Kunststof kozijnen merken

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor kunststof kozijnen bent u er nog niet. Er zijn namelijk heel veel kunststof kozijnen merken waaruit u kunt kiezen. Wat zijn de verschillen tussen deze merken en welke is de beste keuze in uw situatie? We zetten het graag voor u op een rijtje.

Van onbekende merken tot klasse A-merken

Het aanbod van kunststof kozijnen merken is erg groot. Er is echter wel een duidelijk verschil te zien. Een aantal merken zijn erg onbekend en worden ook niet veel verkocht en er zijn een aantal grote bekende merken die kunststof kozijnen leveren voor een groot deel van de markt. Deze grote bekende merken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid en worden beschouwd als de topmerken van de kunststof kozijnen markt. Het gaat hierbij om kunststof kozijnen van de merken Weru, Schüco, Gayko, Finstral en Veka.

Deze topmerken leveren hoogwaardige kwaliteit en logischerwijs ligt de prijs daardoor ook hoger dan voor andere merken. De prijs-kwaliteitverhouding is echter erg goed. 

 • Weru kunststof kozijnen
  Bij dit merk staat de uitstraling van de kunststof kozijnen centraal. Weru heeft een breed assortiment waardoor er veel mogelijkheden zijn. De profielen zitten technisch goed in elkaar, maar dit is niet waar het merk in uitblinkt. Zo wordt het kozijn bijvoorbeeld wel verstevigd om de veiligheid te verbeteren, maar het kozijn is slechts voor een gedeelte verstevigd en niet over de hele breedte.
 • Schüco kunststof kozijnen 
  Dit is één van de grootste kozijnen leveranciers ter wereld en is ook één van de marktleiders in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat Schüco het meest bekende kunststof kozijnen merk is. Kwaliteit staat voorop bij Schüco en de kunststof kozijnen voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen. Met name op het gebied van isolatie, veiligheid en duurzaamheid blinkt het merk uit. 
 • Gayko kunststof kozijnen
  Ook bij Gayko staat kwaliteit hoog in het vaandel en daar ligt dan ook de focus op. Echter geldt ook hier dat het kozijn bijvoorbeeld niet over de hele breedte verstevigd is, maar slechts voor een klein deel. Daarnaast is de prijs van dit merk ook erg hoog en daarmee is de prijs-kwaliteitverhouding minder gunstig. 
 • Finstral kunststof kozijnen
  Dit is een van de merken die wat minder bekend is, maar die wel degelijk tot de betere merken behoort. De focus van Finstral ligt vooral op functionaliteit, uitvoering en uitstraling. Ook hier is de kwaliteit van groot belang en Finstral laat de kwaliteit dan ook door onafhankelijke bedrijven testen.  
 • Veka kunststof kozijnen
  Een van de andere marktleiders van Nederland op het gebied van kunststof kozijnen is het merk Veka. Bij Veka staat ontwikkeling al jarenlang centraal. Veka is er constant op gericht om de kozijnen te verbeteren en hierdoor voldoen de kunststof kozijnen dan ook altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarnaast speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol bij Veka, de oude kunststof kozijnen worden volledig hergebruikt.  

Voor welk merk kiest u?

Vindt u isolatie belangrijk of juist uitstraling? En kiest u voor een duurzaam profiel of vindt u de prijs erg belangrijk? U kunt de verschillende merken vergelijken op de punten die u het belangrijkst vindt en op basis daarvan uw keuze maken. 

Bovenstaande merken leveren allemaal kwaliteit, maar alleen Veka en Schüco staan bekend als echte klasse A merken die topkwaliteit leveren en uitstekend scoren op belangrijke kenmerken zoals isolatie en duurzaamheid. In alle gevallen zijn Schüco kunststof kozijnen of Veka kunststof kozijnen dan ook een goede keuze!

Waar koop ik het juiste kunststof kozijnen merk?

De kunststof kozijnen merken worden door verschillende aanbieders verkocht. Het merk, bijvoorbeeld Veka, maakt een kunststof kozijnprofiel en verkoopt dit vervolgens aan een kunststof kozijnen bedrijf. Dit bedrijf moet de profielen nog verwerken voordat het bij u als klant terecht komt. Ook de keuze voor een bedrijf is dus erg belangrijk. Het kozijnprofiel kan namelijk nog zo goed zijn, als het kunststof kozijnen bedrijf het profiel niet op de juiste manier verwerkt gaat de kwaliteit verloren.

Het is dus belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken op een aantal punten. Belangrijke punten hierbij zijn onder andere de montagewijze en het hang- en sluitwerk. Dit draagt namelijk in belangrijke mate bij aan de uiteindelijke kwaliteit van de kunststof kozijnen. Daarnaast is het ook goed om naar de garantie- en betalingsvoorwaarden te kijken. 

Schüco en Veka kunststof kozijnen van KozijnPlan

U kunt bij KozijnPlan terecht voor de topmerken Schüco en Veka. Onze VCA gecertificeerde monteurs monteren de kunststof kozijnen op stelkozijnen en conform de bekende richtlijnen. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit! U heeft de mogelijkheid om in termijnen te betalen en u betaalt pas ná montage. Daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op 20 jaar garantie. Wilt u een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat? Neem dan contact met ons op voor een adviesgesprek op maat met een van onze adviseurs.
 

Subsidie voor kunststof kozijnen in 2021

Net als voorgaande jaren is er ook in 2021 weer subsidie beschikbaar voor isolerende kunststof kozijnen met isolerend HR-glas. Voor dit jaar kunt u de subsidie aanvragen via de ISDE: Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing.

De Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE)

De ISDE is een subsidie vanuit de overheid die duurzamer wonen moet stimuleren. Deze subsidieregeling is al een langere periode beschikbaar, maar is pas sinds 2021 uitgebreid met subsidie voor isolatiemaatregelen. Wanneer u dus bijvoorbeeld uw gevel, muur of dak isoleert kunt u hiervoor subsidie aanvragen bij de ISDE. Andere maatregelen waarvoor u de subsidie kunt aanvragen zijn bijvoorbeeld het aanschaffen van een zonneboiler of warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Wanneer u (isolatie)maatregelen laat uitvoeren en hiervoor subsidie wilt aanvragen, zijn er een aantal belangrijke voorwaarden:

 • U dient minimaal 2 (isolatie)maatregelen te laten uitvoeren die onder de ISDE vallen.
 • De woning waar u de maatregelen laat uitvoeren is uw hoofdverblijf en u bent eigenaar van de woning.
 • De maatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil. 
 • De maatregelen zijn uitgevoerd door een bedrijf.
 • De uitgevoerde maatregelen voldoen aan de minimum waarden. Zo dient u voor HR++ glas minimaal 10 m2 glas te vervangen om voor de subsidie in aanmerking te komen. 

Bovenstaande voorwaarden betreffen slechts enkele belangrijke voorwaarden. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke maatregelen en de voorwaarden kunt u de website van de RVO raadplegen. 

Hoe kunt u de subsidie aanvragen?

Als de maatregelen zijn uitgevoerd en aan alle voorwaarden wordt voldaan, kunt u via de website van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) de subsidie aanvragen. De subsidie kan aangevraagd worden vanaf het moment dat de maatregelen zijn uitgevoerd tot 12 maanden ná de uitvoering. 

Kies voor kunststof kozijnen met HR++ glas van KozijnPlan

Kunststof kozijnen van KozijnPlan in combinatie met HR++ glas beschikken over uitstekende isolatiewaardes en komen daarom in aanmerking voor de subsidie. Als u daarnaast nog één andere maatregel laat uitvoeren, kunt u dus al subsidie aanvragen! Wilt u meer informatie en een vrijblijvende aanbieding op maat voor nieuwe kunststof kozijnen ontvangen? Dan kunt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs
 

Openingstijden einde van het jaar 2020

Het jaar 2020 is bijna voorbij en dat betekent dat de feestdagen er ook weer aankomen. KozijnPlan hanteert in deze periode aangepaste openingstijden.

Wij zijn gesloten vanaf dinsdag 22 december tot en met vrijdag 1 januari. 
Wilt u in deze periode een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen aanvragen? Dan kunt u een contactformulier invullen. We nemen dan na de vakantie zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Vanaf maandag 4 januari staan we weer voor u klaar. U kunt ons dan weer telefonisch bereiken van 09:00 uur tot 20:30 uur. 

De medewerkers van KozijnPlan wensen u fijne feestdagen en een goed en vooral gezond 2021! 

Openingstijden KozijnPlan einde van het jaar 2020

 

Lekt uw woning ook warmte?

U zult het misschien niet altijd meteen merken, maar het kan zomaar zijn dat ook uw woning warmte lekt. Veel woningen zijn namelijk niet goed geïsoleerd en daardoor kan de warmte in uw woning gemakkelijk ontsnappen. 

Een slechte isolatie zorgt voor onnodig hoge stookkosten

Niets is vervelender dan een koude woning. U kunt de verwarming dan nog zo hoog zetten, maar in een slecht geïsoleerde woning is het moeilijk om de gewenste warmte te krijgen. De tocht en kou komen binnen via de kleine kieren en gaten en de gestookte warmte verdwijnt door die openingen. U kunt in dat geval wel blijven stoken, maar het is erg moeilijk om dan de warme woning te krijgen die u wenst.

Het is erg vervelend dat uw woning koud is door de slechte isolatie, maar dat is niet het enige nadeel. Een ander belangrijk bijkomend nadeel is dat u door de slechte isolatie ook nog eens onnodig hoge kosten heeft voor het stoken. Investeren in een verbeterde isolatie is natuurlijk niet goedkoop, maar u kunt uiteindelijk dus ook veel geld besparen!

Hoe isoleer ik mijn woning?

Er zijn meerdere manieren om uw woning te isoleren. Zo kunt u bijvoorbeeld de vloer, de muren of het dak isoleren. Daarnaast is ook het vervangen van ramen, deuren en kozijnen een goede stap om uw woning beter te isoleren.

Uitstekende isolatie met kunststof kozijnen en deuren
Kunststof kozijnen en deuren staan bekend om de uitstekende isolatiewaardes. Met name als u verouderde of kapotte kozijnen en deuren heeft zult u een groot verschil merken als u nieuwe kunststof kozijnen en deuren aanschaft. Dit geldt niet alleen voor verouderde kozijnen van bijvoorbeeld hout, maar ook voor oude kunststof kozijnen. De kozijnen zijn de afgelopen jaren namelijk sterk verbeterd en isoleren tegenwoordig veel beter dan dat ze vroeger deden. In combinatie met HR++ glas geniet u helemaal van een optimale isolatie!

Subsidie voor het isoleren van uw woning
Het isoleren van woningen wordt gestimuleerd door de overheid en het is daarom in veel gevallen ook mogelijk om een subsidie aan te vragen. Wanneer u besluit om uw woning te isoleren met isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas kunt u voor maatregelen die in 2020 zijn uitgevoerd de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aanvragen. De subsidie voor isolatiemaatregelen zal in 2021 overlopen in de ISDE. 

Isolerende kunststof kozijnen van KozijnPlan al vanaf €39,- per maand!

Bij KozijnPlan staat kwaliteit voorop en daarom werken we alleen met de kwaliteitsmerken Schüco en Veka. Zowel de kozijnprofielen van Schüco als van Veka beschikken over uitstekende isolatiewaarden en zijn daarom uitermate geschikt om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren. Bij KozijnPlan monteren we onze kozijnen ook nog eens op stelkozijnen waardoor de isolatiewaarde beter gewaarborgd blijft én uw kozijnen worden voorzien van het isolerende HR++ glas. 

Daarnaast begrijpen we bij KozijnPlan dat kunststof kozijnen ondanks de vele voordelen soms nog een te grote investering zijn. Toch is het in veel gevallen wel zinvol om te investeren in kunststof kozijnen, omdat u daarmee uiteindelijk ook geld bespaart én u kun genieten van meer wooncomfort. Om de financiële uitgave te beperken, kunt u bij KozijnPlan maandelijks betalen en kunt u al vanaf €39,- per maand nieuwe kunststof kozijnen en deuren aanschaffen.

Wilt u meer informatie of wilt u een geheel vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs? U kunt ons bellen of een adviesformulier invullen en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 
 

Kunststof kozijnen zonder aanbetaling

Wij vinden het belangrijk dat u als klant geen risico loopt bij de aankoop van kunststof kozijnen en daarom betaalt u bij ons pas ná montage. Hierdoor kunt u met een gerust hart uw nieuwe kunststof kozijnen kopen zonder dat u een groot financieel risico hoeft te nemen in deze onzekere tijden. 

U loopt geen risico! 

Wanneer u wél een aanbetaling doet voor uw nieuwe kunststof kozijnen loopt u een aantal grote risico’s:

 1. U kunt het bedrijf niet meer bereiken na de aanbetaling. 
  Het komt nog wel eens voor dat er een aanbetaling is gedaan, maar dat het bedrijf vervolgens nergens meer op reageert. Als het helemaal niet meer lukt om contact te krijgen, bent u dus uw aanbetaling kwijt zonder dat het bedrijf kozijnen heeft geleverd.
 2. U heeft een aanbetaling gedaan, maar het bedrijf gaat failliet.
  Ook in dit geval heeft u geen nieuwe kozijnen én u bent in veel gevallen uw aanbetaling kwijt. 
 3. De producten worden geleverd en gemonteerd, maar niet volgens afspraak.
  Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er compleet andere kozijnen worden gemonteerd of dat er een andere montagewijze wordt toegepast dan is afgesproken. Ook dan heeft u al een flink bedrag betaald en is het vervolgens vaak moeilijk om dit onderling op te lossen. 
 4. De geleverde kwaliteit laat te wensen over.
  Het kan ook voorkomen dat de kwaliteit te wensen overlaat en zelfs zo slecht is dat u er eigenlijk niet voor wil betalen. Ook in dit geval bent u door de aanbetaling al een flink geldbedrag kwijt en het is dan zeer moeilijk om dit bedrag nog terug te krijgen. 

Een aanbetaling is een flinke investering, het bedrag kan oplopen tot wel 50% van de aanschafwaarde. In het ergste geval bent u dit geldbedrag dus helemaal kwijt zonder dat er ook maar iets is geleverd of gemonteerd. Wij adviseren dan ook altijd om voor een bedrijf te kiezen dat zonder aanbetaling werkt. Ook bij KozijnPlan werken we zonder aanbetaling, waardoor u bovenstaande risico’s kunt vermijden.

Hoe kan het dat sommige bedrijven zonder aanbetaling werken?

Wanneer u nieuwe kunststof kozijnen wilt kopen en online op zoek gaat naar geschikte bedrijven ziet u dat er in veel gevallen met een aanbetaling gewerkt wordt. Er zijn echter ook een paar bedrijven te vinden die zonder aanbetaling werken, maar hoe kan dit? 

Veel bedrijven geven aan dat ze met aanbetalingen werken, omdat ze zelf ook geld nodig hebben om de kozijnen te bestellen en voor u aan het werk te gaan. Dit klopt ook, want ook voor leveranciers zijn de kozijnen een grote uitgave. Het is echter wel zo dat een financieel gezond bedrijf ook zonder aanbetaling in staat is om de kozijnen te bestellen en het traject voor u in gang te zetten. 

Als bedrijven zonder aanbetaling werken, is het dus vaak ook een goed teken: het bedrijf is financieel gezond en heeft de zaken op orde. Hierdoor heeft u ook een grote kans dat u met een betrouwbare leverancier in zee gaat. 

Gratis adviesgesprek en een vrijblijvende aanbieding op maat 

Naast dat wij bij KozijnPlan zonder aanbetaling werken, kunt u bij ons ook gratis een adviesgesprek op maat inplannen met één van onze adviseurs. Tijdens dit gesprek kunnen onze adviseurs u van alles vertellen over onze producten, beantwoorden zij al uw vragen en bespreken ze uw wensen voor uw woningrenovatie. Aan het eind van het gesprek ontvangt u een geheel vrijblijvende aanbieding op maat. U zit dus nog nergens aan vast!

Voor een gratis adviesgesprek op maat kunt u bellen of u vult ons contactformulier in en dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen. 
 

Vergelijking kunststof en aluminium kozijnen

Zodra u toe bent aan nieuwe kozijnen dient u ook een afweging te maken tussen de verschillende materialen. Twijfelt u nog tussen kunststof kozijnen en aluminium kozijnen? Wij helpen u graag verder door een vergelijking te maken tussen deze twee soorten. 

Wat zijn precies de verschillen tussen kunststof en aluminium kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan aluminium kozijnen
Als het gaat om de prijs is er een groot verschil tussen kunststof en aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn namelijk aanzienlijk duurder dan kunststof kozijnen. De prijs van aluminium kozijnen ligt vaak tot wel 30% hoger. 

Zowel kunststof kozijnen als aluminium kozijnen zijn onderhoudsvriendelijk
Wat betreft het onderhoud kan er gezegd worden dat beide soorten onderhoudsvriendelijk zijn. Beide kozijnen zijn goed bestand tegen weersinvloeden en hoeven niet geschilderd te worden. Simpelweg 1x per jaar schoonmaken met een eenvoudig sopje is al voldoende om de uitstraling van de kozijnen mooi te houden. 

Voor aluminium kozijnen geldt echter wel dat ze een stuk minder onderhoudsvriendelijk zijn voor huizen dichtbij de kust. De aluminium kozijnen zijn dan wel bestand tegen gewone weersinvloeden, maar ze zijn niet goed bestand tegen de invloeden van de zee. Kunststof kozijnen hebben dit probleem niet. 

Kunststof kozijnen isoleren beter dan aluminium kozijnen
De slechte isolatie van de oude kozijnen is vaak één van de belangrijkste redenen om de oude kozijnen te vervangen. Bij het zoeken naar nieuwe geschikte kozijnen is de isolatiewaarde dan ook erg belangrijk. Hierbij geldt: hoe lager de isolatiewaarde, hoe beter het kozijn isoleert. De isolatiewaarde van de kozijnen is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het materiaal, maar ook van het merk en de glaskeuze. Hierdoor kan de isolatie per kozijn dus weer verschillend zijn. Over het algemeen kan er gezegd worden dat de isolatiewaarde van kunststof kozijnen tussen de 1 en 2 W/m2K ligt. De isolatiewaarde van aluminium kozijnen is daarentegen gemiddeld tussen de 1,8 en 2,7 W/m2K. 

Beide soorten kozijnen hebben hun eigen kenmerkende uitstraling
De uitstraling van kozijnen is grotendeels een kwestie van smaak. Kunststof kozijnen hebben een natuurlijke uitstraling en voldoen aan de uitstraling van typische Nederlandse kozijnen. Ze passen dan ook bij elk type woning. Aluminium kozijnen hebben daarentegen een moderne uitstraling. Deze moderne uitstraling werkt echter slechts bij een beperkt aantal woningen. Bij de meeste woningen zien aluminium kozijnen er eerder goedkoop dan modern uit. 

Daarnaast zijn de kozijnen natuurlijk wel deels aan te passen naar uw smaak. Zo kunt u bij zowel aluminium als kunststof kozijnen kiezen voor de kleur die het beste bij uw woning past. Daarnaast is het bij kunststof kozijnen zelfs mogelijk om te kiezen voor een houtlook. Hierdoor geniet u van de voordelen van kunststof, maar dan met de uitstraling van hout!

Kunststof kozijnen hebben een langere levensduur dan aluminium kozijnen
Ook de levensduur is van belang als u nieuwe kozijnen gaat kiezen. U wilt natuurlijk niet dat de kozijnen al na een korte periode vervangen moeten worden. Kunststof kozijnen gaan aanzienlijk langer mee dan aluminium kozijnen. Voor kunststof kozijnen geldt dat de gemiddelde levensduur 50 tot 70 jaar is en voor aluminium geldt een gemiddelde levensduur van 40 jaar. 

Veilig wonen met zowel kunststof als aluminium kozijnen
Zowel aluminium als kunststof kozijnen zijn erg veilig. De stabiliteit van kunststof kozijnen is uitstekend doordat het kozijn met staal wordt versterkt. Daarnaast zijn ze ook nog eens inbraakveilig en ze werken brandvertragend. Ook aluminium kozijnen hebben een goede stabiliteit en zijn brand- en inbraakwerend. 

Voor duurzame kozijnen kiest u voor kunststof kozijnen
De duurzaamheid van kozijnen kan worden bepaald aan de hand van het productieproces, het onderhoudsproces en de mogelijkheid tot recyclen. Het productieproces voor beide soorten kozijnen is in de loop van de jaren steeds verder verduurzaamd. Daarnaast hebben zowel aluminium als kunststof kozijnen vrijwel geen onderhoud nodig, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Als laatste zijn beide materialen ook te recyclen, al is dit voor kunststof kozijnen wel gemakkelijker en goedkoper. Al met al zijn kunststof kozijnen de beste keuze als u wilt kiezen voor duurzame kozijnen. 

Kiest u ook voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig veruit het populairst; steeds meer mensen zien de grote voordelen van kunststof en willen ook genieten van kunststof kozijnen. Kiest u ook voor kunststof kozijnen? Dan bent u bij KozijnPlan aan het juiste adres!

Onze kunststof kozijnen zijn van uitstekende kwaliteit en we kunnen dan ook met een gerust hart 20 jaar garantie bieden. Daarnaast heeft u bij ons ook nog eens de mogelijkheid om in maandelijkse termijnen te betalen. Voor een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs en een vrijblijvende aanbieding op maat kunt u ons bellen of het contactformulier invullen
 

Kunststof kozijnen hele huis

Wanneer (een deel van) uw huidige kozijnen aan vervanging toe zijn, kunt u ervoor kiezen om slechts een aantal kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen of u kunt kiezen voor nieuwe kunststof kozijnen voor het hele huis. In de praktijk blijkt dat er veel mensen zijn die in eerste instantie graag een deelrenovatie willen uitvoeren en dus maar een deel van de kozijnen vervangen. In veel gevallen heeft het echter veel voordelen om meteen alle kozijnen te vervangen en dus te kiezen voor nieuwe kunststof kozijnen voor het hele huis. 

Waarom alle kozijnen tegelijk vervangen? 

Er zijn meerdere redenen om alle kozijnen van uw huis in één keer te vervangen. Kunststof kozijnen hebben namelijk vele voordelen te bieden, maar u geniet pas optimaal van deze voordelen als u kunststof kozijnen in uw hele huis heeft.

Zo hebben kunststof kozijnen bijvoorbeeld zeer goede isolatiewaardes. Met kunststof kozijnen is uw woning dan ook beter geïsoleerd en krijgt uw woning een beter energielabel. Een ander groot bijkomend voordeel is dat u daardoor enorm kunt besparen op de energiekosten! Als u ervoor kiest om slechts een aantal kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen kunt u natuurlijk ook genieten van bovenstaande voordelen, maar wel in mindere mate. De andere kozijnen hebben dan namelijk nog wel een slechtere isolatiewaarde en zullen ervoor zorgen dat er alsnog veel kostbare warmte verloren gaat. Door alle kozijnen tegelijk te vervangen bespaart u dus optimaal op de energiekosten en is uw investering dus ook snel terugverdiend. 

Daarnaast is ook het onderhoudsvrije aspect van kunststof kozijnen een groot voordeel. Veel mensen kiezen dan ook voor kunststof kozijnen om deze reden. Als u dan besluit om slechts een deel van de kozijnen te vervangen, geniet u ook maar voor een deel van de verminderde onderhoudswerkzaamheden en heeft u dus alsnog het probleem dat de andere kozijnen wél om veel onderhoud vragen. 

Verder zorgen kunststof kozijnen ervoor dat uw woning weer een nieuwe uitstraling krijgt. Als u slechts een deel van de kozijnen vervangt, zal ook slechts een deel van uw woning een mooie nieuwe uitstraling krijgen. Daarnaast zult u bij een deelrenovatie ook niet snel kiezen voor kunststof kozijnen in een andere kleur of stijl dan de huidige kozijnen, omdat het dan niet meer bij elkaar past. Dit is wel goed mogelijk als u ervoor kiest om alle kozijnen te vervangen.

Wilt u optimaal profiteren van de voordelen? Kies dan ook voor kunststof deuren!

Voor de oude kozijnen geldt hetzelfde als voor de oude deuren. De oude deuren zullen bijvoorbeeld ook slechtere isolatiewaardes hebben en ervoor zorgen dat u niet optimaal kunt genieten van de voordelen van kunststof kozijnen. U doet er daarom goed aan om ook na te denken om de voor- en achterdeur te vervangen door een kunststof voor- en achterdeur als u heeft besloten om nieuwe kunststof kozijnen voor het hele huis aan te schaffen. 

Wat kosten kunststof kozijnen voor een heel huis?

Dit is een vraag die natuurlijk meteen bij u opkomt en dat is heel begrijpelijk. Het is echter wel erg lastig om een schatting van de kosten te geven zonder dat we uw woning hebben gezien en zonder dat we weten wat uw wensen precies zijn. Gaat het bijvoorbeeld om een vrijstaand huis of een rijtjeswoning? Kiest u voor Veka of voor Schüco kozijnen? Wilt u een vast raam of een draaikiepraam? Dit zijn slechts een paar zaken die een belangrijke rol spelen bij de kosten. 

Om een goede aanbieding te kunnen doen werken we bij KozijnPlan daarom met adviseurs. Voor een aanbieding op maat komt er een adviseur bij u langs voor een adviesgesprek. Hij bespreekt samen met u uw wensen en doet een visuele inspectie van uw woning. Op basis hiervan kunnen we bepalen wat de kosten zullen zijn voor uw specifieke situatie. 

Het is natuurlijk wel bekend dat kunststof kozijnen niet goedkoop zijn. Heeft u het geld niet voorhanden en is dat de reden dat u niet alle kozijnen wilt vervangen maar slechts een deel van de kozijnen? Dan kunt u er ook voor kiezen om maandelijks te betalen via ons KozijnPlan. Vanaf €39,- per maand heeft u al nieuwe kunststof kozijnen voor uw hele woning!

Wilt u een vrijblijvende aanbieding op maat?

Hiervoor kunt u een afspraak maken met een van onze adviseurs. U kunt een formulier invullen en we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. 
 

De herfst door met kunststof kozijnen

De herfst is meestal dé periode waarin bewoners erachter komen dat de huidige kozijnen en deuren enige gebreken tonen. Het lekkere warme weer van de zomer maakt plaats voor de kou, regen en wind die de herfst met zich meebrengt. Iedereen zit weer binnen en veel mensen komen er op dat moment achter dat het toch wel erg koud is in huis en dan moet de winter nog komen. Oftewel, het is tijd om de oude kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen zodat u in de herfst kunt genieten van een hoog wooncomfort.  

Wanneer dienen de kozijnen vervangen te worden?

Vaak komen in de herfst de problemen met oude kozijnen naar voren. Dit betreffen vaak de volgende problemen, de kozijnen:

 • sluiten niet meer goed;
 • hebben nog enkel glas;
 • isoleren niet meer goed waardoor u veel tocht en kou in huis ervaart;
 • zijn kapot en/of verweerd en daardoor erg onveilig.

U kunt uw kozijnen het best laten vervangen als u bovenstaande problemen ervaart met uw huidige kozijnen.

Tocht en kou in huis kent meerdere oorzaken
Het meest voorkomende en een erg vervelend probleem is de hoeveelheid kou en tocht die via de kozijnen binnendringt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw kozijn niet meer goed sluit. In dat geval komt er natuurlijk gemakkelijk buitenlucht naar binnen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat uw kozijn nog over enkel glas beschikt en dit draagt niet bij aan een goede isolatiewaarde. Ook blijkt vaak dat de kozijnen vroeger van mindere kwaliteit waren en dat ze na verloop van tijd ook steeds minder goed isoleren. Door deze slechte isolatiewaardes zal het moeilijk zijn om de koude lucht buiten en de warme lucht binnen te houden. 

Doordat er tocht en kou uw woning binnendringt via de kozijnen is uw woning erg koud en om het enigszins aangenaam warm in huis te hebben, moet u uw verwarming op de hoogste stand zetten. Hierdoor zullen ook de energiekosten hoog oplopen. 

Onveilige kozijnen
Oude kozijnen zijn vaak ook onveilig. Door ouderdom zijn de kozijnen kapot of raken ze verweerd en zijn ze niet meer van voldoende kwaliteit. Hierdoor is het voor een inbreker erg eenvoudig om via de kozijnen en ramen uw woning binnen te dringen. Dit komt met name voor in de donkere periodes, zoals de herfst en winter. 

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen staan bekend om de zeer goede isolatiewaardes die ze te bieden hebben. Wanneer u kunststof kozijnen combineert met het zeer goed isolerende HR++ glas heeft u een zeer goed isolerend geheel. Hierdoor zult u geen tocht en kou meer in huis ervaren en is ook de hoge energierekening verleden tijd, u zult namelijk aanzienlijk gaan besparen op de energiekosten. 

Daarnaast neemt ook de inbraakveiligheid toe met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben een goede wanddikte, zijn erg stevig en worden ook nog eens versterkt met een stalen frame. Zo wordt het voor een inbreker erg moeilijk om nog binnen te komen en bent u veiliger in de donkere dagen. Kunststof kozijnen van KozijnPlan voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en ons hang- en sluitwerk is door SKG gecertificeerd als zwaar inbraakwerend. 

Wilt u ook goed de herfst door met kunststof kozijnen?

Vul dan nu een contactformulier in en maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zo loopt u volgend jaar niet weer tegen hetzelfde probleem aan en kunt u meteen genieten van en lekker warm huis. 
 

Roto en Führ hang- en sluitwerk voor kunststof kozijnen en deuren

Niet alleen de kwaliteit van de kozijnen en deuren zelf is van belang, het is ook belangrijk dat het hang- en sluitwerk van voldoende kwaliteit is. Wanneer u van plan bent om nieuwe kozijnen te kopen doet u er dus goed aan om niet alleen te kijken naar de kozijnen die het bedrijf levert, maar ook naar het hang- en sluitwerk dat zal worden gebruikt.

Wat is het hang- en sluitwerk?

Bij hang- en sluitwerk wordt er al snel alleen gedacht aan sloten. Dit valt er inderdaad ook onder, maar vaak wordt vergeten dat het meer dan alleen sloten betreft. In principe kan er gezegd worden dat het hang- en sluitwerk alles is wat nodig is om kozijnen en deuren goed te laten functioneren. Oftewel; het hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat alles goed vastzit en ook vast blijft zitten, dat de kozijnen en deuren goed af te sluiten zijn én dat ze veilig zijn. Dit betekent dat ook scharnieren en de diverse bedieningsmechanismen bij het hang- en sluitwerk van de kozijnen en deuren horen. 

Belangrijk om te weten is dat er ook wel eens een andere benaming wordt gebruikt voor het hang- en sluitwerk. De termen ‘beslag’ en ‘vulling’ worden ook vaak gebruikt als men het heeft over hang- en sluitwerk. 

Ga voor kwaliteit met Roto en Führ hang- en sluitwerk

Er zijn verschillende soorten hang- en sluitwerk en er zijn ook verschillende soorten merken. Bij KozijnPlan werken met de merken Roto en Führ.

Zowel Roto als Führ beslag worden al vele jaren gemaakt en ze staan bekend om de hoogstaande Duitse kwaliteit die ze leveren. Het zijn een van de meest bekende merken voor hang- en sluitwerk en ze zijn continu bezig om de kwaliteit van hun producten te verbeteren. Het is dan ook niet voor niets dat Roto en Führ niet alleen een van de grootste spelers op de markt zijn, maar ook tot de beste spelers in de markt behoren.

Veiligheid dankzij gecertificeerd hang- en sluitwerk

Naast het feit dat hang- en sluitwerk dus belangrijk is voor het functioneren van de kozijnen en deuren draagt het hang- en sluitwerk ook in belangrijke mate bij aan de veiligheid. Kunststof kozijnen en deuren kunnen namelijk nog zo stevig en veilig zijn, maar zonder goed hang- en sluitwerk zal het voor een inbreker erg eenvoudig zijn om binnen te komen. Andersom geldt dit ook. De kozijnen kunnen van zeer goed hang- en sluitwerk zijn voorzien, maar als de kwaliteit van de kozijnen en deuren te wensen overlaat is een inbreker zo binnen. Let er dus goed op dat u bij een aankoop kiest voor kunststof kozijnen en deuren van hoogwaardige kwaliteit én hang- en sluitwerk van goede kwaliteit.

Hang- en sluitwerk van goede kwaliteit is vaak te herkennen aan een keurmerk. Hang- en sluitwerk dat voldoet aan bepaalde veiligheidseisen ontvangt namelijk het SKG en/of Politie Keurmerk Veilig Wonen. Voor het SKG keurmerk geldt dat er gebruik wordt gemaakt van een sterren systeem. Hoe meer sterren, hoe beter het hang- en sluitwerk bestand is tegen een inbraak. Hierbij geldt dat 1 ster staat voor standaard inbraakwerend, 2 sterren staat voor zwaar inbraakwerend en 3 sterren staat voor extra zwaar inbraakwerend. Voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen gaat het niet alleen over het hang- en sluitwerk, maar over de veiligheid van uw hele woning. Om dit keurmerk te ontvangen is er dus meer nodig dan alleen goed hang- en sluitwerk. 

Bij KozijnPlan voldoen al onze kunststof kozijnen en deuren én het hang- en sluitwerk aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Daarnaast is al ons materiaal ook SKG** gecertificeerd.  

Een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen met Roto en Führ beslag

Wilt u graag een aanbieding op maat ontvangen voor kunststof kozijnen met Roto en Führ beslag? Vul dan een contactformulier in en u wordt gebeld voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. De adviseur zal dan bij u thuis langskomen voor een adviesgesprek en aanbieding op maat en kan u van alles vertellen over onder andere het hang- en sluitwerk. 
 

Een veiligere woning met kunststof kozijnen, ramen en deuren

Vanwege de coronacrisis was er de afgelopen maanden een sterke daling te zien in het aantal woninginbraken. Bewoners waren veel thuis waardoor inbrekers minder kans hadden om in te breken. Nu veel coronaregels versoepeld zijn, trekken we er ook weer steeds meer op uit. Dit is dan ook weer het moment waarop inbrekers toeslaan. Er wordt dan ook verwacht dat het aantal inbraken snel weer op het oude niveau zal zijn. Daarom is het belangrijk om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld met inbraakwerende kunststof kozijnen, ramen en deuren

Welke huizen zijn interessant voor inbrekers?

Inbrekers kiezen er veelal voor om in te breken in huizen waar de bewoners op dat moment niet thuis zijn. Dit betekent echter niet dat alle huizen waarvan de bewoners afwezig zijn interessant zijn voor inbrekers. De huizen met oude kozijnen, ramen en deuren voorzien van oud hang- en sluitwerk zijn het meest interessant. Daarom is het ook belangrijk om oude kozijnen en oud hang- en sluitwerk op tijd te vervangen. Daarnaast zijn ook openstaande ramen en waardevolle spullen die in het zicht liggen erg aantrekkelijk voor inbrekers.  

Hoe wordt er ingebroken?

De plekken waar een inbreker makkelijk binnen kan komen, zijn natuurlijk de openingen in uw woning. Dit betekent dat er dus veelal via de ramen, deuren en kozijnen wordt ingebroken. Als deze niet voldoende beveiligd zijn, kan een inbreker al in 30 seconden binnen zijn. Om dit te voorkomen, is het dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat deze zwakke plekken in uw woning niet verouderd en goed beveiligd zijn.   

Als wordt gekeken naar de precieze plek van de inbraken blijkt dat de achterzijde van de woning, de voor- en achterdeur en de ramen op de benedenverdieping de meest aantrekkelijke plekken zijn voor een inbreker. 

Een veelvoorkomende en ook makkelijk methode voor inbrekers is het insluipen in een woning. De openstaande ramen en deuren waar u geen zicht op heeft, omdat u achter het huis of even weg bent, zijn een makkelijke en aantrekkelijke plek om binnen te komen. Verder wordt er ook nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van een pasje om het slot van de deur terug te drukken. Een andere veel voorkomende inbraakmethode is het intrappen van ramen en deuren. 

Hoe voorkom ik een inbraak?

Het voorkomen van een inbraak is erg moeilijk, maar u kunt natuurlijk wel een aantal maatregelen nemen om de inbraakkans sterk te verkleinen. De meeste inbraken betreffen namelijk gelegenheidsinbraken; de inbreker zoekt een woning waar hij eenvoudig binnen kan komen en waar hij ook snel zijn slag kan slaan. Een inbreker zal niet langer dan 3 minuten over zijn inbraak willen doen. Als uw woning in eerste oogopslag er dus niet aantrekkelijk uitziet, zal de inbreker ook niet voor uw woning kiezen. 

Het belangrijkste is dat u ramen en deuren altijd sluit als u de woning verlaat. Daarnaast dient u ze ook op slot te doen en de sleutel uit het slot te halen. Verder is een woning voor een inbreker ook erg onaantrekkelijk als er lichten met bewegingssensoren zijn. Hierdoor loopt de inbreker namelijk een groot risico. Als laatste is het natuurlijk goed om waardevolle spullen zoals sieraden, geld en laptops uit het zicht te leggen. 

Kunststof kozijnen, ramen en deuren van KozijnPlan dragen bij aan een veiligere woning

De kleine maatregelen om een inbraak te voorkomen zijn een goede eerste stap, maar daarnaast is het ook belangrijk dat uw woning over goede kunststof kozijnen, ramen en deuren beschikt die een inbreker moeilijk open kan krijgen. Wanneer dat niet het geval is, zijn de kleine maatregelen namelijk vaak niet voldoende om de inbraakkans zo klein mogelijk te houden. Indien uw woning over verouderde kozijnen beschikt, kan het dan ook interessant zijn om de veiligheid te verbeteren met kunststof kozijnen, ramen en deuren. 

Kunststof kozijnen en deuren van KozijnPlan zijn erg stevig en worden verzwaard met een stalen frame waardoor ze extra inbraakwerend zijn. Daarnaast voldoen de kunststof kozijnen en deuren van KozijnPlan aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Ook het gebruikte SKG** hang- en sluitwerk draagt bij aan de inbraakveiligheid. 

Wilt u ook nieuwe kunststof kozijnen, ramen en deuren voor een veiligere woning? Vul dan ons contactformulier in en maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. 
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

18 Jan

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor kunststof kozijnen bent u er nog niet.

8 Jan

Net als voorgaande jaren is er ook in 2021 weer subsidie beschikbaar voor isolerende kunstst

21 Dec

Het jaar 2020 is bijna voorbij en dat betekent dat de feestdagen er ook weer aankomen.