Kunststof kozijn met ventilatierooster

U heeft het vast al wel eens gehoord: ventileren in uw woning is van groot belang. Bij het kopen van nieuwe (kunststof) kozijnen houden veel mensen dan ook rekening met de ventilatiemogelijkheden. Een van de keuzes die u daarbij kunt maken is kiezen voor een kozijn met ventilatierooster: een eenvoudige manier om uw woning voldoende te ventileren 

Mogelijkheden kunststof kozijn met ventilatierooster 

Als u kiest voor een ventilatierooster in uw kozijn zijn er verschillende opties. Het rooster kan namelijk op verschillende manieren geplaatst worden. Een mogelijkheid waarvoor u kunt kiezen is dat het rooster in het glas wordt gemonteerd. Een andere optie is dat het rooster in de sponning van het kozijn wordt gemonteerd. 

Het is wel belangrijk om bij een ventilatierooster te onthouden dat het altijd een onderbreking in het kozijn/de ruit is. Dit betekent dat ook een dicht ventilatierooster in enige mate lucht kan doorlaten in tegenstelling tot een dicht raam zonder ventilatierooster. Daar is dicht ook echt dicht. 

Is een ventilatierooster nodig? 

Kort gezegd: nee, een ventilatierooster is niet nodig. Ventileren in uw woning is sterk aan te raden, maar dat kan natuurlijk ook op andere manieren zonder ventilatieroosters. We krijgen daarnaast ook nog wel eens de vraag of een ventilatierooster verplicht is. Ook hierop is het antwoord dus nee. 

En wat is dan het alternatief? 

Ook zonder ventilatierooster kunt u er dus voor zorgen dat uw woning voldoende geventileerd wordt. Het eerste alternatief is om een van de ramen in de kamer de gehele dag open te laten staan, maar dit is natuurlijk niet ideaal. Uw woning zal dan erg snel heel warm (in de zomer) of juist heel koud (in de winter) worden en dan hebben we het nog niet eens over de veiligheid (denk aan inbraakgevoeligheid). Een tweede alternatief en over het algemeen ook een beter alternatief is de ventilatiestand van uw ramen. Met name nieuwe draaikiepramen beschikken over deze ventilatiestand. Met deze stand kunt u voldoende ventileren zonder dat het veel gevolgen heeft voor de temperatuur in uw woning. 

Wel of geen ventilatierooster kiezen? 

Nu ontstaat bij u natuurlijk de vraag of u wel of geen ventilatierooster moet kiezen bij de aankoop van uw nieuwe kunststof kozijnen. Hier is echter geen eenduidig simpel antwoord op te geven. Deze keuze is volledig aan u en afhankelijk van uw wensen. Onze adviseurs kunnen u op basis van een persoonlijk adviesgesprek bij u thuis wel adviseren over het al dan niet kiezen van ventilatieroosters voor uw nieuwe kunststof kozijnen. 

Kunststof kozijn met ventilatierooster kopen bij KozijnPlan 

Een kunststof kozijn met ventilatierooster kopen is bij ons geen probleem. Wij maken uw nieuwe kunststof kozijnen namelijk volledig op maat. Indien gewenst kunnen we dus ook een ventilatierooster in uw kunststof kozijn of op het glas van uw nieuwe kunststof kozijn maken. Bent u op zoek naar kunststof kozijnen met een ventilatierooster of twijfelt u nog? Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een adviesgesprek op maat. Kosteloos en natuurlijk geheel vrijblijvend! 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

24 Jan

Goed nieuws! Het aanvraagsysteem van de ISDE voor 2023 is vanaf vandaag geopend.

13 Jan

Wilt u een aanbieding voor kunststof kozijnen ontvangen? Hiervoor komen we graag bij u thuis langs.

19 Dec

Het einde van het jaar nadert en dat betekent ook dat de feestdagen en kerstvakantie weer voor de deur staan.