De herfst door met kunststof kozijnen

De herfst is meestal dé periode waarin bewoners erachter komen dat de huidige kozijnen en deuren enige gebreken tonen. Het lekkere warme weer van de zomer maakt plaats voor de kou, regen en wind die de herfst met zich meebrengt. Iedereen zit weer binnen en veel mensen komen er op dat moment achter dat het toch wel erg koud is in huis en dan moet de winter nog komen. Oftewel, het is tijd om de oude kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen zodat u in de herfst kunt genieten van een hoog wooncomfort.  

Wanneer dienen de kozijnen vervangen te worden?

Vaak komen in de herfst de problemen met oude kozijnen naar voren. Dit betreffen vaak de volgende problemen, de kozijnen:

  • sluiten niet meer goed;
  • hebben nog enkel glas;
  • isoleren niet meer goed waardoor u veel tocht en kou in huis ervaart;
  • zijn kapot en/of verweerd en daardoor erg onveilig.

U kunt uw kozijnen het best laten vervangen als u bovenstaande problemen ervaart met uw huidige kozijnen.

Tocht en kou in huis kent meerdere oorzaken
Het meest voorkomende en een erg vervelend probleem is de hoeveelheid kou en tocht die via de kozijnen binnendringt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat uw kozijn niet meer goed sluit. In dat geval komt er natuurlijk gemakkelijk buitenlucht naar binnen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat uw kozijn nog over enkel glas beschikt en dit draagt niet bij aan een goede isolatiewaarde. Ook blijkt vaak dat de kozijnen vroeger van mindere kwaliteit waren en dat ze na verloop van tijd ook steeds minder goed isoleren. Door deze slechte isolatiewaardes zal het moeilijk zijn om de koude lucht buiten en de warme lucht binnen te houden. 

Doordat er tocht en kou uw woning binnendringt via de kozijnen is uw woning erg koud en om het enigszins aangenaam warm in huis te hebben, moet u uw verwarming op de hoogste stand zetten. Hierdoor zullen ook de energiekosten hoog oplopen. 

Onveilige kozijnen
Oude kozijnen zijn vaak ook onveilig. Door ouderdom zijn de kozijnen kapot of raken ze verweerd en zijn ze niet meer van voldoende kwaliteit. Hierdoor is het voor een inbreker erg eenvoudig om via de kozijnen en ramen uw woning binnen te dringen. Dit komt met name voor in de donkere periodes, zoals de herfst en winter. 

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen staan bekend om de zeer goede isolatiewaardes die ze te bieden hebben. Wanneer u kunststof kozijnen combineert met het zeer goed isolerende HR++ glas heeft u een zeer goed isolerend geheel. Hierdoor zult u geen tocht en kou meer in huis ervaren en is ook de hoge energierekening verleden tijd, u zult namelijk aanzienlijk gaan besparen op de energiekosten. 

Daarnaast neemt ook de inbraakveiligheid toe met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben een goede wanddikte, zijn erg stevig en worden ook nog eens versterkt met een stalen frame. Zo wordt het voor een inbreker erg moeilijk om nog binnen te komen en bent u veiliger in de donkere dagen. Kunststof kozijnen van KozijnPlan voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en ons hang- en sluitwerk is door SKG gecertificeerd als zwaar inbraakwerend. 

Wilt u ook goed de herfst door met kunststof kozijnen?

Vul dan nu een contactformulier in en maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zo loopt u volgend jaar niet weer tegen hetzelfde probleem aan en kunt u meteen genieten van en lekker warm huis. 
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

15 Jun

Als u nieuwe kozijnen aanschaft is niet alleen de keuze voor een kozijn van belang, maar ook de montagewijze.

1 Jun

Wist u dat kunststof kozijnen in verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar zijn?

18 May

Wanneer u besloten heeft om nieuwe kozijnen te kopen, is de eerste stap het inmeten van de kozijnen.