5 fabels over kunststof kozijnen

Er worden nog vaak dingen gezegd als ‘kunststof kozijnen zien eruit als plastic’, ‘kunststof kozijnen zijn lelijk’ en ‘kunststof kozijnen zijn duur’. Maar klopt dit allemaal wel? Kunststof kozijnen hadden vroeger een slecht imago door een aantal slechte kwaliteitseigenschappen, maar in de loop van de tijd zijn er vele verbeteringen doorgevoerd. Kunststof kozijnen behoren daardoor nu tot de top van de kozijnenmarkt, maar het slechte imago uit het verleden blijft bestaan. Hierdoor gaan er nog veel fabels rond. 

Fabel 1: kunststof kozijnen zien eruit als plastic

De uitstraling van uw kozijnen is van groot belang en de fabel dat kunststof kozijnen lelijk zijn en eruitzien als plastic zorgen er vaak voor dat mensen afknappen op kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben echter zo’n grote verbeterslag gemaakt in de uitstraling dat steeds meer mensen kunststof kiezen omdat de kunststof kozijnen de gewenste uitstraling geven en omdat ze de kunststof kozijnen mooi vinden. Daarnaast zijn kunststof kozijnen tegenwoordig ook in houtlook beschikbaar. Bij deze kozijnen hebben zelfs de experts moeite om het verschil te zien tussen houten en kunststof kozijnen. Met kunststof kozijnen in houtlook hebt u dus de voordelen van kunststof, maar de uitstraling van hout.  

Fabel 2: kunststof kozijnen zijn duur

Een andere reden waarom veel mensen afknappen op kunststof kozijnen is omdat ze te duur zouden zijn, maar ook dit is een fabel. Kozijnen zijn nu eenmaal geen kleine uitgave, maar kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnen die er te vinden zijn. Ze zijn namelijk tot wel 30% goedkoper dan houten en aluminium kozijnen. 

Fabel 3: kunststof kozijnen vragen om veel onderhoud

Deze fabel heeft met name te maken met de viezigheid die kunststof zou aantrekken. Hierdoor wordt gedacht dat kunststof veel onderhoud nodig heeft. Ook dit klopt niet. Kunststof kozijnen zijn namelijk niet elektrostatisch en trekken daardoor dus ook vrijwel geen vuil aan. Kunststof kozijnen zijn dus juist onderhoudsarm en u hoeft ze dus niet vaak schoon te maken. Slechts een of twee keer per jaar schoonmaken met een simpel sopje is al voldoende. 

Fabel 4: kunststof kozijnen zijn van slechte kwaliteit

Doordat het uiterlijk van kunststof kozijnen vroeger werd vergeleken met het uiterlijk van plastic, werd er ook vaak gedacht dat de kozijnen niet stevig zijn. Hierdoor bestond er het idee dat kunststof kozijnen van slechte kwaliteit zijn, maar het tegendeel is waar. Kunststof kozijnen zijn juist zeer stevig en worden vaak ook nog eens verzwaard met een stalen frame voor extra stevigheid. In combinatie met goed hang- en sluitwerk zijn kunststof kozijnen inbraakwerend. 

Fabel 5: kunststof kozijnen verkleuren

Vroeger was er inderdaad sprake van dat kunststof kozijnen wel eens vergeelden door bijvoorbeeld de invloed van de zon. Ook op dit vlak zijn kunststof kozijnen sterk verbeterd. De weersinvloeden, zoals regen, zon en de invloeden van zee, hebben vrijwel geen invloed op de kozijnen waardoor de kozijnen niet verkleuren en de uitstraling van de kozijnen dus ook niet wordt aangetast.

Kunststof kozijnen behoren tot de top van de kozijnenmarkt

Kunststof kozijnen zijn van zeer goede kwaliteit en hebben mede daardoor veel voordelen te bieden. Zo zijn kunststof kozijnen niet alleen onderhoudsvriendelijk en hebben ze een goede prijs, ze zijn ook duurzaam, beschikbaar in elke gewenste uitstraling, ze gaan lang mee én met kunststof kozijnen kunt u op de energiekosten besparen. Met al deze voordelen behoren kunststof kozijnen ondertussen met recht tot de top van de kozijnenmarkt.

Geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan voor slechts €39,- per maand?  

KozijnPlan is uw betrouwbare leverancier van topmerken kunststof kozijnen inclusief montage en afwerking voor een scherpe prijs. Bij KozijnPlan kunt u al nieuwe kunststof kozijnen aanschaffen voor een klein bedrag per maand. Zo heeft u met ons betaalplan al vanaf €39,- per maand nieuwe kunststof kozijnen voor uw woning. 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Vul dan ons adviesformulier in
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

16 Sep

Vanwege de coronacrisis was er de afgelopen maanden een sterke daling te zien in het aantal woninginbraken.

2 Sep

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig steeds vaker in het straatbeeld te vinden en dat is niet voor niets.

19 Aug

Het dagelijks ventileren van uw woning is van groot belang.