Update kunststof kozijnen subsidie 2021

Sinds 1 januari 2021 is er kunststof kozijnen subsidie beschikbaar via de ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame energie en Energiebesparing). De regeling loopt dus inmiddels al enkele maanden. Hoog tijd dus voor een update! U kunt namelijk nog tot eind 2021 gebruik maken van deze subsidie. 

Hoe zat het ook alweer met de kunststof kozijnen subsidie?

Als woningeigenaar kunt u bij het nemen van 2 of meer (isolatie)maatregelen al subsidie aanvragen. De maatregelen zijn verdeeld in verschillende categorieën: aansluiting op een warmtenet, warmtepomp, isolatiemaatregelen en zonneboiler. Om in aanmerking te komen voor de subsidie kunt u bijvoorbeeld kunststof kozijnen met HR++ glas (isolatiemaatregel) en een warmtepomp aanschaffen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook twee isolatiemaatregelen nemen; denk bijvoorbeeld aan dakisolatie en gevelisolatie. 

Wilt u nog meer informatie over de subsidie? Via de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) vindt u alle informatie over deze subsidie. Hier vindt u bijvoorbeeld alle voorwaarden om de subsidie aan te kunnen vragen en kunt u de benodigde bestanden voor de aanvraag vinden. 

Ook te combineren met lokale subsidies!

Heeft u al een subsidie ontvangen van uw gemeente of provincie voor een van de maatregelen die onder de ISDE vallen? Ook dan kunt u gewoon nog gebruik maken van de ISDE. U leest meer over lokale subsidie in combinatie met de ISDE op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemen Nederland (RVO)

Hoe staat het ervoor met de subsidie?

Een belangrijke vraag nu de subsidie al lange tijd beschikbaar is. Er is namelijk een maximaal budget beschikbaar voor deze subsidie. 

De laatste update van de RVO gaat over de periode van januari 2021 tot en met augustus 2021. In deze periode zijn door particuliere woningeigenaren al 22.634 aanvragen ingediend. Met deze aanvragen is al een bedrag van €41,9 miljoen geclaimd. Vele mensen gingen u dus al voor!

Gelukkig is het nog niet te laat, want er is nog budget vrij! U kunt dus nog steeds subsidie aanvragen als u dit jaar 2 of meer (isolatie)maatregelen neemt.  

Onze adviseurs staan voor u klaar!

Bent u geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan? Onze kunststof kozijnen met HR++ glas hebben uitstekende isolatiewaardes en vallen daarmee ook onder de isolatiemaatregelen van de ISDE. Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat en kunnen u tijdens dit gesprek ook verder informeren over de kunststof kozijnensubsidie.

U kunt ons bellen voor meer informatie of om een adviesgesprek op maat in te plannen. Daarnaast kunt u natuurlijk ook ons contactformulier invullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Beslagen hoogrendementsglas

Van hoogrendementsglas (HR-glas) bestaat vaak onterecht het beeld dat dit glas niet mag beslaan. Veel mensen zijn dan ook verbaasd als het HR-glas wel beslaat en vragen zich af of dit wel goed is. Het antwoord is ja! Het is juist goed als uw HR-glas aan de buitenkant beslaat. Hieruit blijkt dat u uitstekend isolerend glas heeft!

Hoe kan het dat ramen beslaan?

Om uit te kunnen leggen waarom het goed is dat uw ramen beslaan, is het belangrijk om te weten waarom de ramen beslaan. Dit heeft te maken met de buitentemperatuur en de luchtvochtigheid. Bepaalde combinaties tussen deze temperatuur en vochtigheid zullen ervoor zorgen dat uw raam aan de binnen- of buitenkant kan beslaan. 

Hoe ontstaat condensvorming aan de buitenkant van het HR-glas?

Aan de buitenkant van het raam zal er condens optreden als uw ramen goed geïsoleerd zijn, de temperatuur buiten laag is en de luchtvochtigheid hoog. Dit gebeurt meestal in de ochtenden in het voor- en najaar en deze condensvorming is niet te vorkomen. In de loop van de ochtend zal de buitentemperatuur toenemen en de luchtvochtigheid afnemen, waardoor de condens op de ramen vanzelf weer zal verdwijnen. 

Het kan voorkomen dat u overal in huis dezelfde glassoort heeft, maar dat niet elk raam (evenveel) beslaat. Dit veroorzaakt vaak verwarring of de condensvorming wel goed is. Ook dit is niet erg en is goed te verklaren. Of een raam wel of niet beslaat is namelijk ook afhankelijk van bijvoorbeeld de wind en de mate van beschutting. Zo zal de kans op condensvorming bijvoorbeeld kleiner zijn als er veel wind op het raam staat. 

Hoe ontstaat condensvorming aan de binnenkant van het HR-glas?

Er zal condens optreden aan de binnenkant van het raam als er een groot verschil is in de temperatuur binnen en buiten. Dit doet zich bijvoorbeeld voor wanneer u aan het douchen of aan het koken bent en er veel warme lucht vrijkomt in huis, terwijl het buiten koud is. Ook hier geldt dat het meestal voorkomt in het voor- en najaar. Naarmate de temperaturen buiten stijgen, zal de kans op condensvorming aan de binnenzijde afnemen. 

In principe is het niet erg als het glas aan de binnenkant beslaat, maar het is wel verstandig om hier iets aan te doen of om het op te lossen. Het duidt er namelijk op dat uw huis te vochtig is en dat is niet goed voor uw gezondheid als dit te vaak voorkomt. De luchtkwaliteit wordt hierdoor aangetast en denk bijvoorbeeld eens aan de schimmel die kan ontstaan als uw huis vaak vochtig is. De oplossing voor vochtproblemen in uw woning is om goed te ventileren. Hierdoor wordt de luchtvochtigheid verlaagd en is de kans op condensvorming aan de binnenkant van uw glas kleiner.

Hoe ontstaat condensvorming tussen het HR-glas?

Dit is de enige vorm van condensvorming die niet goed is. Zodra condens zich tussen de twee glasplaten bevindt, is de kans groot dat het glas lek is. Heeft u condens tussen het glas? Dan is het verstandig om contact op te nemen met de glasleverancier.

Heeft u nog geen HR-glas?

HR-glas heeft vele voordelen te bieden, waaronder de uitstekende isolatie. In combinatie met kunststof kozijnen heeft u een goed isolerend geheel en geniet u niet alleen van warmte-, maar ook van geluidsisolatie. U zult meer wooncomfort ervaren én u verhoogt de waarde van uw woning.

Wilt u uw huidige kozijnen en glas vervangen en kiest u voor een goed geïsoleerd huis met isolerende kunststof kozijnen in combinatie met HR++ glas? Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat!
 

Kozijnen aanschaffen: de 5 do’s en don’ts

Zodra u heeft besloten dat het tijd is voor nieuwe kozijnen begint de zoektocht naar informatie en bedrijven. Het aanschaffen van nieuwe kozijnen is niet iets wat u dagelijks doet en tijdens uw zoektocht wordt u hoogstwaarschijnlijk overspoeld met informatie. Het is dan ook niet gek als u niet zo goed weet welke van deze informatie belangrijk is en wat u juist beter wel of juist beter niet kunt doen. Om u een eindje op weg te helpen vertellen we u graag de do’s en don’ts voor het aanschaffen van kozijnen. 

De 5 do’s bij het aanschaffen van kozijnen

Natuurlijk zijn er meer dan vijf dingen waar u naar kunt kijken, maar deze vijf zaken zijn in ieder geval belangrijk om mee te nemen. 

 1. Lees u goed in over de kwaliteit van verschillende soorten kozijnen.
 2. Ga in gesprek met een medewerker van het bedrijf. 
 3. Bekijk zelf het uitgevoerde werk van een bedrijf.
 4. Lees de ervaringen en reviews van klanten.
 5. Ga op zoek naar de service en garantie die door een bedrijf wordt geboden.

De kwaliteit van kozijnen
U wilt natuurlijk lang genieten van uw nieuwe kozijnen en de kwaliteit van de kozijnen is dan ook van groot belang. Het is daarom verstandig om u goed in te lezen over de kwaliteit van verschillende soorten kozijnen voordat u tot aanschaf over gaat. Kwaliteitskozijnen zijn bijvoorbeeld kozijnen van de merken Schüco en Veka. 

Vraag een medewerker om meer informatie
Het is ook altijd aan te raden om een medewerker van het bedrijf om meer informatie te vragen. Zo weet u zeker dat u volledig geïnformeerd bent. Bij de meeste bedrijven kunt u in ieder geval telefonisch om advies en informatie vragen, maar bij sommige bedrijven zult u ook een afspraak kunnen plannen met een adviseur bij u thuis. 

De referenties van het bedrijf
Foto’s zeggen vaak meer dan woorden. Of u nu kunststof kozijnen kiest voor een betere isolatie, een duurzame woning of meer veiligheid: het is natuurlijk ook belangrijk dat het er goed uit ziet. Door te kijken naar de referenties van het bedrijf kunt u zien hoe de producten eruit zien als ze eenmaal geplaatst zijn en kunt u kijken of dit naar wens is. Veel bedrijven hebben foto’s van één of meerdere referenties en soms wordt de mogelijkheid geboden om een referentie adres te bezoeken.

Benieuwd naar de referenties van KozijnPlan? Op de website van Benitech (waar KozijnPlan onderdeel van is) vindt u een uitgebreid referentie overzicht

De ervaringen van klanten
Ook niet onbelangrijk zijn de ervaringen van klanten, want wie kan er nu beter vertellen of de aankoop van de kozijnen bij een bepaald bedrijf tot tevredenheid heeft geleid? Tegenwoordig heeft vrijwel elk bedrijf de mogelijkheid om online een review achter te laten als klant. Dit is voor u als potentiële klant erg makkelijk zodat u meteen kunt zien wat de verschillende ervaringen zijn van de klanten. 

De reviews van Benitech en KozijnPlan kunt u vinden op The Feedback Company. 

De geboden service en garantie
Als laatste is het ook van belang om u te verdiepen in de service en garantie die een bedrijf te bieden heeft. Hoe meer service en garantie, hoe meer zekerheid bij de aankoop van uw nieuwe kozijnen. Het is hierbij wel verstandig om ook te kijken naar hoe lang een bedrijf al bestaat. U heeft namelijk logischerwijs minder zekerheid bij een bedrijf die nog maar 2 jaar bestaat en 20 jaar garantie geeft dan bij een bedrijf dat al 25 jaar bestaat en 20 jaar garantie geeft. 

De 5 don’ts bij het aanschaffen van kozijnen

We horen vaak van klanten dat ze bij hun vorige aankoop van kozijnen iets niet helemaal handig hebben gedaan. Hierdoor zijn ze achteraf niet tevreden en pakken ze het bij een volgende aankoop anders aan. Op basis van deze ervaringen kunnen we u onderstaande vijf don’ts meegeven voor de aanschaf van kozijnen.

 1. Kozijnen online bestellen.
 2. Blindelings voor de goedkoopste optie kiezen.
 3. Eindeloos aanbieders met elkaar vergelijken.
 4. Een aanbetaling doen voor uw kozijnen.
 5. Voor een bedrijf kiezen dat nog maar net bestaat. 

Kozijnen online bestellen
We kunnen tegenwoordig bijna alles online bestellen en ook met kunststof kozijnen is dat mogelijk. Doordat kunststof kozijnen een grote uitgave zijn is dit niet altijd verstandig en wordt het meestal dan ook afgeraden. Bij een online aankoop moet u allereerst zelf de kozijnen inmeten. Dit is niet eenvoudig en een verkeerde maat zal voor veel problemen zorgen.

Daarnaast kiest u een kozijn op basis van een plaatje die u op de computer ziet. Dit is vaak heel anders dan hoe het kozijn er in het echt uit ziet en ook het kiezen van een kleur is online niet altijd makkelijk. Zo weet u eigenlijk nooit zeker of u een goede keuze heeft gemaakt. Het advies is dan ook om een bij een bedrijf langs te gaan of om iemand van het bedrijf bij u langs te laten komen zodat u een (klein) voorbeeld van de kozijnen in het echt kunt zien. 

Blindelings voor de goedkoopste optie kiezen
Helaas horen we nog wel eens dat mensen blindelings voor de goedkoopste optie kiezen zonder de offertes op álle punten goed te vergelijken. Ze kijken bijvoorbeeld alleen naar het kozijnprofiel dat een bedrijf aanbiedt en als deze hetzelfde is, kiezen ze voor de goedkoopste. Het prijsverschil is in de meeste gevallen echter goed te verklaren. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in montagewijze, de afwerking of de garantie. Het is dus belangrijk dat u goed kijkt naar wat u precies koopt en wat er allemaal wel of niet inbegrepen is. 

Eindeloos aanbieders met elkaar vergelijken
Waar sommige te weinig vergelijken, zullen anderen juist teveel vergelijken. Ook dit is niet altijd verstandig. Er zijn zo ontzettend veel kunststof kozijnen aanbieders in Nederland waardoor u steeds maar blijft vergelijken. Zodra u weet waar u naar op zoek bent (denk aan het kozijnprofiel, kleur, montage, service, betalingsmogelijkheden enzovoort), kunt u het beste naar een aantal bedrijven zoeken die aan deze wensen kunnen voldoen en deze bedrijven met elkaar vergelijken. Als u dan bij een van deze bedrijven een goed gevoel heeft kunt u ook het beste de knoop doorhakken en met dat bedrijf in zee gaan.  

Een aanbetaling doen voor uw kozijnen
Het kan heel logisch klinken om een aanbetaling te doen voor uw nieuwe kozijnen. Een aanbetaling wordt immers vaak gevraagd bij grotere aankopen. Dit is echter helemaal nergens voor nodig! Er zijn veel risico’s verbonden aan een aanbetaling voor u als klant. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het feit dat een bedrijf failliet kan gaan voordat uw kozijnen zijn geleverd en gemonteerd. Er zijn ook genoeg kozijnen bedrijven die zonder aanbetaling werken waardoor u geen groot financieel risico hoeft te nemen en dus met een gerust hart nieuwe kozijnen kunt aanschaffen. Ook bij KozijnPlan werken we zonder aanbetaling!

Een bedrijf kiezen dat nog maar net bestaat
Het is natuurlijk wel mogelijk om te kiezen voor een kunststof kozijnen bedrijf dat net bestaat, maar over het algemeen wordt het afgeraden. Dit geeft u namelijk weinig zekerheid. U kunt (vrijwel) geen recensies lezen en referenties bekijken en het is ook maar afwachten of het bedrijf lang zal bestaan en kwaliteit levert. We horen bijvoorbeeld ook vaak van klanten dat het bedrijf waar de kunststof kozijnen vandaan komen niet meer bestaat en dat ze nergens terecht kunnen bij problemen.

Bedrijven die al langer bestaan zijn natuurlijk geen garantie voor kwaliteit en een goed verloop van het hele proces, maar het geeft u wel meer zekerheid. 

De voordelen van KozijnPlan

Bij KozijnPlan vinden we het belangrijk dat u als klant goed geïnformeerd bent, u zo min mogelijk risico loopt en natuurlijk dat u kwalitatieve kozijnen koopt.

 • Veka en Schüco kunststof kozijnen van topkwaliteit.
 • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat.
 • VCA gecertificeerde monteurs.
 • 20 jaar garantie.
 • We hebben meer dan 20 jaar ervaring.

Vele klanten gingen u al voor, kies ook voor KozijnPlan!

Vul een contactformulier in of bel ons. We helpen u graag verder en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs voor u inplannen.

Aangepaste openingstijden zomerperiode 2021

In de zomervakantie hanteert KozijnPlan aangepaste openingstijden.

Bereikbaarheid Klant Contact Center

Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 30 juli (week 28, 29 & 30) is ons Klant Contact Center iets minder lang bereikbaar dan u van ons gewend bent, namelijk van 09:00 uur tot 18:00 uur.

Na deze periode is ons Klant Contact Center weer gewoon bereikbaar volgens de reguliere openingstijden. Dit betekent dat u vanaf maandag 2 augustus het Klant Contact Center weer kunt bereiken vanaf 09:00 uur tot 20:30 uur.

U kunt dus de hele zomer telefonisch contact opnemen met ons Klant Contact Center! U kunt ook een contactformulier invullen en dan neemt een van onze medewerkers contact met u op.

Productie- en montageafdeling 

Van maandag 26 juli tot en met vrijdag 13 augustus is de bouwvak en zal onze productie- en montageafdeling gesloten zijn.

Fijne vakantie!

De medewerkers van KozijnPlan wensen u een hele fijne vakantie!

Openingstijden KozijnPlan zomerperiode 2021

 

Wat kosten kunststof kozijnen?

Een van de belangrijkste dingen die u graag wilt weten als u nieuwe kozijnen gaat kopen zijn de kosten. Dat is heel begrijpelijk, maar het blijft altijd lastig om een reëel kostenplaatje te schetsen. De kosten van nieuwe kunststof kozijnen zijn namelijk altijd afhankelijk van een aantal diverse factoren.

Hoe worden de kosten voor kunststof kozijnen bepaald?

Er zijn vele keuzemogelijkheden voor uw nieuwe kunststof kozijnen. Denk bijvoorbeeld aan het profiel en merk dat u kiest, het glas en de afmetingen. Al deze zaken spelen mee in de prijsbepaling van de kozijnen. Zo zal HR++ glas duurder zijn dan gewoon dubbel glas. Een groot kozijn is duurder dan een klein kozijn en een vast raam zal goedkoper zijn dan een kiepraam. 

Pas als alle keuzes met betrekking tot de nieuwe kunststof kozijnen definitief zijn, kunnen de kosten van het kozijn bepaald worden. 

Kijk altijd naar de prijs-kwaliteitverhouding

Het kan zijn dat u bij een aantal aanbieders precies dezelfde wensen doorgeeft, maar dat er toch een prijsverschil is te vinden tussen deze aanbieders. Dit is dan vaak te vinden in een kwaliteitsverschil.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de montagewijze. De ene aanbieder monteert op (kunststof) stelkozijnen als dat technisch mogelijk is, terwijl de ander stompe montage toepast. Montage op (kunststof) stelkozijnen is duurder, maar zorgt er ook voor dat u van een aantal aantrekkelijke voordelen kunt genieten. Zo zorgen de stelkozijnen zorgen onder andere voor een langere levensduur, een betere isolatiewaarde en een betere vormvastheid van het kozijn. 

Daarnaast kan er bijvoorbeeld ook verschil zitten in het merk profiel dat wordt aangeboden door het kunststof kozijnen bedrijf. Zo zullen kozijnprofielen van kwaliteitsmerken duurder zijn dan profielen van B-merken. 

Als u meerdere aanbiedingen heeft ontvangen doet u er dus goed aan om niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit te vergelijken. Het is ook aan te raden om te kijken naar de verschillende voordelen die een bedrijf aan te bieden heeft. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de garantievoorwaarden, de service die het bedrijf levert, de betalingsmogelijkheden en betaaltermijn. 

Kom erachter wat de kosten zijn voor uw nieuwe kunststof kozijnen

Bent u benieuwd naar wat uw nieuwe kunststof kozijnen zullen kosten? Maak dan een afspraak met een van onze ervaren adviseurs! Zij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat. Hier worden al uw vragen met betrekking tot kozijnen beantwoordt en bespreekt u samen de mogelijkheden en uw wensen. Ook zal de adviseur een visuele inspectie doen en de maten van uw kozijnen nemen. Op deze manier kan de adviseur met een aanbieding op maat komen waar de precieze kosten voor uw renovatie in zullen staan.
 

Kunststof kozijnen laten plaatsen

Als u nieuwe kozijnen aanschaft is niet alleen de keuze voor een kozijn van belang, maar ook de montagewijze. Veel mensen kiezen ervoor om de kozijnen te laten plaatsen door ervaren monteurs. Dat is een verstandige keuze, omdat het zelf plaatsen van kozijnen veel risico’s met zich meebrengt. Bent u op zoek naar een bedrijf die de kunststof kozijnen voor u plaatst? Bij KozijnPlan koopt u uw kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Wanneer u besluit om de kozijnen te laten plaatsen, wilt u natuurlijk wel weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe het plaatsen van de kozijnen precies in zijn werk gaat. Wij zetten deze informatie graag voor u op een rijtje. 

Wie gaat uw nieuwe kunststof kozijnen plaatsen?

Als u heeft besloten om uw kunststof kozijnen te laten plaatsen, dient u eerst nog een keuze te maken voor een partij die ze komt plaatsen. Een logische en gebruikelijke keuze is om het bedrijf waar de kozijnen gekocht zijn ook de plaatsing te laten doen. U doet dan zaken met slechts één partij en dat zal u vele voordelen opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld alleen al aan de verantwoordelijkheid. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan zit u niet tussen twee partijen in en hoeft u niet met beide partijen iets te regelen. Het bedrijf zelf is dan verantwoordelijk en zal dan ook zelf met een oplossing komen.

Daarnaast is het natuurlijk wel mogelijk om uw kozijnen te kopen bij de ene partij en een andere partij het te laten monteren. Dit wordt echter in de meeste gevallen sterk afgeraden. Mocht u toch besluiten om dit te doen, kijk dan goed of dit consequenties zal hebben voor bijvoorbeeld de garantie op de kozijnen. 

Het belangrijkste is in ieder geval dat u goed vooronderzoek doet en dat u kiest voor een bedrijf die de kozijnen op een correcte wijze monteert, waar kwaliteit belangrijk is en waar u ook kunt rekenen op service en garantie. 

Stappenplan kunststof kozijnen laten plaatsen

Ondanks dat u de kozijnen niet zelf plaatst, is het natuurlijk wel goed om te weten hoe de kozijnen geplaatst gaan worden. 

 Stap 1: Kozijnen nameten  Vooraf heeft een technisch inmeter de maat van uw kozijnen bepaalt. Voor een perfecte montage 
 wordt gecontroleerd of de maatvoering van de geleverde kozijnen klopt. 
 Stap 2: Demontage oude kozijnen  Eerst worden de draaidelen en het glas verwijderd waarna het frame van het kozijn doormidden 
 gezaagd wordt zodat ook het kozijn verwijderd kan worden. Alle overgebleven resten worden 
 opgeruimd en de spouw wordt vrij gemaakt.  
 Stap 3: Plaatsing van de kozijnen  Er zijn meerdere mogelijkheden om de kozijnen te plaatsen waarbij montage op kunststof 
 stelkozijnen vaak de beste manier is
. In dat geval wordt eerst het stelkozijn in de spouw geplaatst 
 met behulp van slagpluggen waarna alle ontstane kieren gedicht worden. Vervolgens wordt het 
 kozijn waterpas geplaatst en wordt het goed afgesteld. Daarna wordt er gekit en wordt een kantlat   
 geplaatst die openingen en daarmee tocht moet voorkomen. Als laatste wordt het glas en het
 beslag geplaatst en kan de beschermfolie van het kozijn verwijderd worden. 
 Stap 4: Afwerking van de kozijnen  Voor een perfect resultaat worden uw kozijnen aan de binnen- en buitenzijde afgewerkt. Ook
 worden er vensterbanken en indien gewenst horren geplaatst. Als laatste worden de ramen ook 
 voorzien van slotjes voor de inbraakveiligheid.  
 Stap 5: Opruimen  Onze monteurs zorgen ervoor dat ze alles netjes achterlaten. 
 Stap 6: Eindcontrole  De monteurs doen samen met u een eindcontrole. U kijkt of alles naar wens geplaatst is en of alles 
 naar behoren werkt.

Kosten kunststof kozijnen laten plaatsen

Hoeveel kozijnen moeten er worden geplaatst? Hoe groot zijn de kozijnen? Moet er een steiger aan te pas komen? Hoeveel dagen werk zit erin? Hoeveel monteurs komen uw kozijnen plaatsen?

Dit zijn slechts een aantal vragen die beantwoordt dienen te worden voordat er een schatting van de kosten kan worden gemaakt. Het is dan ook erg lastig om een prijs te noemen die voor elke situatie geldt. Om deze reden werken we bij KozijnPlan dan ook altijd met een aanbieding op maat. Eén van onze adviseurs komt bij u langs voor een adviesgesprek op maat en een visuele inspectie. Op basis hiervan kan onze adviseur bepalen wat de totale kosten zullen zijn. Zo voorkomen we dat u een prijsindicatie krijgt die veel hoger of juist veel lager is dan de uiteindelijke kosten.

Het zal hoe dan ook duurder zijn om uw kozijnen te laten plaatsen dan wanneer u de kozijnen zelf plaatst. De voordelen van het laten plaatsen zijn echter erg groot en voor veel mensen is de keuze dan ook snel gemaakt; zij kiezen voor zekerheid en laten het plaatsen van kozijnen over aan ervaren monteurs.

Kunststof kozijnen laten plaatsen door KozijnPlan

Bij KozijnPlan koopt u uw nieuwe kunststof kozijnen altijd inclusief montage. We werken met VCA gecertificeerde monteurs en plaatsen we zo veel mogelijk op kunststof stelkozijnen (indien de situatie het toelaat). Daarnaast heeft u bij ons 20 jaar garantie en onze service afdeling staat altijd voor u klaar. Denkt u erover om uw kozijnen te laten vervangen door KozijnPlan? U kunt een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs bij u thuis. Zo kunt u alles rustig bespreken en na afloop krijgt u een vrijblijvende aanbieding op maat. 
 

Kunststof kozijnen in verschillende stijlen en kleuren

Wist u dat kunststof kozijnen in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn? Kunststof kozijnen zijn daarmee geschikt voor elke woning! Van een warme houten uitstraling tot een klassieke uitstraling: er is van alles mogelijk! U bepaalt helemaal zelf hoe uw kunststof kozijnen eruit komen te zien. Zo weet u zeker dat de kozijnen perfect aan zullen sluiten bij uw wensen en bij de stijl van uw woning.

Kunststof kozijnen in verschillende stijlen

Elke woning is anders en heeft een andere stijl. Om kunststof kozijnen aan te laten sluiten op deze stijl zijn er verschillende mogelijkheden.

De mogelijkheden om verschillende stijlen te creëren 

 • Soorten kozijnen: het soort kozijn dat u kiest, bepaalt in belangrijke mate de uitstraling. Zo geeft een kozijn met een verdiept profiel de uitstraling van een typisch Hollands kozijn; het raam ligt verder naar binnen. Daarnaast ziet een vlak profiel er meer uit als een blok, dit komt doordat het raam verder naar buiten ligt. Dit zorgt weer voor een compleet andere uitstraling. 
 • Soorten ramen: ook de ramen kiest u helemaal zelf waardoor u ook een eigen stijl kunt creëren. Zo kunt u kiezen voor veel licht en ruimte in uw woning met een groot kozijn met één vast raam. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor verschillende ramen in 1 kozijn, zoals een vast raam in combinatie met een draaikiepraam. Er zijn hierbij veel verschillende mogelijkheden, waardoor u ook hiermee veel kanten op kunt om het raamkozijn geheel naar eigen wens en stijl samen te stellen. 
 • Soorten glas: wilt u gewoon standaard HR++ glas of kiest u liever voor glasornamenten, zoals Satinato of Chinchilla glas, voor wat meer privacy? Ook deze keuze heeft invloed op de stijl van de kunststof kozijnen en ook deze keuze ligt geheel bij u!

Voorbeelden van stijlen voor kunststof kozijnen

Warme houten uitstraling
Veel mensen zijn gecharmeerd van de uitstraling van houten kozijnen, maar vinden dat houten kozijnen te veel nadelen hebben. Zo zijn de houten kozijnen gevoelig voor weersinvloeden en vragen ze om veel onderhoud. Om toch te genieten van de warme uitstraling van houten kozijnen, kunt u nu ook kiezen voor kunststof kozijnen! Het is namelijk ook mogelijk om kunststof kozijnen met houtlook aan te schaffen. De kozijnen worden dan voorzien van een houtnerfeffect. Zo geniet u van de voordelen van kunststof én de uitstraling van hout. 

Klassieke uitstraling voor een jaren 30 woning
Ook voor een jaren 30 woning zijn kunststof kozijnen een goede keuze. Met kunststof kozijnen kan namelijk ook een klassieke uitstraling worden gecreëerd. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zijlichten en glasroedes voor een klassieke uitstraling van uw kunststof kozijnen.

Bent u benieuwd hoe u bovenstaande stijlen of een andere stijl het beste kunt creëren? Onze adviseurs helpen u graag verder!

Kunststof kozijnen in verschillende kleuren

Vroeger waren kunststof kozijnen alleen in de kleuren wit en crème verkrijgbaar, maar tegenwoordig kunt u kiezen voor vrijwel elke RAL-kleur! Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de populaire kleuren antracietgrijs, staalblauw en monumentgroen. Daarnaast zijn ook minder gebruikelijke kleuren als rood, geel en ivoor mogelijk. Natuurlijk kunt u ook nog steeds kiezen voor de kleuren wit en crème!

Voor welke stijl en kleur kunststof kozijnen kiest u?

Bent u er al uit hoe uw kunststof kozijnen eruit moeten zien? Of heeft u nog hulp nodig bij het maken van een goede keuze? Onze adviseurs komen graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat! Zij kunnen u alles vertellen over kunststof kozijnen en de mogelijkheden op het gebied van stijl en kleur. Na afloop van het gesprek doen zij een goede aanbieding op maat; gratis en geheel vrijblijvend!

Plan nu een afspraak in met één van onze adviseurs!
 

Het inmeten van kozijnen

Wanneer u besloten heeft om nieuwe kozijnen te kopen, is de eerste stap het inmeten van de kozijnen. Een belangrijke stap, want bij een verkeerde inmeting kan er uiteindelijk niet goed gemonteerd worden.

Hoe gaat het inmeten van kozijnen precies in zijn werk?

Bij het inmeten van de kozijnen wordt de maat van uw nieuwe kozijnen bepaalt. Dit wordt gedaan door aan de buitenzijde van muur tot muur de maten op te nemen; zowel horizontaal als verticaal. 

Om er zeker van te zijn dat de maat klopt, kan er het beste op meerdere plekken worden gemeten. Hierbij is boven, onder en midden het meest voor de hand liggend. De kleinste maat is hierbij uiteindelijk leidend.  

Hiermee is het inmeten echter nog niet klaar. Bij het verticale inmeten is er vaak nog sprake van een raamdorpel. In dat geval moet er nog één centimeter van de maat af worden gehaald. Daarnaast zal ook de montagewijze nog van invloed zijn op de definitieve maat. Afhankelijk van de gekozen montagewijze zal er namelijk nog één of enkele centimeters van de maat af gehaald dienen te worden.  

Een deskundige inmeting is van groot belang

Het inmeten van de kozijnen lijkt heel simpel, maar dat is niet het geval. Het is een precisiewerkje en vraagt de nodige ervaring en aandacht. Omdat meetfouten voor problemen kunnen zorgen, is een deskundige inmeting van groot belang. 

Kosten besparen door zelf in te meten? 
Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar wordt sterk afgeraden. Zoals al aangegeven is het een precisiewerkje en de kleinste fout kan al leiden tot een verkeerde maat van uw nieuwe kozijnen. Tijdens de montage blijkt dan dat de kozijnen niet passen en dan bent u nog verder van huis én betaalt u veel meer. De kozijnen moeten opnieuw worden ingemeten, de kozijnen worden opnieuw geproduceerd en de montage zal pas later plaats kunnen vinden. 

In de meeste gevallen is het dus verstandig om een professional de kozijnen te laten inmeten. Als u kiest voor kunststof kozijnen inclusief montage doet u er goed aan om ook het inmeten aan hetzelfde bedrijf over te laten. Wanneer één bedrijf zowel het inmeten als de montage regelt, heeft u meer zekerheid. Blijkt bij de montage dat het inmeten onverhoopt toch verkeerd is gegaan, ligt het probleem bij het bedrijf en niet bij u.  

KozijnPlan verzorgt het hele proces voor u!

Bij KozijnPlan willen we kwaliteit leveren en we willen u tijdens het gehele proces zo veel mogelijk ontzorgen. Daarom verzorgen we dan ook het hele traject voor u, van A tot Z. Dit betekent dat ook de inmeting door ons wordt verzorgd. Een deskundige bouwtechnisch inmeter zal bij u langskomen om alles zorgvuldig in te meten en om de wensen nogmaals met u te bespreken. Zo weet u zeker dat uw kozijnen uiteindelijk perfect zullen passen en volledig aan uw wensen voldoen.

Wilt u ook kunststof kozijnen inclusief inmeting en montage?

Vul dan een adviesformulier in en plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs. Na afloop van het gesprek ontvangt u een vrijblijvende aanbieding op maat.
 

Kunststof kozijnen met HR++ glas

Waar er vroeger vaak werd gesproken over enkel glas en dubbel glas, horen we nu veel vaker de termen HR++ en HR+++ glas voorbij komen. HR-glas heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en dat is niet voor niets! Met kunststof kozijnen inclusief HR++ glas geniet u namelijk van zeer aantrekkelijke voordelen. 

Het verschil tussen kunststof kozijnen met HR++ glas en kunststof kozijnen met dubbel glas

Er ontstaat nog wel eens verwarring over de termen dubbel glas en HR++ glas. Veel mensen denken namelijk dat dit hetzelfde betekent, maar het zijn wel degelijk twee verschillende glassoorten. 

HR++ glas is voorzien van een coating, terwijl hier bij dubbel glas geen sprake van is. Verder is ook de ‘vulling’ van het glas anders. Bij HR++ glas wordt de ruimte tussen de glazen opgevuld door (edel) gas, terwijl de ruimte bij het dubbele glas is opgevuld met lucht. Deze twee verschillen zorgen ervoor dat het HR++ glas een betere isolatiewaarde heeft dan dubbel glas. 

Waarom zou u kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ glas?

Kunststof kozijnen met HR++ glas zijn een uitstekende investering. De combinatie van kunststof met HR++ glas zorgt ervoor dat u van veel voordelen kunt genieten tegen een goede prijs.

 • Geniet van de uitstekende warmte- én geluidsisolatie. Het belangrijkste voordeel van kunststof kozijnen met HR++ glas is dat ze beide goed isoleren en dat de combinatie zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor geniet u van een warmer huis tegen lagere energiekosten! Daarnaast zorgt de goede isolatie er ook voor dat geluid wordt gedempt waardoor u minder geluidsoverlast zult ervaren. 
 • De kunststof kozijnen zelf bieden ook interessante voordelen! Daarnaast geniet u met kunststof kozijnen inclusief HR++ natuurlijk ook nog van de voordelen van kunststof zoals het beperkte onderhoud dat ze nodig hebben en de lange levensduur.
 • De waarde van uw woning wordt verhoogd. Zowel de voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben als de voordelen die HR++ glas te bieden hebben, zorgen ervoor dat uw woning meer waard wordt. 
 • U zult meer wooncomfort ervaren. Alle voordelen samen leiden ook nog eens tot een extra voordeel, u ervaart namelijk meer wooncomfort! U geniet van uw warme woning, de besparing op de energiekosten en de vrije tijd die u overhoudt omdat u niet meer hoeft te schilderen. 
Veka kunststof kozijnen inclusief HR++ glas

En waarom dan kiezen voor HR++ glas en niet voor HR+++ glas? 
Naast HR++ glas kennen we ook nog HR+ en HR+++ glas. Net zoals enkel glas minder isoleert dan dubbel glas en dubbel glas op zijn beurt weer minder isoleert dan triple glas is dit bij HR-glas niet anders. Maar waarom zou u dan kiezen voor HR++ glas en niet voor HR+++ glas? Dit heeft met name te maken met de prijs-kwaliteitverhouding. 

HR+++ glas isoleert wel degelijk beter, maar het verschil in isolatie met HR++ glas is gering. Daarnaast werkt deze betere isolatie van HR+++ glas ook alleen als de rest van de woning ook uitstekend geïsoleerd is. Vaak is dit niet het geval, waardoor de kosten van HR+++ glas erg hoog zijn in vergelijking met HR++ glas en de extra voordelen daar niet tegenop wegen. In de meeste gevallen is HR++ glas dus een uitstekende keuze en in de praktijk is dit dan ook het meest gekozen glas. 

Wat kosten kunststof kozijnen met HR++ glas?

Specifieke kosten voor kunststof kozijnen met HR++ glas kunnen we helaas niet geven, ook geen indicatie. Dit komt omdat de kosten afhangen van veel verschillende factoren en we willen u geen vertekend beeld geven van de kosten door een algemene prijs te noemen. Het kan dan namelijk zo zijn dat de prijs in uw situatie en met uw wensen hoger of lager uitvalt.  

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?
Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor het profiel en de manier waarop de kozijnen worden gemonteerd. Een bedrijf dat een A-merk zoals Veka of Schüco levert met montage op kunststof stelkozijnen (indien mogelijk) zal bijvoorbeeld duurder zijn dan een bedrijf dat een B-merk kozijn aanbiedt met stompe montage. 

Bovenstaand voorbeeld geeft alleen een verklaring voor prijsverschillen tussen verschillende kunststof kozijnen bedrijven, maar er zijn meer factoren die meespelen bij het kostenplaatje. Kunststof kozijnen met vaste ramen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan kunststof kozijnen met draaikiepramen en ook de grootte van het kozijn speelt een belangrijke rol bij de prijs.

Wat we wel kunnen zeggen over de kosten van kunststof kozijnen met HR++ glas is dat dit, logischerwijs, duurder is dan kunststof kozijnen met enkel glas of dubbel glas. Daar tegenover staat weer dat het goedkoper is dan kunststof kozijnen met HR+++ glas. Kunststof kozijnen met HR++ glas is echter wel de beste investering, omdat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is.

Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag het onze adviseurs!
Wilt u precies weten wat u kwijt bent aan kunststof kozijnen met HR++ glas? Dan kunt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat plannen met één van onze adviseurs. Tijdens dit adviesgesprek bespreken ze samen met u uw wensen en op basis daarvan komt de adviseur met een aanbieding op maat. Zo weet u precies hoeveel uw kunststof kozijnen met HR++ glas zullen kosten. 

Geniet ook van de voordelen van kunststof kozijnen met HR++ glas

Bent u toe aan nieuwe kozijnen en wilt u ook graag genieten van de voordelen van kunststof kozijnen met HR++ glas? Bij KozijnPlan helpen we u graag verder! Onze topkwaliteit kunststof kozijnen van Veka en Schüco worden standaard voorzien van 24mm HR++ (dubbel gelaagd) glas.  

Voor meer informatie of voor het plannen van een gratis en vrijblijvende afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met ons klantcontactcenter of vul het contactformulier in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld
 

Hefschuifpui en kiepschuifpui: de verschillen uitgelegd

Er wordt veel gesproken over kunststof schuifpuien, maar we horen bij KozijnPlan vaak dat het niet bij iedereen bekend is dat er meerdere soorten schuifpuien zijn. Voordat u een nieuwe schuifpui aanschaft, is het goed om te weten welke soorten er zijn en wat de verschillen precies zijn. Alleen op deze manier kunt u een weloverwogen keuze maken. 

De 2 varianten: een hefschuifpui en een kiepschuifpui 

Bij de meeste leveranciers zult u de keuze hebben tussen een kunststof hefschuifpui of een kunststof kiepschuifpui. Dit zijn namelijk de twee meest gekozen soorten schuifpuien. Het belangrijkste verschil tussen deze twee soorten is de werking van de schuifpui, waarbij de namen van de schuifpuien al veel informatie weggeven. 

Een kunststof hefschuifpui is een schuifpui die door middel van een hefboombeweging kan worden opengeschoven. Het hefboommechanisme in de schuifpui zorgt ervoor dat de schuifpui wordt ‘geheft’ voordat de schuifpui opengeschoven wordt. 

Bij een kiepschuifpui is er geen sprake van een hefboombeweging, maar van een ‘kiepbeweging’. Om de schuifpui te openen dient de hendel naar voren te worden gehaald waarna de schuifpui naar voren gaat (deze wordt als het ware naar binnen gekiept). Daarnaast kan de schuifpui vastgezet worden in de kiepstand, net zoals we ook kennen bij ramen met een kiepstand. 

De verschillen tussen een hefschuifpui en kiepschuifpui op een rij

 • Het bedieningsgemak: het openschuiven van de hefschuifpui gaat een stuk lichter en gemakkelijker dan het openschuiven van de kiepschuifpui. 
 • De mogelijkheden voor de grootte: voor de hefschuifpui zijn alle gewenste afmetingen mogelijk, terwijl de kiepschuifpui maximale afmetingen heeft. 
 • De posities van de schuifpui: een hefschuifpui kan ik elke gewenste positie worden gezet. De kiepschuifpui daarentegen kan enkel op de kiepstand of volledig open.
 • Met of zonder drempel? Bij een hefschuifpui is er geen sprake van een drempel en bij de kiepschuifpui is dat wel het geval. 
 • Het onderhoud: met een schuifpui van kunststof heeft u het minste onderhoud. Een kunststof hefschuifpui vraagt daarnaast minder onderhoud dan een kunststof kiepschuifpui.
 • De prijsverschillen: een hefschuifpui is duurder in aanschaf dan een kiepschuifpui. 

De verschillen nader toegelicht 

Het bedieningsgemak van de schuifpui
Het hefboommechanisme van de hefschuifpui zorgt ervoor dat het openschuiven erg licht gaat. De hefboom doet namelijk in principe het zware werk waarna de schuifpui vervolgens eenvoudig opengeschoven kan worden. Bij de kiepschuifpui dient het ‘zware werk’ zelf gedaan te worden met het bedienen van de hendel. Dit gaat daardoor een stuk zwaarder en kan voornamelijk een probleem zijn voor jonge kinderen en ouderen. 

De mogelijkheden voor de grootte van de schuifpui 
Voor een hefschuifpui kiest u zelf de breedte en u kunt daarnaast ook kiezen voor het aantal delen waaruit de schuifpui moet bestaan. Een kiepschuifpui daarentegen kan maximaal 3 meter breed zijn. Hierdoor is de kiepschuifpui niet geschikt voor elke situatie. 

De posities van de schuifpui
De hefschuifpui kan bij het openschuiven op elke gewenste positie worden vastgezet. Voor de kiepschuifpui zijn er twee standen: de kiepstand en volledig open. 

Schuifpui met of zonder drempel?
Of er sprake is van een drempel heeft te maken met de rails van de schuifpui. Voor een hefschuifpui geldt dat de rails op gelijke hoogte van de vloer zit waardoor er geen drempel is. Bij de kiepschuifpui is er wél sprake van een drempel, omdat de rails niet in de vloer kan worden gemonteerd. 

Het onderhoud van de schuifpui
Allereerst zal het materiaal van de schuifpui in belangrijke mate de hoeveelheid onderhoud bepalen. Kunststof is daarbij een betere keuze dan hout of aluminium, omdat kunststof het minste onderhoud nodig heeft. Dit geldt dus ook voor een kunststof hefschuifpui en een kunststof kiepschuifpui. Bij een kiepschuifpui is er echter nog wel sprake van wat extra onderhoud. Dit heeft te maken met het systeem van de kiepschuifpui. De schuifpui wordt namelijk niet volledig ondersteund wanneer deze geopend is. 

De prijsverschillen 
Natuurlijk is ook het prijsverschil belangrijk. Over het algemeen is de hefschuifpui duurder dan de kiepschuifpui. De prijs is echter ook afhankelijk van de keuzes die u maakt met betrekking tot de schuifpui, zoals de afmetingen en de montagewijze. 

En wat is de beste keuze? Een hefschuifpui of een kiepschuifpui? 

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van uw eigen wensen en uw situatie, maar over het algemeen kan gezegd worden dat de hefschuifpui de beste keuze is. Deze heeft namelijk de beste en meeste voordelen te bieden ten opzichte van de kiepschuifpui. De prijs van de hefschuifpui ligt wel hoger, maar dit is te verklaren door de verschillen in de twee schuifpuien. Voor veel mensen zijn de voordelen doorslaggevend en wordt er, ondanks de hogere prijs, gekozen voor de hefschuifpui. 

Een kunststof hefschuifpui koopt u bij KozijnPlan

Bij KozijnPlan kunt u terecht voor een kunststof hefschuifpui. Wilt u graag een kunststof schuifpui maar heeft u het geld even niet voorhanden? Dat is geen probleem! Bij KozijnPlan kunt u namelijk ook in maandelijkse termijnen betalen. Voor meer informatie en een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat kunt u telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

20 Sep

Sinds 1 januari 2021 is er kunststof kozijnen subsidie beschikbaar via de ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame energie en Energiebesparing).

6 Sep

Van hoogrendementsglas (HR-glas) bestaat vaak onterecht het beeld dat dit glas niet mag beslaan.

23 Aug

Zodra u heeft besloten dat het tijd is voor nieuwe kozijnen begint de zoektocht naar informatie en bedrijven.