Kunststof kozijnen in de zomer

Over het algemeen wordt er gedacht dat kunststof kozijnen voornamelijk in de winter een uitkomst zijn. De grootste voordelen in de winter zijn namelijk dat u door de goede isolatiewaarden kunt genieten van een warm huis en een lage energierekening. Waar men echter niet snel bij stil staat, is dat deze isolatiewaarde óók in de zomer grote voordelen te bieden heeft! En niet alleen door de isolatiewaarden hebben kunststof kozijnen voordelen te bieden in de zomer. Ook het onderhoudsvriendelijke aspect en de veiligheid van kunststof kozijnen bieden u vele voordelen in de zomer. 

Tijdens de hete zomerdagen geniet u van een koelere woning

De zomers in Nederland worden steeds warmer en het kost steeds meer moeite om uw woning tijdens deze zomerdagen koel te houden. Met kunststof kozijnen is dit echter een stuk eenvoudiger. De goede isolatiewaardes van kunststof kozijnen zorgen er namelijk voor dat de warme lucht buiten gehouden wordt en de koele lucht binnen. Hierbij geldt: hoe beter de isolatiewaardes van het kozijn, hoe beter de woning koel gehouden kan worden. Wanneer u de kozijnen combineert met het isolerende HR++ glas, wordt de isolatiewaarde verhoogd en bent u dus nog beter in staat om uw woning koel te houden. 

U hoeft geen onderhoudswerkzaamheden uit te voeren in de zomer

Wanneer de zon op de kozijnen schijnt, wordt de viezigheid van de kozijnen beter zichtbaar. De lente en zomer is dan ook het moment waarop veel mensen hun kozijnen meerdere keren schoonmaken. Met kunststof kozijnen is dit echter niet nodig. Waar andere kozijnen veel vuil aantrekken doordat ze elektrostatisch zijn, is dat bij kunststof kozijnen namelijk niet het geval. Hierdoor zal er slechts in kleine mate sprake zijn van vervuiling. Om de uitstraling van de kozijnen zo goed mogelijk te houden in de loop van de tijd is het wel verstandig om het kozijn minimaal 1 keer per jaar schoon te maken met een simpel sopje.

Daarnaast is de zomer vaak het moment waarop de kozijnen weer eens geschilderd worden. Ook dit is bij kunststof kozijnen niet nodig. De kleur van de kozijnen is tegenwoordig sterk verbeterd ten opzichte van vroeger, waardoor de kozijnen niet meer zullen verkleuren door de zon.  

Als laatste ontstaan er tijdens de zomer vaak kleine beschadigingen op de kozijnen als gevolg van de grote temperatuurschommelingen. Deze beschadigingen moeten gemaakt worden om te voorkomen dat het kozijn verder aangetast wordt en daarmee de kwaliteit verliest. Ook hiervan is geen sprake bij kunststof kozijnen. De temperatuurschommelingen hebben namelijk bijna geen invloed op de kunststof kozijnen. De kozijnen zullen niet uitzetten of krimpen en hierdoor kunnen er ook geen beschadigingen ontstaan. 

Inbrekers lopen uw woning liever voorbij

Ook de veiligheid van kunststof kozijnen is een belangrijk voordeel. Ook dit voordeel wordt meestal geassocieerd met de winter. De donkere dagen zijn namelijk ideaal voor inbrekers. Waar men echter niet zo snel bij stil staat is dat ook de zomerperiode, als iedereen op vakantie gaat, een goede periode voor inbrekers is. Met kunststof kozijnen die voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning liever voorbij lopen. Stevige kunststof kozijnen en deuren voorzien van gecertificeerd hang- en sluitwerk zorgen ervoor dat het meer tijd kost om in te breken waardoor het risico voor inbrekers vaak te groot is.  

Koop uw nieuwe kunststof kozijnen bij KozijnPlan!

Kunststof kozijnen hebben het hele jaar door vele voordelen te bieden! Wilt u ook genieten van de voordelen van kunststof kozijnen? Koop dan nu uw nieuwe kunststof kozijnen bij KozijnPlan! Als u nu nieuwe kunststof kozijnen aanschaft geniet u deze winter al van de vele voordelen en kunt u volgende zomer ook genieten van een koele woning. Vraag hier een gratis aanbieding op maat aan! 
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

18 Nov

Zodra u toe bent aan nieuwe kozijnen dient u ook een afweging te maken tussen de verschillende materialen.

5 Nov

Wanneer (een deel van) uw huidige kozijnen aan vervanging toe zijn, kunt u ervoor kiezen om slechts een aantal kozijnen te vervangen door

20 Oct

De herfst is meestal dé periode waarin bewoners erachter komen dat de huidige kozijnen en deuren enige gebreken tonen.