden bepaald aan de hand van het productieproces, het onderhoudsproces en de mogelijkheid tot recyclen. Het productieproces voor beide soorten kozijnen is in de loop van de jaren steeds verder verduurzaamd. Daarnaast hebben zowel aluminium als kunststof kozijnen vrijwel geen onderhoud nodig, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Als laatste zijn beide materialen ook te recyclen, al is dit voor kunststof kozijnen wel gemakkelijker en goedkoper. Al met al zijn kunststof kozijnen de beste keuze als u wilt kiezen voor duurzame kozijnen. 

Kiest u ook voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig veruit het populairst; steeds meer mensen zien de grote voordelen van kunststof en willen ook genieten van kunststof kozijnen. Kiest u ook voor kunststof kozijnen? Dan bent u bij KozijnPlan aan het juiste adres!

Onze kunststof kozijnen zijn van uitstekende kwaliteit en we kunnen dan ook met een gerust hart 20 jaar garantie bieden. Daarnaast heeft u bij ons ook nog eens de mogelijkheid om in maandelijkse termijnen te betalen. Voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs en een vrijblijvende aanbieding op maat kunt u ons bellen of het contactformulier invullen
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

26 Mar

Het zal velen bekend zijn dat kunststof kozijnen en deuren zorgen voor een goede isolatie van uw woning.

8 Mar

Wanneer u op zoek gaat naar nieuwe kozijnen vindt u kwaliteit natuurlijk belangrijk.

16 Feb

Het was al een tijd winter, maar de afgelopen twee weken hebben we dan ook eindelijk kunnen genieten van het échte winterweer.