Kunststof, hout of aluminium kozijnen

Als uw kozijnen toe zijn aan vervanging omdat ze kapot zijn of omdat u wil besparen op het stoken dan is de eerste vraag meestal welke soort kozijnen bij u past. De meest gebruikte materialen zijn kunststof, hout en aluminium. Wij vinden natuurlijk dat kunststof het beste materiaal is en we vertellen u graag waarom.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tot dertig procent goedkoper dan andere opties. Ze isoleren ook nog eens uitstekend - onze Schuco kozijnen bijvoorbeeld hebben een U waarde van 1,2. Ze zijn brandvertragend, zwaar inbraakwerend en gaan heel lang mee. Ze kunnen zelfs afgewerkt worden met een houtnerf effect en zijn leverbaar in vele kleuren. Door recycling zijn ze vriendelijk voor het milieu omdat alle materialen kunnen worden hergebruikt. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig omdat ze nooit hoeven te worden geschilderd. Ze zijn ook geschikt voor gebruik in kustgebieden en industriële omgeving.

kozijnen kunststof

Houten kozijnen

Sommige mensen willen niets anders dan hout, ook al zijn kunststof kozijnen met houtnerf effect bijna niet te onderscheiden van houten kozijnen. Die mensen zouden meer kunnen besparen door toch voor kunststof te kiezen want kunststof isoleert twee keer beter dan hout. Houten kozijnen zijn ook een stuk duurder dan kunststof tot wel twintig procent. En natuurlijk moet hout elke drie tot vijf jaar worden geschilderd wat een hoge kostenpost is.

Aluminium kozijnen

Aluminium is tot wel dertig procent duurder dan kunststof kozijnen. Ze zijn wel stevig en brandwerend maar geleiden heel goed warmte en voelen koud aan.

Al met al zien wij de meeste voordelen in kunststof kozijnen - u ook? Neemt u vandaag nog contact met ons op via de telefoon op 088-6001300 of via ons advies formulier!

 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

7 Jul

Ook bij KozijnPlan staat de zomervakantie voor de deur en dat betekent dat we aangepaste openingstijden hanteren.

19 Jun

Roeden kunnen een perfecte aanvulling zijn voor uw nieuwe

9 Jun

Wilt u geld lenen voor kozijnen omdat u zelf het geld niet heeft? Heel begrijpelijk!